//Veel PR’s voor minioren zwemmers van ZPC Hoogeveen

Veel PR’s voor minioren zwemmers van ZPC Hoogeveen

Zaterdag 23 januari stond deel 3 van het miniorencircuit op het programma. Deze wedstrijd werd gezwommen in zwembad de Dolfijn in Hoogeveen. Om 10.00 uur waren alle zwemmers van ZPC al druk het bad aan het klaarmaken en ze laten elke keer zien dat ze hier de oudere zwemmers eigenlijk helemaal niet bij nodig zijn.

Zaterdag 23 januari stond deel 3 van het miniorencircuit op het programma. Deze wedstrijd werd gezwommen in zwembad de Dolfijn in Hoogeveen. Om 10.00 uur waren alle zwemmers van ZPC al druk het bad aan het klaarmaken en ze laten elke keer zien dat ze hier de oudere zwemmers eigenlijk helemaal niet bij nodig zijn.

De jongste zwemmers moesten vandaag de 100m wisselslag en de 50m vrije slag zwemmers. Voor de meeste meiden van 2007 (minioren 2 en 3) was dit de eerste keer. Marit van der Burg, Merit Wilderdijk en Imre Bouwland deden dit echter super goed. We hebben de afgelopen weken wat extra geoefend op de vlinderslag en dit lieten ze ook zien. Heel knap gedaan. Carlijn Gruppen had beide afstanden al vaker gezwommen en zwom vandaag mooie PR’s. Op de 100m wisselslag verbeterde ze zelfs 11 seconden deze afstand wist ze ook te winnen. Op de 50m vrije slag werd ze derde. Marit werd op beide afstanden heel knap tweede. Merit en Imre werden op de wisselslag respectievelijk vierde en vijfde en op de vrije slag werd Imre vierde en Merit zesde.

Ook de jongens minioren 2, 3 en 4 zwommen vandaag de 50m vrije slag en de 100m wisselslag. Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers (2006) zijn beide erg fanatiek en gaan er altijd voor. Ze blijven zich ook steeds verbeteren en dat is mooi om te zien. Olivier wist beide afstanden te winnen en Tiamo kwam er steeds vlak achteraan als tweede.

De meisjes minioren 5 (2005) zwommen vandaag de 400m vrije slag en de 100m wisselslag. Julia Redzimska zwom de 400m vrije slag nog niet, maar deed het erg goed op de wisselslag en verbeterde zich met 6 seconden. Miron Schimmelpenning won beide afstanden en naast dat het er technisch gezien heel goed uitzag, zwom ze ook nog hele mooie PR’s.

De jongens minioren 5 zwommen de 50m vrije slag en de 200m wisselslag. Robin van der Burg en Flynn Peeks deden dit erg goed voor Hoogeveen. Robin zwom de 200m wisselslag voor het eerst en deed dit super. Ook de vrije slag zwom hij heel goed en hij werd op beide afstanden derde. Flynn wilde de 200m wisselslag graag hard zwemmen en baalde dat hij bij een valse start al 30m vlinderslag had gezwommen voordat hij de fluit hoorde. Maar ook dat hoort bij zwemmen. Ondanks dat deed hij het super goed en werd knap tweede.

Emma Ham, Nynke Hutten en Charley Blide zwommen bij de meisjes minioren 4 (2006) de 200m wisselslag en de 50m vrije slag. Emma en Nynke zwommen de wisselslag voor het eerst en dit ging erg goed. Emma werd hierop derde en Nynke zesde. Charley moest rustig beginnen op de vlinderslag en dit deed ze perfect. Het resulteerde in een eerste plek en een PR van 7 seconden. Ook op de vrije slag zwommen de meiden goed. Charley werd hierop eerste, Emma derde en Nynke zevende.

Bij de jongens minioren 6 (2004) is er vaak erg weinig deelname en zo ook deze keer. Mac Peeks en Lucas Ham van ZPC Hoogeveen hebben alleen nog gezelschap van Jonathan Miglino van Aqualero. Mac en Lucas zwommen een super mooie 400m vrije slag. Lucas had zelfs de laatste 100m nog heel veel over. Beiden hadden een dik PR en werden eerste en tweede. Ook hun andere afstand, de 100m wissel ging goed. Hierop werden ze eerste en derde. Lucas had ook op deze afstand een PR.

De meisjes junioren 1 en 2 waren dit keer niet allemaal aanwezig. Een aantal meiden hebben volgend weekend NJK en deden daarom niet mee. Voor ZPC waren Kim Hillen, Leah Anakotta en Dominique Dingshoff er wel. Kim deed het erg goed en wist zowel de 200m wisselslag als de 200m rugslag te winnen met mooie tijden. Dominique deed het ook super goed vandaag en zwom twee dikke PR’s. Leah werd helaas gediskwalificeerd op de rugslag, maar zwom op de 200m wisselslag een mooi PR.

Tot slot de jongens junioren 1 en 2. Björn Kokkelkoren, Josse Reinders en Stijn de Lang zwommen de 200m rugslag en de 200m wisselslag. Josse zwom vandaag heel goed en verbeterde op beide afstanden zijn tijden. Hij werd op beide afstanden knap tweede. Björn werd helaas gediskwalificeerd op de wisselslag, maar de 200m rugslag wist hij te winnen. Stijn werd op deze afstand vierde en op de wisselslag derde.

Al met al een goede miniorenwedstrijd voor ZPC Hoogeveen. De zwemmers hebben allemaal erg goed hun best gedaan en met een mooie techniek ook nog goede tijden gezwommen.