//Nederlands record Sanne Hofman bij de Nederlandse Kampioenschappen
IMG 4596

Nederlands record Sanne Hofman bij de Nederlandse Kampioenschappen

Afgelopen weekend tijdens de Nederlandse kampioenschappen zwemmen in Eindhoven was het Sanne Hofman die vijf medailles pakte en een Nederlands record zwom op de 50m vlinderslag.

Afgelopen weekend tijdens de Nederlandse kampioenschappen zwemmen in Eindhoven was het Sanne Hofman die vijf medailles pakte en een Nederlands record zwom op de 50m vlinderslag.

Naast dit succes waren het Mirthe Schenkel en Miron Schimmelpenning die beide hoge ogen gooiden op de schoolslag nummers waarbij de 0.34.59 op de 50m schoolslag een nieuw Drents record was voor Mirthe. Miron die voor de eerste keer mee mocht doen aan het NJJK zwom de 50m, 100m en 200m schoolslag en deed dit voortreffelijk. Bij alle drie de afstanden eindigde zij in de top acht waarbij ze op de 50m zesde werd en de beide andere afstanden als zevende eindigde. Mirthe Schenkel nadert de top drie en werd op de 50m en 200m vierde, bij de 100m eindigde ze in het veld als zesde en dit allemaal in hele mooie persoonlijke records.

Mac Peeks is junioren één en hij was voor het eerst op het NJJK en zwom daar de ene p.r. na de andere. Zijn hoogste klassering was een achtste plaats op de 200m rug, hij moet genieten op zo’n NJJK en ervaring opdoen. Zijn grote broer Owen had niet heel veel limieten gehaald en dat is niet verwonderlijk want deze tijden zijn erg scherp en niet zo maar voor iedereen haalbaar. Wel zwom hij de 1500m vrije slag en deed dit in een dik p.r. van 13 seconden en werd daarmee achtste. De estafette 4 x 200m vrije slag, waarin hij zwom samen met Coen de Lang, Josse Reinders en Raoul Witten werd zesde in een mooie tijd van 8.29.26.

Coen de Lang had zich iets meer voorgesteld van dit NJJK, maar ook hij had niet heel veel limieten wat betekent dat je vaak in het huisje blijft en niet echt in het toernooi gaat komen. Zijn 200m vrije slag 2.02.12  in de estafette was goed en betekende een p.r. maar daarna bleef hij op 400m wisselslag ver boven zijn tijd. De 200m rugcrawl leverde zijn tweede p.r. op, daar ging hij naar 2.15.64 en  werd daarmee dertiende.

Bij de meisjes 2004 waren er drie meisjes die mochten startten en daar waren het Manon Tiggelaar en Charlotte Wilbers die een heel goed NJJK hadden. Manon Tiggelaar begon direct al in de estafette meisjes 4 x 100m wisselslag, waar zij de rugcrawl zwom met 1.13.47 en dat was een p.r. van twee seconden. Daarnaast zwom zij nog de 200m wisselslag waarop zij twee weken geleden de limiet haalde met een forse p.r., daar gingen nu nog weer drie seconden vanaf en zwom zij 2.45.02.

Charlotte had heel veel limieten gehaald en liet zien dat zij een hele goede zwemster is die allround veel kan zwemmen. Zij was vooral heel goed op de 400m en 800m vrije slag waar ze zevende en achtste werd en dat met tijden wat dikke p.r.’s zijn en waarmee ze erg dicht bij de top drie komt. Daarnaast zwom zij de 200 en 400m wisselslag waaruit blijkt dat zij alle slagen heel goed beheerst en dat leverde een mooie tijd op de 400m wisselslag op, van 5.42.46 en een achtste plaats. 

Senna van der Veen was de derde zwemster van 2004 en zij had wat meer moeite om hard te zwemmen dit weekend. Groot is ze en daardoor nog niet sterk maar met een hele mooie techniek, wat bleek uit de 100m vlinderslag die zij in de estafette 4 x 100m wisselslag meisjes zwom. Verder zwemt ze een geweldige rugcrawl en kan daarin nog niet goed haar ritme vinden maar dat gaat gegarandeerd nog komen en dan zullen we aan haar heel veel plezier beleven.

Raoul Witten en Björn Kokkelkoren zijn beide van 2002 en zwommen ook beide de 50m en 200m rugcrawl waarbij Bjorn de snellere inschrijftijden had, doordat hij op de valreep nog de limiet op de 200m rug haalde met een p.r. van vijf seconden en wat kan je dan twee weken later nog verwachten. Dit bleek ook te kloppen want hij bleef er dicht bij in de buurt maar kwam niet aan verbeteringen toe. Raoul daarentegen ging op de 50m aanzienlijk sneller en ook bij de 200m rug kwam er een p.r. van drie seconden op de klok. Deze beide jongens gaan nog veel sneller zwemmen als beide uitgegroeid en sterk zijn geworden.

Bij de meisjes jeugd had Hoogeveen Kyra  Wooldrik en Wiktoria Redzimska waarbij de laatste een top weekend had met heel veel nieuwe tijden. Zij begon direct al op de 200m rugcrawl met een hele mooie tijd van 2.25.31. met daarna nog hele mooie tijden op de 400m wisselslag 5.17.47. wat een knappe tiende plaats opleverde bij de jeugd en dat is heel knap. Zij heeft het nadeel dat ze klein is maar daarnaast heel fel wat maakt dat ze er iedere slag weer vol voor gaat. Kyra Wooldrik zwom de 100 en 200m vrije slag en wilde erg graag onder de minuut duiken wat haar helaas niet lukte, waarna ze op de 200m vrije slag niet aan een nieuwe tijd kwam.

Maik Huser zou dit NJJK de 50 en 100m schoolslag zwemmen, hij werd ziek van te voren, heeft nog geprobeerd de 50m te zwemmen maar dat ging al niet goed waarna er besloten werd om naar huis te gaan en de 100m niet te zwemmen.

Josse Reinders die individueel geen limieten had kwam naar Eindhoven voor de estafette 4 x200m vrije slag en daarin zwom hij een mooi p.r. 2.15.34.Hij maakt momenteel een hele goede ontwikkeling door en als hij dat zo kan doorzetten word het nog een hele mooie zwemmer voor Hoogeveen.

Al met al was er tevredenheid bij de trainsters, waarbij het jammer was dat Junior de Bruin door een operatie niet kon startten en hij was een zwemmer die finales kan zwemmen waardoor de sfeer direct anders word.

De eerst volgende wedstrijd is de competitie waar de ploeg voor naar Leeuwarden gaat en daarna gaat een deel van de ploeg twee weken naar Tenerife om in de zon te trainen.