//Negentien medailles voor ZPC Hoogeveen op Regionale Minioren Finales

Negentien medailles voor ZPC Hoogeveen op Regionale Minioren Finales

Op 12 en 12 juni werden in Beilen de Regionale Minioren Finales gezwommen. Door het jaar heen worden in heel het land vijf minioren wedstrijden gehouden. Afgelopen weekend mochten de beste minioren van heel Noord-Nederland tegen elkaar strijden. Voor ZPC mochten hier veertien zwemmers aan mee doen.  Olivier Wilbers (2 zilver, 1 brons), Tiamo van der Veen (1 zilver, 1 brons), Charley Blide (2 goud, 2 zilver, 1 brons), Carlijn Gruppen (2 goud, 1 zilver, 1 brons), Mac Peeks (3 brons) en Miron Schimmelpenning (1 zilver, 1 brons) wonnen de medailles voor ZPC.

Op 12 en 12 juni werden in Beilen de Regionale Minioren Finales gezwommen. Door het jaar heen worden in heel het land vijf minioren wedstrijden gehouden. Afgelopen weekend mochten de beste minioren van heel Noord-Nederland tegen elkaar strijden. Voor ZPC mochten hier veertien zwemmers aan mee doen.  Olivier Wilbers (2 zilver, 1 brons), Tiamo van der Veen (1 zilver, 1 brons), Charley Blide (2 goud, 2 zilver, 1 brons), Carlijn Gruppen (2 goud, 1 zilver, 1 brons), Mac Peeks (3 brons) en Miron Schimmelpenning (1 zilver, 1 brons) wonnen de medailles voor ZPC.

Er werden door alle zwemmers zeer goed en netjes gezwommen en dat resulteerde ook in vrijwel allemaal PR’s. Opvallend waren de tijden van Robin van der Burg. Hij zwom vele seconden van zijn PR’s af op alle afstanden. Dit bracht hem o.a. op de 100m vrije slag en de 100m rugslag een mooie vijfde plaats met respectievelijk 1.16.31 (7 seconden onder zijn oude tijd) en 1.27.83 (ook 7 seconden onder zijn oude tijd). Ook zijn zusje Marit deed het bij de jongste leeftijd van de meisjes (2007) erg goed. Bij dezelfde leeftijd zwom Imre Bouwland zeer snelle tijden en zij werd zelfs vierde op de 100m wisselslag. Ilse Bentum is weer helemaal terug na een periode met veel oorontstekingen en een operatie en zwemt mooie PR’s. Julia Redzimska zwom o.a. op de 100m rugcrawl en de 100m schoolslag dikke PR’s.

Al met al een heel mooi zwemweekend met een leuke sfeer, kinderen die veel plezier hebben in zwemmen en die een steeds betere techniek laten zien.