//Zeer succesvol NJJK weekend in Dordrecht
IMG 3512

Zeer succesvol NJJK weekend in Dordrecht

Met 4 gouden, 4 zilveren, 3 bronzen medailles en heel veel persoonlijke records was het een zeer succesvol weekend tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen 2016 van 16 t/m 19 juni in Dordrecht.

 

 

Met 4 gouden, 4 zilveren, 3 bronzen medailles en heel veel persoonlijke records was het een zeer succesvol weekend tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen 2016 van 16 t/m 19 juni in Dordrecht.

Dag 1

Tijdens de eerste dag van de Nederlandse junioren en jeugdkampioenschappen (NJJK) in het 50m bad van Dordrecht zijn er 3 zilveren medailles behaald.

Junior de Bruin behaald zilver op de 100m vlinderslag bij de jongens junioren 4. Alinda Dingshof werd 2e op de 200m rugslag in de finale van de meisjes Jeugd. En er was een zilveren medaille voor Gauke Eilander, Maik Hüser, Junior de Bruin en Thomas Kappe op de 4 x 100m wisselslag jongens jeugd. 

Gauke Eilander werd 5e in de jeugd finale op de 100m vlinderslag en Sanne Hofman eindigde als 6e in de paralympische finale op de 50m vrije slag. Mirthe Schenkel zwom een heel dik persoonlijk record op de 100m schoolslag en werd knap 6e bij de meisjes junioren 2. Owen Peeks werd twee keer 9e op zowel de 400m vrije slag als de 100m rugslag bij de jongens junioren 3, beide keren verbeterde hij zichzelf ruim.  

Dag 2

Tijdens de 2e dag van de Nederlandse junioren en jeugdkampioenschappen was er 2 keer goud en 2 keer brons voor ZPC Hoogeveen. Alinda Dingshoff won het goud op de 100m vlinderslag bij de meisjes jeugd en Junior de Bruin werd Nederlands kampioen op de 200m vlinderslag bij de jongens junioren 4. Gauke Eilander won brons op de 200m vlinderslag bij de jongens jeugd en Sanne Hofman won het brons op de 50m rug in de paralympische finale.

Verder was er een 4e plaats voor Sanne in de paralympische finale op de 100m vlinderslag en warden de jongens junioren ook vierde op de 4 x 200m vrije slag. Charlotte Wilbers werd knap 7e bij de meisjes junioren 1 op de 800m vrije slag. Alinda eindigde in de finale van de 50m rugslag ook als 7e. 

Dag 3

Op de derde dag van de Nederlandse junioren en jeugd kampioenschappen was er goud voor Alinda Dingshoff op de 200m vlinderslag bij de meisjes jeugd (15 & 16 jaar) in een heel mooi persoonlijk record. Sanne Hofman won zilver op de 100m rugslag in de paralympische finale. Junior de Bruin verraste met brons op de 50m vrije slag bij de jongens 16 jaar.
 
Verder waren er mooie resultaten voor Raoul Witten en Owen Peeks op de 1500m vrije slag. Owen werd 6e bij de jongens 15 jaar. En Raouk eindigde als 8e bij de jongens 14 jaar met een enorme verbetering van zijn persoonlijk record.
 
Dag 4

Op de laatste dag van de Nederlandse kampioenschappen was er goud voor Junior de Bruin op de 50m vlinderslag bij de jongens 16 jaar. Met 4 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles waren het zeer succesvolle Nederlandse kampioenschappen voor ZPC Hoogeveen.

Op de slotdag waren naast de gouden medaille van Junior ook een groot aantal top 8 klasseringen. De meisjes jeugd estafetteploeg met Kyra Wooldrik, Jill Blide, Anique Coelingh en Alinda Dingshoff eindigde knap 4e op de 4 x 100m vrije slag. Mirthe Schenkel zwom een uitstekende 200m schoolslag, waarmee ze 5e werd bij de meisjes 13 jaar. Alinda Dingshoff werd eveneens 5e op de 50m vlinderslag bij de meisjes jeugd (15/16 jaar) en ook Sanne Hofmann eindigde als 5e in de paralympische finale van de 50m vlinderslag en 200m vrije slag. Nog een 5e plaats was er voor Gauke Eilander op de 200m rug bij de jongens jeugd (17/18 jaar) en een paar minuten later werd hij 7e in de finale van de 50m vlinderslag.

Op de 400m wisselslag bij de jongens 14 jaar was er een zesde plaats voor Coen de Lang en in dezelfde leeftijdscategorie werd Owen Peeks 6e op de 200m rugslag. Tot slot was er een 7e plaats voor Gauke Eilander, Junior de Bruin, Maik Huser en Thomas Kappe op de 4 x 100m vrije slag bij de jongens jeugd.