//Eerste minioren/junioren wedstrijd van het seizoen 2016-2017
IMG 5042

Eerste minioren/junioren wedstrijd van het seizoen 2016-2017

Zaterdag 17 september stond de eerste minioren/junioren wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze werd gezwommen in Hoogeveen en er deden vijf verenigingen mee uit Friesland en Drenthe. Van de in totaal 54 persoonlijke medailles gingen er 28 naar ZPC Hoogeveen. 

 

Zaterdag 17 september stond de eerste minioren/junioren wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze werd gezwommen in Hoogeveen en er deden vijf verenigingen mee uit Friesland en Drenthe. Van de in totaal 54 persoonlijke medailles gingen er 28 naar ZPC Hoogeveen.

Begonnen werd er door de jongens junioren met de 400m vrije slag. Owen Peeks begon al heel snel door op 1.01 te openen en hij kon dit hoge tempo vrij goed vasthouden. Hij eindigde als eerste met 4.23.99. Coen de Lang werd tweede in 2.30.72. Raoul Witten werd knap vierde in 4.44.96. Josse Reinders zwom met 5.12.00 een heel dik PR van 38 seconden en ook Lucas Ham wist een PR te zwemmen.

Op de 200m schoolslag wist Coen te winnen en werd Owen in een dik PR tweede. Raoul maakte het ZPC podium compleet met de derde plaats. Josse wist ook hier weer een dik PR op te zwemmen. Mac Peeks en Lucas Ham zwommen deze afstand voor het eerst en dat deden ze erg goed.

Op de 50m rugslag wist Coen wederom te winnen voor Owen. Raoul werd vierde en Björn Kokkelkoren werd vijfde. Björn kon vandaag niet aan zijn beste tijden komen. Mac, Josse en Lucas zwommen wel een PR op de 50m rugslag.

Ook de meisjes junioren zwommen de 400m vrije slag en een grote uitblinker was hierbij Dominique Dingshoff. Misschien kwam het omdat haar zus die middag haar verjaardag zou vieren, maar Dominique zwom alsof ze heel snel weer naar huis wilde. Dit tempo wist ze alle 16 banen vol te houden met zelfs nog een eindsprint en ze eindigde als zesde met 5.37.22 wat een PR betekende van meer dan 1 minuut. Mirthe Schenkel wist dit programmanummer te winnen met een mooie tijd van 4.57.31, onder de 5 minuten dus. Charlotte Wilbers werd tweede en het ZPC Hoogeveen podium was compleet met Senna van der Veen op de derde plaats. Manon Tiggelaar, Leah Anakotta en Julia Redzimska wisten ook dikke PR’s te zwemmen. Julia zelfs met behoorlijk wat tegenslag nadat bij de start haar bril al af ging en tijdens de race ook nog haar badmuts.

Mirthe wist ook de 200m schoolslag te winnen. Miron Schimmelpenning werd knap tweede. Charlotte, Leah, Senna en Dominique zwommen PR’s. Julia zwom deze afstand vandaag voor het eerst en de klok stopte voor haar op 3.44.50.

Tot slot zwommen de meiden nog de 50m rugslag. Senna wist deze afstand te winnen in 34.94, Manon werd knap tweede en Charlotte werd derde. Mirthe maakt het ZPC rijtje af door als vierde te eindigen. Julia zwom op deze afstand de grootste PR. Zij zwom 3 seconden van haar tijd af.

Bij de jongens minioren 6 (2005) zwommen Flynn Peeks en Robin van der Burg erg goed. Op de 200m schoolslag won Flynn met 3.38.50 en Robin werd tweede in 3.51.98. Bij de 400m vrije slag deden ze het andersom en hier wist Robin te winnen met een hele mooie tijd van 6.03.05. Flynn werd tweede.

De meisjes minioren 5 (2006) zwommen vandaag ook 400m vrije slag. Charley Blide zwom een hele mooie tijd van 5.46.16 en wist hiermee de gouden medaille te winnen. Emma Ham werd knap derde in 6.32.39. Charley werd op de 200m schoolslag tweede in 3.37.68. Emma werd hierbij vijfde en Nynke Hutten werd tiende. Alle drie zwommen ze deze afstand voor het eerst.

De jongens minioren 5 (2006) zwommen de 50m vlinderslag en de 100m wisselslag. Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen hebben altijd veel tegenstand aan elkaar en Olivier wist vandaag beide afstanden te winnen. Tiamo won twee keer zilver.

Carlijn Gruppen was goed op dreef vandaag en zij wist de 100m wisselslag te winnen in 1.39.37. Marit van der Burg zwom een mooi nieuw PR en werd hiermee vijfde. Op de 50m vlinderslag werd Carlijn derde. Marit en Imre Bouwland werden zesde en zevende.

Tim Zuurman (minioren 4) mocht vandaag voor het eerst de 100m rugslag zwemmen en dit deed hij erg goed. Helaas gingen nog niet al zijn keerpunten goed, wat hem een diskwalificatie opleverde, maar dit komt vast de volgende keer wel.

Tot slot werd er geëindigd met een spannende 4x50m vrije slag estafette. Charley Blide (32.39), Carlijn Gruppen (41.26), Nynke Hutten (45.39) en Emma Ham (37.85) zwommen hier voor Hoogeveen naar een mooie eerste plaats.

In totaal werd er door Hoogeveen 13 keer goud gehaald, 11 keer zilver en 5 keer brons. 

IMG 5043