//Voorselectie zwemt naar mooie resultaten in Wolvega
12111936 1539581639705717 2062140641186242179 n

Voorselectie zwemt naar mooie resultaten in Wolvega

Zondagmiddag 28 februari werd het tweede deel van het Learn to race circuit in Wolvega gezwommen. Vandaag gingen er voor Hoogeveen zes zwemmers mee naar Wolvega:Tim Zuurman, Anna Venema, Nina Bentum, Rick Zuurman, Sofie Vos en Jay Wesseling. Naast de zwemmers die Hoogeveen had meegenomen voor deze wedstrijd, was er vandaag ook een sterke supportersploeg aanwezig. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s Hoogeveen werd sterk vertegenwoordigd.

Zondagmiddag 28 februari werd het tweede deel van het Learn to race circuit in Wolvega gezwommen. Vandaag gingen er voor Hoogeveen zes zwemmers mee naar Wolvega:Tim Zuurman, Anna Venema, Nina Bentum, Rick Zuurman, Sofie Vos en Jay Wesseling. Naast de zwemmers die Hoogeveen had meegenomen voor deze wedstrijd, was er vandaag ook een sterke supportersploeg aanwezig. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s Hoogeveen werd sterk vertegenwoordigd.

De opzet van het Learn to race circuit is dat de zwemmers in vier wedstrijden kennis maken met het racen tijdens wedstrijden. Een erg leuke opzet waarbij de zwemmers genoeg ruimte krijgen om geholpen te worden tijdens de wedstrijden. Hier en daar kregen de zwemmers dan voor de race ook uitleg over het keerpunt, het starten en het zwemmen zelf zodat er tijdens de race niets mis kon gaan.

De zwemmers hebben erg goed hun best gedaan onder de luide aanmoediging van de Hoogeveense supporters. De wedstrijd is opgedeeld in drie fasen beginnend met de borstcrawl. De eerste Hoogeveense zwemmer die aan de start mocht verschijnen was Tim Zuurman. Hij mocht voor de tweede keer 50 meter borstcrawl zwemmen en dat deed hij goed met een kleine pr: 1:01.22. Vervolgens waren de meisjes aan de beurt, zij moesten allemaal 25 meter. Één baantje heel hard zwemmen en ze hadden er allemaal heel veel zin in. Nina zwom een mooie pr van acht seconden en kwam uit op 32,11. Anna haar oma zat vandaag ook op de supporterstribune waardoor ze misschien wel een beetje zenuwachtig was. Hierdoor startte ze voor het startsignaal waardoor ze werd gediskwalificeerd. Sofie was het derde meisje dat mocht starten en zwom een mooie pr van 5 seconden waardoor ze onder de 30 seconden uit kwam:

Tot slot mochten de twee jongens Rick en Jay nog starten. Beiden zwommen zij ook 25 meter. Allebei kwamen zij op een mooi pr op de afstand. Rick:34,12 en Jay:23,47.

Vervolgens was de schoolslag aan de beurt. Tim mocht weer het spits afbijten voor Hoogeveen. Hij zou vandaag voor het eerst 50 meter schoolslag zwemmen wat best spannend was. Hij heeft dit heel goed gedaan, na twee baantjes kwam hij op een hele mooie tijd van 1:05.71 uit. De volgende drie zwemmers waren de meisjes Sofie, Anna en Nina. Sofie wilde iets te graag zwemmen en startte net voordat de scheids had gefloten waardoor ze werd gediskwalificeerd. Nina zwom een mooie pr in een tijd van 34,90. Anna zwom net boven haar tijd 41,65. De jongens Jay en Rick mochten de schoolslag afsluiten. Dit deden zij allebei met een hele mooie schoolslag, ze tikten net boven hun pr aan de overkant aan met de tijden: Jay:31,86 en Rick: 38:13.

Het laatste deel van de wedstrijd betrof de rugcrawl. Iedereen moest nu 25 meter zwemmen. Tim zwom hier een mooie race met een tijd net boven zijn pr: 31,36. De dames zwommen ook alle drie net boven hun pr. Nina:31,77, Sofie:27,84. Anna wou weer iets te graag waardoor ze iets te vroeg startte. De jongens Jay en Rick zwommen allebei een mooie race en waarbij Rick net onder zijn pr uitkwam in een tijd van 29,48 en Jay net boven zijn pr 27,98.

Over het algemeen is er heel goed gezwommen door Hoogeveen en hebben de zwemmers erg hun best gedaan en ook heel veel geleerd op het gebied van racen. We kijken uit naar de het laatste deel van de wedstrijd!