//Nederlandse Kampioenschappen junioren/jeugd ZPC Hoogeveen zwemmers.
IMG 3494 kopie

Nederlandse Kampioenschappen junioren/jeugd ZPC Hoogeveen zwemmers.

De Nederlandse Kampioenschappen zullen a.s. weekend plaats vinden in Dordrecht waar het schitterende, doch kleine bad qua ruimte erom heen, het decor word voor veel strijd. De zomer kampioenschappen vinden altijd plaats in een 50m bad en Dordrecht heeft weinig ruimte om het bad heen zodat het een volle boel zal worden.

Voor ZPC Hoogeveen zullen er twintig zwemmers deelnemen en dat is een groot aantal, samen goed voor 92 starts met daarbij nog zes estafettes.

 

 

De Nederlandse Kampioenschappen zullen a.s. weekend plaats vinden in Dordrecht waar het schitterende, doch kleine bad qua ruimte erom heen, het decor word voor veel strijd. De zomer kampioenschappen vinden altijd plaats in een 50m bad en Dordrecht heeft weinig ruimte om het bad heen zodat het een volle boel zal worden.

Voor ZPC Hoogeveen zullen er twintig zwemmers deelnemen en dat is een groot aantal, samen goed voor 92 starts met daarbij nog zes estafettes.

De ploeg traint alweer vanaf begin mei in het 50m bad van Zuidwolde en dat zal de zwemmers zeker een stuk sterker gemaakt hebben plus de gewenning in een 50m bad wat een groot verschil ten opzichte van het 25m binnenbad in Hoogeveen is.

Bij de jongste meisjes (2004) zijn het Senna van der Veen, Charlotte Wilbers en Manon Tiggelaar die alle drie de nodige starts zullen maken en maar één doel hebben, hoger op de ranglijst komen. Deze meisjes doen al goed mee in Nederland en dat zal alleen maar beter worden met daarbij ieder hun eigen specialiteit. Zo zwemmen ze alle drie de rugcrawl maar gaat Charlotte de 100,200,400 en 800m vrije slag zwemmen terwijl Senna de vlinderslag en de wisselslag hierbij gaat doen.

De jongste jongens voor Hoogeveen zijn Raoul Witten en Bjὂrn Kokkelkoren (2002) waarbij vooral Raoul veel afstanden zal gaan zwemmen met daarbij de zware 1500m vrije slag. Bjὂrn houd het bij de 50, 100, 200m rugcrawl en moet daarop proberen zijn tijden aan te gaan scherpen.

De jongens 2001, Coen de Lang en Owen Peeks hebben beide hele andere afstanden waarbij Coen vooral de 200 en 400m wisselslag hoog op zijn lijstje heeft staan en waar Owen de rug afstanden maar ook de 1500m vrije slag gaat zwemmen.

Bij junioren vier (2000) is het Junior de Bruin die zijn medailles van het afgelopen winter NJJK zal moeten proberen te verdedigen en dat dan op zijn favoriete vlinderslag waarbij hij op de 50, 100 en 200m hoog geplaatst staat. Daarnaast wil hij op de 50m vrije slag in ieder geval proberen een medaille mee te pikken en zal daarvoor een plaatsje op de lijst moeten klimmen.

Bij de meisjes 2003 is het Mirthe Schenkel die op al haar schoolslag afstanden 50,100,200 er goed bij staat en niks te verliezen heeft dit toernooi omdat zij steeds beter gaat zwemmen en iedere keer top acht genoteerd staat.

Meisjes 2001 brengt dit jaar voor het eerst de uit Polen afkomstige Wiktoria Redzimska aan de start, zij mag voor Hoogeveen uitkomen omdat zij langer dan zes maanden bij de club zwemt. Verder in die leeftijd Kyra Wooldrik die naast haar persoonlijke afstand, de 100m vrije slag, een groot aandeel in de estafettes gaat hebben. Sanne Hofman doet mee in de gehandicapte klasse S 13 en zal dit weekend veel zwemmen, maar heeft hier niet naar toe getraind. Haar prioriteiten liggen natuurlijk bij de Paralympische spelen dit zomer in Rio waar zij met de Nederlandse ploeg deelneemt.

Meisjes geboren in 2000 heeft Hoogeveen veel en met name rugcrawl zwemster, zo zijn het Anouschka Steenbergen, Anique Coelingh en Alinda Dingshoff die samen met Wiktoria bij de jeugd categorie 2000/2001 de 200m rug gaan zwemmen. Verder doen zij zonder Alinda ook de 100m rug en zal Alinda zich vooral op de vlinderslag gaan toeleggen waar zij eerste geplaatst is bij de 200m. Wiktoria, Anique en Anouschka gaan de zware 400m wisselslag zwemmen. Jill Blide is van dezelfde leeftijd en zij zal de vrije slag gaan zwemmen met daarbij nog de 400m wissel en de 200m vlinderslag.

Vlinderslag zal naast de rugcrawl ook het hoofddoel zijn van Gauke Eilander die op al zijn afstanden hoog staat en moet laten zien dat hij gewoon een hele goede zwemmer is. Thomas Kappe die naar een jaar Amerika terug is en zijn draai al naar één training weer te pakken had in Hoogeveen, zal zijn favoriete vrije slag gaan zwemmen met daarbij een vlinder en schoolslag afstand. 

Maik Huser die net als Thomas en Gauke in de jeugd categorie (1998/1999) zal startten is hierin de jongste en hij zwemt de 50 en 100m schoolslag en zal samen met Gauke, Junior en Thomas in de 4 x 100m wisselslag estafette zwemmen waar ze vierde geplaatst staan. Daarnaast zwemt deze jeugd ploeg de 4 x 100m vrije slag en zal de junioren ploeg met Owen Peeks, Coen de Lang, Junior de Bruin en Bas Kost die hiervoor speciaal naar Dordrecht komt de 4 x 200m vrije slag zwemmen waarop zij het afgelopen winter nog de bronzen medaille pakten. 

Bij de meisjes zijn het Anouschka Steenbergen, Wiktoria Redzimska, Alinda Dingshoff en Jill Blide die de 4 x 100m wisselslag zwemmen. De 4 x 200m vrije slag en de 4 x 100m vrije slag zullen door Jill Blide, Kyra Wooldrik, Alinda Dingshoff en Anique Coelingh gezwommen worden en daarbij staan ze hoog geplaatst.

De ploeg zal woensdag in de namiddag vertrekken richting Dordrecht waar op donderdagmorgen de eerste van de acht sessies zal startten.