//Minioren naar jaargangfinale in Leiden

Minioren naar jaargangfinale in Leiden

A.s. weekend, zaterdag en zondag, worden in Leiden de jaarlijkse jaargang finales gezwommen waar voor Z.P.C. Hoogeveen vijf minioren aan deel gaan nemen.

De jaargang wedstrijden zijn voor de kinderen die bij de beste 18 van hun leeftijd staan.

 

A.s. weekend, zaterdag en zondag, worden in Leiden de jaarlijkse jaargang finales gezwommen waar voor Z.P.C. Hoogeveen vijf minioren aan deel gaan nemen.

De jaargang wedstrijden zijn voor de kinderen die bij de beste 18 van hun leeftijd staan.

Bij de jongste leeftijd (2006)is dat Charley Blide die zes keer mag startten en bij veel van deze afstanden erg hoog genoteerd staat. Zij beheerst alle slagen goed en mag op de rug, schoolslag, vrije slag en de vlinderslag startten en alleen dat is al heel goed. Als tweede meisje is het Miron Schimmelpenning die van 2005 is, zij staat in de top van Nederland op de schoolslag, maar mag daar naast de 200m wisselslag nog zwemmen.

Bij de jongens zijn het Mac Peeks (2004) Olivier Wilberts (2006) en Tiamo van der Veen (2006) die voor Hoogeveen gaan startten. Mac heeft de meeste ervaringen met wedstrijden op dit niveau en hij zal in totaal vijf keer mogen startten en staan op de 200m wisselslag nog eerste reserve, dus de kans is groot dat die er nog bij komt. Vooral op de vrije slag nummers staat hij hoog, maar ook bij de andere nummers staat hij er prima voor.

Olivier mag net als Charley op zes afstanden startten en hij is net zo allround want voor hem ook afstanden bij de rug, schoolslag, vrije slag en de vlinderslag.Daar staat hij top tien en dat is een hele goede uitgangs positie voor kinderen op zo’n jonge leeftijd.

Tiamo zwemt vier keer waarbij hij op de rug als derde geplaatst is, maar dat zegt bij de jonge kinderen nog zo weinig, omdat op deze leeftijd de training arbeid per kind/club heel erg verschilt en bij Hoogeveen getracht word om op het jonge leeftijd zwemmen leuk te maken, met vooral oog voor de techniek en plezier. Dat deze vijf kinderen deelnemen is al geweldig en dan ook twee dagen mogen starten op veel afstanden, is waar de trainsters al heel blij mee zijn.