//ZPC Hoogeveen neemt dit weekend deel aan Nederlandse Kampioenschappen
IMG 3584

ZPC Hoogeveen neemt dit weekend deel aan Nederlandse Kampioenschappen

Voor ZPC Hoogeveen zullen dit weekend dertien zwemmers/sters startten bij de Open Nederlandse Kampioenschappen die in Hoofddorp worden gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag.

Voor ZPC Hoogeveen zullen dit weekend dertien zwemmers/sters startten bij de Open Nederlandse Kampioenschappen die in Hoofddorp worden gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag.

Bij de heren zijn dit Jeroen Lorius, Niels van Eck, Koen Lems, Ardi Knol, Thomas Kappe, Gauke Eilander, Chris Bolding en jeugd zwemmer Junior de Bruin. Bij de dames zwemmen Simone Krans, Alinda Dingshoff, Jill Blide, Anouschka Steenbergen en Paralympisch zwemster Sanne Hofman. Bij Sanne is het nog de vraag of zij inderdaad zal startten want zij kampt met een lichte blessure en heeft nog erg weinig getraind. De bedoeling was om alleen op de zaterdag te gaan zwemmen, maar dit lijkt niet te gaan lukken.

Bij de heren zal Koen Lems de schoolslag nummers gaan zwemmen en vooral bij de 200m staat hij hoog op de ranglijst. Niels van Eck heeft maar één doel dit weekend en dat is de magische grens van 50 sec te doorbreken op de 100m vrije slag. Als dit hem lukt is dit de eerste heer bij ZPC Hoogeveen en zelfs in Drenthe die dit is gelukt. 

Ardi Knol, Jeroen Lorius, Gauke Eilander en Thomas Kappe zwemmen verschillende afstanden en slagen en willen daarop zeker finales gaan halen en dan zullen we kijken hoe hoog ze gaan komen. Gauke Eilander heeft dit seizoen gekozen om te beginnen met minder trainingen en we zullen zien hoe dat gaat uitpakken. Thomas Kappe is na een jaar Amerika terug in Hoogeveen en heeft de draad goed opgepakt, hij zal nu kunnen laten zien hoever hij is. Ardi Knol die vorig jaar een heel goed seizoen heeft gehad zal dit nu moeten door gaan trekken naar een nog hoger niveau. 

Jeroen Lorius heeft vooral de vlinderslag afstanden op zijn programma staan en daarop kan hij bij de Nederlandse top goed meedoen.Jeugd zwemmer Junior de Bruin start bij dit ONK om ervaring en zwemsnelheid te gaan krijgen,  dat zal dan zijn op zijn favoriete afstanden de 50,100 en 200m vlinderslag en zijn tijden zijn dusdanig dat hij ook bij de heren een finale plaats moet kunnen bemachtigen.

Bij de dames Jill Blide die dit jaar voor het eerst bij de senioren moet gaan zwemmen, wat ook voor Anouschka Steenbergen het geval is. Dit is een grote overgang en finales halen zal dan ook moeilijk zijn. Alinda Dingshoff is ook voor het eerste jaar dame maar zwom vorig jaar al mee met dit Kampioenschap om ervaring op te doen. Zij zal vooral op de vlinderslag afstanden goed mee kunnen doen en finales halen. Simone Krans is heel goed op alle slagen en vooral op de kortere afstanden, zij zal zich zeker willen laten zien.

Deze twee laatste dames zullen een grote bijdrage gaan leveren aan de mix estafettes waar met twee heren en twee dames gestart zal worden. Vorig jaar won Hoogeveen bij de 4 x 50m wisselslag mix de zilveren medaille, maar dat zal nu een stuk lastiger gaan worden aangezien alle topclubs hier aan mee gaan doen. Bij de heren en dames verder nog de 4 x 100m wisselslag estafette waar Chris Bolding de ploeg voor komt versterken op zondag en daar de rugcrawl voor zijn rekening gaat nemen. Individueel heeft hij wel limieten voor dit ONK maar wil hij niet startten, zo’n estafette is dan altijd leuk om nog te zwemmen.

We zullen zien of de voorbereiding goed is geweest en of de ploeg bij dit vroeg in het seizoen gehouden ONK kan gaan schitteren.