//Zwemmers ZPC Hoogeveen klaar voor Nederlandse Kampioenschappen

Zwemmers ZPC Hoogeveen klaar voor Nederlandse Kampioenschappen

Met trots zullen tien zwemmers van ZPC Hoogeveen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen lange baan zwemmen in Amersfoort, die van 13 tot en met 16 juni plaatsvinden. We spraken met trainer Junior de Bruin over de voorbereidingen, verwachtingen en de prestaties van zijn team.

“Het is een geweldige eer en een bewijs van het harde werk dat deze zwemmers hebben geleverd,” aldus de Bruin. “We zijn ontzettend trots dat we met zo’n sterke en diverse groep mogen deelnemen. Iedereen heeft keihard getraind en het is fantastisch om te zien hoe ver ze zijn gekomen.”

De tien zwemmers die meedoen zijn Janna van Kooten, Dominique Dingshoff, Cynthia Koolman, Dachen Haaijer, Imre Bouwland, Taco Hengstman, Luc Kerpels, Olivier Wilbers, Jasmijn Sterken en Esmee van der Tuuk. “Ze hebben allemaal enorm hard gewerkt en zijn vastbesloten om hun beste prestaties neer te zetten,” zegt de Bruin. “Janna staat voor een bijzonder moment, want dit is een van haar laatste wedstrijden in de voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs.”

Op de vraag wat zijn verwachtingen zijn voor de kampioenschappen, antwoordt de Bruin: “Iedereen zal het uiterste uit zichzelf halen en vooral veel plezier hebben. De sfeer en de steun van elkaar binnen het team zijn belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat we prachtige resultaten gaan zien en dat we als club trots kunnen zijn op wat we bereiken.”

De zwemmers hebben een intensief trainingsprogramma gevolgd dat zowel fysieke als mentale aspecten omvat. “We hebben hard gewerkt aan techniek, kracht en uithoudingsvermogen, maar ook aandacht besteed aan mentale voorbereiding, zodat ze zelfverzekerd en gefocust aan de start kunnen verschijnen,” legt de Bruin uit.

Voor vertrek naar Amersfoort heeft de trainer een bemoedigende boodschap voor zijn team: “Geniet van het moment en wees trots op jezelf. Jullie hebben allemaal ontzettend hard gewerkt om hier te komen. Blijf gefocust, geef alles wat je hebt, en onthoud dat heel Hoogeveen achter jullie staat. Zet ‘m op, toppers!”

We kijken uit naar de Nederlandse Kampioenschappen lange baan zwemmen. Het evenement is live te volgen via https://www.youtube.com/zwemsporttv