//Zeventien zwemmers naar de Nederlandse Kampioenschappen Amsterdam
IMG 3084 1

Zeventien zwemmers naar de Nederlandse Kampioenschappen Amsterdam

Voor ZPC Hoogeveen gaan het a.s. weekend zeventien zwemmers/sters strijden bij de Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam. Tien meisjes in de leeftijd van elf tot vijftien en zeven jongens van veertien tot zeventien jaar gaan vier dagen zwemmen, goed voor zeventig starts en vijf estafettes. De ploeg vertrekt op woensdagavond en donderdagmiddag gaat het beginnen met de langere afstanden.

Voor ZPC Hoogeveen gaan het a.s. weekend zeventien zwemmers/sters strijden bij de Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam. Tien meisjes in de leeftijd van elf tot vijftien en zeven jongens van veertien tot zeventien jaar gaan vier dagen zwemmen, goed voor zeventig starts en vijf estafettes. De ploeg vertrekt op woensdagavond en donderdagmiddag gaat het beginnen met de langere afstanden.

Gauke Eilander die goede keuzes heeft gemaakt dit NK staat op al zijn afstanden bij de medaillekandidaten en zal op de vlinderslag en de rugcrawl gaan startten. Naast hem is het Alinda Dingshoff die ook keuzes moest gaan maken en met de afstanden die zij gaat zwemmen, grote kans gaat maken om het podium te beklimmen dit weekend. Derde zwemmer die hoog staat is Junior de Bruin die afgelopen zomer Nederlands Kampioen werd in het 50m bad en nu in het 25m bad moet laten zien dat hij op de 50/100 en 200m vinder goed mee kan.

Coen de Lang, Owen Peeks zijn van 2001 en beide staan top tien op hun afstanden waarbij Coen het vooral op de wisselslag gaat laten zien. Owen en de één jaar jongere Raoul Witten zwemmen beide de 1500m en  400m vrije slag met daarbij de rug afstanden. Björn Kokkelkoren is op het laatst toch nog toegelaten met zijn tijd op de 200m rug en hij zal één dag op het NK startten.

Bij de meisjes veel rugcrawl zwemmers, daar zijn het Anouschka Steenbergen, Anique Coelingh, en de drie jonge meisjes Charlotte Wilberts, Manon Tiggelaar en Senna van der Veen. Deze laatste drie zullen voor het eerst deelnemen aan het junioren NK, Senna en Charlotte mogen naast de rug ook nog andere afstanden zwemmen.

Anouschka en Anique gaan samen met Kyra Wooldrik, Jill Blide en Alinda Dingshoff de estafettes 4 x 100m wissel, 4 x 100m vrij en de 4 x 200m vrij  zwemmen, waarbij het team op de 4 x 200m vrije slag als derde staat ingeschreven. Jill Blide zwemt de 100/200/400 en 800m vrije slag en zal bij de 200m vlinderslag in actie komen. Mirthe Schenkel {2003} gaat voor de schoolslag afstanden en zij heeft de laatste weken haar tijden zo verbeterd dat zij hoog staat bij de inschrijving met deze nieuwe tijden.

Bij de jongens wordt de 4 x 100m wisselslag en de 4 x 200m vrije slag bij de junioren gezwommen door Bas Kost, Coen de Lang, Owen Peeks en Junior de Bruin. Bij de gehandicapte zwemmers S 13 zal Sanne Hofman startten, zij is nu nog op trainingskamp met de paralympische ploeg in Zuid-Afrika. Veel afstanden voor haar op het programma wat zij samen met haar trainster van de bond heeft samengesteld.