//Goede resultaten voor minioren ZPC tijdens Sprintwedstrijd
image2

Goede resultaten voor minioren ZPC tijdens Sprintwedstrijd

Op zaterdag 21 januari organiseerde De Valken een sprintwedstrijd in Beilen. Een klein groepje minioren van ZPC Hoogeveen deden hieraan mee. Ze mochten allemaal één slag afzeggen en zwommen dan de overige drie slagen. Nienke Koster is de jongste van het stel (2009) en zij zwom van alle slagen 25 meter. De anderen zwommen allemaal 50 meters. Een leuk groepje zwemmers die allemaal erg serieus zijn en goed opletten tijdens de wedstrijd. Iedereen zorgde dat ze op tijd bij de start waren en ook het inzwaaien wat sinds kort tijdens de training geoefend wordt, ging al heel goed.

Op zaterdag 21 januari organiseerde De Valken een sprintwedstrijd in Beilen. Een klein groepje minioren van ZPC Hoogeveen deden hieraan mee. Ze mochten allemaal één slag afzeggen en zwommen dan de overige drie slagen. Nienke Koster is de jongste van het stel (2009) en zij zwom van alle slagen 25 meter. De anderen zwommen allemaal 50 meters. Een leuk groepje zwemmers die allemaal erg serieus zijn en goed opletten tijdens de wedstrijd. Iedereen zorgde dat ze op tijd bij de start waren en ook het inzwaaien wat sinds kort tijdens de training geoefend wordt, ging al heel goed.

Nienke Koster mocht beginnen met de 25m schoolslag bij de zwemmers van 6-7 jaar. Dit deed ze erg netjes en ze zwom hierop een nieuw PR van 30.55 en ze won een gouden medaille.

Marit van der Burg, Sofie Vos, Nina Bentum en Milena Meekhof zwommen de 50m schoolslag bij minioren 3-4 (2007/2008). Marit zwom vandaag erg goed en in een snelle 52.60 wist zij deze afstand te winnen. Sofie werd knap derde in een nieuw PR van 1.05.98. Ook Nina zwom een mooie nieuwe tijd en zij tikte vlak achter Sofie aan in 1.06.49. Milena werd vijfde op deze afstand.

Ook Tim Zuurman, Jay Wesseling en Levi Hendriksen zwommen de 50m schoolslag. Levi zwom voor het eerst de 50 meters en dit deed hij al heel erg goed. Helaas werd hij op de schoolslag gediskwalificeerd doordat zijn aantik bij het keerpunt niet goed was. Tim en Jay zwommen heel mooi en werden eerste en tweede. Jay in een mooi PR van 1.00.06 en Tim net iets boven zijn tijd in 57.07.

Bij de minioren 5 en junioren 1 (2005-2006) zwommen Ilse Bentum en Nynke Hutten de 50m schoolslag. Ilse werd op deze afstand vijfde in een mooi PR van 52.78. Nynke kwam hier vlak achteraan en werd zesde 53.48.

Na de schoolslag was de rugcrawl aan de beurt. Nienke zwom ook op deze afstand een nieuw PR en ze werd tweede in 25.53.

Marit ging erg snel en won ook de rugcrawl in weer een mooie nieuwe tijd. Imre deed het ook erg goed, maar helaas werd ze gediskwalificeerd op haar keerpunt. Hierdoor werd Sofie weer knap derde. Nina zwom weer een mooi PR en werd nu vijfde met 1.02.55. De rugcrawl ging bij Milena niet zo snel als haar PR, maar ze zwom wel heel netjes en werd zesde.

Jay werd eerste op de rugcrawl en ook Levi zwom heel goed en werd knap vierde in 1.03.52.

Ook Ilse en Nynke zwommen de rugcrawl en helaas werd Nynke gediskwalificeerd, doordat ze te vroeg weg was bij de start. Ilse zwom heel mooi en werd vijfde in 47.53.

Na de pauze was het tijd voor de vlinderslag. De meeste zwemmers hadden deze slag afgezegd, maar Imre en Tim zwommen dit wel. Imre deed dit heel goed en zwom een nieuw PR met 58.12. Hiermee won ze de gouden medaille. Tim zwom de 50m vlinderslag voor het eerst en dat is nog best lastig. Hij zette super goed door en werd tweede met 1.26.28.

Tot slot was het tijd voor de borstcrawl. Nienke zwom ook van de borstcrawl 25 meter. Dit deed ze heel goed en ze werd eerste met 22.83.

Marit, Imre, Sofie, Milena en Nina zwommen de 50 meter. Marit zette haar rijtje van gouden medailles door en werd ook op deze afstand eerste. Heel knap voor het eerst onder de 40 seconden met 39.49. Imre kwam er vlak achteraan en werd heel mooi tweede met 41.15. Ook Sofie verbeterde zichzelf goed en zij werd vierde met 50.32. Milena dacht heel goed aan haar techniek en dat resulteerde ook in een mooi nieuw PR van 57.08. Nina werd zesde op de borstcrawl.

Ook Jay, Tim en Levi zwommen de 50m borstcrawl. Jay zwom 47.13 en werd hiermee tweede. Tim zwom iets boven zijn PR, maar werd knap vierde. Levi deed het super goed voor zijn eerste keer en zwom meteen al onder de minuut. Hij werd vijfde met 59.39.

Tot slot was Ilse aan de beurt voor haar 50m borstcrawl. Met 43.59 werd zij achtste.

Al met al was het een leuke en vlotte wedstrijd waar de zwemmers konden laten zien dat we veel oefenen met techniek tijdens de trainingen. Ook de starts en keerpunten gingen heel goed. Nog een paar diskwalificaties, maar dat kan altijd gebeuren . We blijven gewoon oefenen.

image1 1