//NK Sprint, Rotterdam

NK Sprint, Rotterdam

Op zondag 30 juni was er voor een klein gezelschap van ZPC Hoogeveen, te weten Luesza, Dachen en Taco de NK sprint in het Zwemcentrum Rotterdam. Korte afstanden dus de gashendel kon open.

Luesza zwom de 100 wissel, en deed daar 1.14,81 over. Daarmee zat ze een kleine 2 seconden boven haar beste tijd, maar de laatste tijd speelde haar lichaam haar soms parten. Hopelijk blijft dat haar de komende tijd bespaard en doet de vakantie haar straks goed, en slaat ze daarna de weg naar boven snel weer in!

Ons kanon Taco deed ook mee in Rotterdam, hij zwom drie 50 meters: de school, de rug en de vrij. De vrij was het snelst natuurlijk in 24,76, 0.6 boven zijn PR. De 50 rug was niet normaal zo goed vandaag: Een PR van maar liefst bijna anderhalve seconde (ja u leest het goed!) bracht hem tot 28,08! De 50 school leverde hem 31,46 op, wederom 0.6 boven zijn PR.

ZwemSportFoto.nl / Kees-Jan van Overbeeke

Ook Dachen was naar Rotterdam afgereisd, en ze had er zin bleek uit haar tijden. In de voorronde zwom ze op de 50 vlinder al een PR, en dat deed ze in de finale vrolijk nog een keer. Het leverde haar zilver op en in totaal bijna 1 seconde PR ten opzichte met de tijd waarmee ze naar de havenstad kwam. 28,20 was haar mooie tijd. Ook op een lievelingsafstand van haar, de 100 wissel, liet ze zich gelden. In de voorronde had ze nog geen PR nodig, maar in de finale wel en dat leverde haar goud op! En wat een tijd, 1.03,01! Om deze tijd even in perspectief te zetten: Het is de 43e tijd van Europa, en dat van de dames onder de 18. En aangezien Dachen 16 is…Lekker bezig dus roep ik in een understatement!

ZwemSportFoto.nl / Kees-Jan van Overbeeke

Goed gezwommen in Rotterdam, de zwemmers konden met een voldaan gevoel weer terug richting Drenthe. Op naar de volgende!