//Jongensploeg Z.P.C. Hoogeveen neemt wederom taart mee uit Amsterdam
14572987 948102108627062 5375272099568306223 n

Jongensploeg Z.P.C. Hoogeveen neemt wederom taart mee uit Amsterdam

De jongens Owen Peeks, Maik Huser, Junior de Bruin en Coen de Lang wonnen in een zinderende strijd de taart die uitgereikt word aan de beste estafette ploeg 4 x 50m wisselslag. De laatste jaren heeft Hoogeveen de taart al heel vaak meegenomen, maar deze jonge ploeg moest er heel hard voor knokken maar lieten Amersfoort en Amsterdam achter zich. Naast deze prijs was het Junior de Bruin die bij de jongens jeugd 1 de beste zwemmer werd aan hand van de FINA tabel lijst. Zijn 100m vlinderslag was van zo’n goed niveau dat hij eerste werd in zijn eigen leeftijd. Bij de jongens jeugd 1 en 2 behaalde hij een derde plaats in het klassement over drie afstanden.

De jongens Owen Peeks, Maik Huser, Junior de Bruin en Coen de Lang wonnen in een zinderende strijd de taart die uitgereikt word aan de beste estafette ploeg 4 x 50m wisselslag. De laatste jaren heeft Hoogeveen de taart al heel vaak meegenomen, maar deze jonge ploeg moest er heel hard voor knokken maar lieten Amersfoort en Amsterdam achter zich. Naast deze prijs was het Junior de Bruin die bij de jongens jeugd 1 de beste zwemmer werd aan hand van de FINA tabel lijst. Zijn 100m vlinderslag was van zo’n goed niveau dat hij eerste werd in zijn eigen leeftijd. Bij de jongens jeugd 1 en 2 behaalde hij een derde plaats in het klassement over drie afstanden.

Deze wedstrijd werd gehouden voor de junioren/jeugd van Nederland en Hoogeveen was met veel jonge zwemmers aanwezig en van de vier afstanden moest iedere zwemmer/ster er één laten vallen. 

Charlotte Wilbers was goed op dreef vandaag en zij zwom op de 100m vrije slag met 1.04.45 de limiet voor het NJJK in januari, maar ook op de rug en de schoolslag kwamen er nieuwe tijden op de klok.  Mac Peeks zwom op de 100m rug met 1.13.97 naar een limiet voor hetzelfde NJJK bij de junioren één en verbeterde zich op de schoolslag met een mooie tijd naar 1.28.86.

Veel nieuwe tijden waren er bij de jongste meisjes de junioren twee, zoals Senna van der Veen op de 100m vrije slag, Leah Annakotta, Manon Tiggelaar en Dominique Dingshoff zetten mooie nieuwe tijden op de klok op één of meerdere afstanden. 

Mirthe Schenkel is junioren drie en zwom vandaag naast haar geweldige schoolslag mooie races op de 100m vrije slag en de 100m rug waar op beide afstanden nieuwe neer gezet werden. Miron Schimmelpenning is bij de meisjes de jongste en zwemt in junioren één, zij is goed op de schoolslag maar daarnaast beheerst ze de andere slagen ook prima en zwom op de vrije slag en de rugcrawl nieuwe tijden. 

Josse Reinders, Bjorn Kokkelkoren en Raoul Witten zijn van 2002 en daar kwamen de nodige persoonlijke records op hun afstanden op de klok. Lucas Ham is net zo oud als Mac Peeks maar is nog erg klein, hij mocht vandaag ook in Amsterdam zwemmen. Mooi zwemmen dat kan hij al maar nu groeien en sterk worden dan komt het helemaal goed.

Bij de meisjes jeugd twee (2001) Kyra Wooldrik en Wiktoria Redzimska, voor Kyra kwam er een mooie 1.11.59. op de klok waar ze derde mee werd. Wiktoria is op alle afstanden heel goed maar heeft het nadeel dat ze erg klein is maar zwemt mooie tijden en het is te hopen dat ze nog een beetje zal door groeien. 

Bij de junioren jongens vier zijn het Coen de Lang en Owen Peeks die vandaag heel hard wilden zwemmen, ze bleven dicht bij hun p.r. met als hoogtepunt natuurlijk die taart op de 4 x 50m wisselslag. Junior de Bruin scoorde vandaag in het klassement ondanks dat hij niet zijn tijden verbeterde maar hij gaat volgend weekend als jeugd zwemmer mee naar het grote ONK in Hoofddorp waar de heren en dames van Hoogeveen gaan startten.

Maik Huser was de oudste vandaag en hij had hele hoge verwachtingen van zijn 100m schoolslag maar ook dat lukte niet zoals hij gedacht had. Wel goede tijden voor hem maar geen p.r.’s en dat viel hemzelf een beetje tegen.

Naast de jongens 4x 50m wisselslag was deze afstand er ook voor de meisjes en daar waren het Wiktoria Redzimska, Mirthe Schenkel, Kyra Wooldrik en de jonge Charlotte Wilbers die naar de tweede plek zwommen en dat was vlak achter “de Dolfijn”uit Amsterdam.