//ZPC Hoogeveen pakt eerste plaats in Dortmund
15193541 976960505741222 7989873138243324002 n

ZPC Hoogeveen pakt eerste plaats in Dortmund

De eerste langebaan wedstrijd van dit seizoen vond voor ZPC Hoogeveen plaats in Dortmund bij het Internationales Sparkassen Schwimfest Dortmund. In de ochtend konden zwemmers zich via series plaatsen voor 100m en 50m finales waarin geld beschikbaar was voor de eerste 3. Van de 200m was het een directe finale sochtends.

De wedstrijd starte met series voor de jeugd en senioren zwemmers, daarna kon opnieuw worden ingezwommen voor de junioren en minioren die laat in de ochtend series zwommen. Rond 3 uur werd vervolgens gestart met de finale sessie waardoor de wedstrijd vroeg afgelopen was. Daardoor kon iedereen zaterdagavond genieten van de kerstmarkt.

Hoogeveen behaalde veel finale plaatsen. Senna van der Veen, Charlotte Wilbers, Simone Krans, Coen de lang, Owen Peeks, Chris Bolding, Thomas Kappe, Mirthe Schenkel, Niels van Eck, Koen Lems, Ardi Knol, Jeroen Lorius, Alinda Dingshoff, Gauke Eilander, Wiktoria Redzimska, Raoul Witten en Anouschka Steenbergen waren verantwoordelijk voor die finale plaatsen.

Bijzonder prestaties in de finales waren er zeker. Zo pakte Mirthe in de jeugd de dubbel door de 100 en 50m schoolslag te winnen in 2 gloednieuwe persoonlijk records. Chris liet weer eens zien op de rugslag dat hij daarmee nog steeds iedereen de baas kan door 2 keer op het podium te finishen als 3e op de 50m rugslag en als 2e op de 100m rugslag. Op de 100m rugslag waren nog 2 podium plaatsen. Een voor Simone in de open finale een 3e plaats in een mooi persoonlijk record van 1.07.99 en Owen deed dit in de jeugdfinale met een tijd van 1.05.18. Op de schoolslag is het niveau bij de heren van Hoogeveen hoog en werden er in totaal 10 finale plaatsen gehaald. Waarbij Niels de 3e plaats pakte op de 50m schoolslag en Koen de 3e plaats op de 100m. Coen deed dit bij de jeugd finale. Op de vlinderslag wist Alinda zich 2 keer op het podium te zwemmen waarbij de 100m ging in een tijd van 1.02.37 een uitstekende tijd en mooi persoonlijkrecord, ook pakte ze de winst op de 200m vlinderslag.

In de series werden ook geen misselijke tijden gezwommen. Wiktoria liet zien dat lange baan meer haar ding is en zwom op elke afstand een persoonlijk record en bekroonde het weekend met een finale plaats op de 100m rugslag. Thomas Kappe draaide ook geen slecht toernooi en zwom als rassprinter na 2 persoonlijkrecords op de 50m rugslag en vrijeslag. Waarin de 50m vrijeslag in de finale nog werd bijgescherpt naar 24.68. De jongste jeugd kon in de series strijden om medialles en dit werd dan ook met veel passie gedaan en niet zonder resultaat. Bij de meisjes wisten Charley Blide en Miron Schimmelpenning een vrachtwagen aan medialles binnen te slepen. Miron deed dit op haar favoriete schoolslag waarbij de 100m ging in een 1.33.86 persoonlijk record. Charley moet het meer hebben van de vrije- en rugslag. Ze won de 50m vrijeslag in een persoonlijkrecord van 32.04. Bij de jongens waren het Tiamo van der Veen en Oliver Wilbers die veel medailles binnen harkten. Tiamo liet zien op 50 en 100m rugslag dat hij deze goed beheerst en zwom naar een persoonlijkrecord van 40.29 en 1.23.43. Oliver kan goed uit de voeten op de vlinder en vrijeslag en zwom de 100m vrijeslag in een knappe 1.15.07.

Dit was een kort maar krachtige samenvatting van de wedstrijd. Niet alleen bovengenoemde zwommen goed maar iedereen zwom goed. Hierdoor wist de ploeg de eerste plaats te bemachtigen in het ploegenklassement en won hierdoor 500 euro.

Tijdens de kerstmarkt kwamen de zwemmers erachter dat de meegereisde supporters niks te kort kwamen, bedankt voor jullie steun.

De ploeg zal in december nog enkele kortebaan wedstrijden zwemmen voor het wedstrijdritme. Na de jaarwisseling zullen de pijlen vol gericht worden op het NJJK. Waar de zwemmers willen strijden voor de medailles.