//Isa kerpels zwemt NJK limiet

Isa kerpels zwemt NJK limiet

Tijdens het eerste weekend van de Regiokampioenschappen in Drachten hebben de zwemmers met elkaar 7 keer goud,14 keer zilver en 11 keer brons behaald. De uitschieter van het weekend was Isa Kerpels, die haar allereerste NJK limiet zwom door een pr van 4 seconden op de 200m ss.

De eerste dag begon met de dames 100m vlinder waar Femke ter Horst een tweede plek wist te behalen. Verder waren er veel pr’s voor de dames op de 100m vlinder, Nienke Fenna, Esmee en Dominique zwommen allemaal een pr.

De heren begonnen met de 100m vrije slag, waar Mathijs Boersma goed mee begon door gelijk een halve seconde pr te zwemmen. Bij de jongens junioren 3 en 4 is het moeilijk om een medaille te halen, wel zwommen Tim Zuurman en Jordey Thole, beide een klein pr. Jordey zwom hiermee voor het eerst onder de minuut in een 50 meterbad. Owen Peeks behaalde een bronzen medaille op deze afstand.

De volgende afstand was de 200m ss voor de dames. Hierop  zwom Dachèn Haaijer een pr van 3 seconden en werd hiermee tweede. Daarnaast zwommen Femke, Isa en Nienke een mooi pr. Waarbij Nienke Koster maar liefst 12 seconden van haar pr afhaalde. Mirthe Schenkel wist hier brons te bemachtigen bij de senioren.

Bij de heren 200m vlinder waren er maar 4 zwemmers in totaal. Van ZPC Hoogeveen waren er maar twee heren dapper genoeg om deze afstand te zwemmen. Tiamo van der Veen haalde hierop goud en Luc Kerpels haalde zilver bij de jongens jeugd 1 en 2.

Op de 50 vrij haalde Dachèn een gouden medaille en zwommen Nienke en Dominique een klein pr. Bij de heren haalde Tiamo van der Veen die bij de jeugd 1 en 2 zilver en Owen Peeks goud bij de senioren. Owen is dit seizoen minder gaan trainen en zich meer gaan focussen op de kortere afstanden, wat goed terug te zien is in zijn tijden.

Zilver was er voor Femke en Dachen op de 400 wissel en brons voor Imre Bouwland en Dominique Dingshoff. De heren zwommen hierna 200m wissel waarbij Olivier Wilbers brons haalde.

De eerste dag werd afgesloten met de 4x200m vrij dames, Bij de estaffete gelukkig de goede sfeer bij de club te merken, waar het bij de rest van de wedstrijd een beetje aan ontbrak, veel yells van de verschillende verenigingen en veel aanmoediging van al mensen op de kant. Hoogeveen had hier 2 teams, 1 juniorenteam en 1 seniorenteam. Zilver was er voor het junioren team dat bestond uit Fenna, Dachen, Nienke en Sofie. Het seniorenteam bestaande uit Imre, Dominique, Esmee en Senna haalde hierop brons.

De tweede dag werd goed geopend door een gouden medaille en een mooi pr van 15 seconden door Olivier Wilbers op de 1500m vrij.

De 200m wissel was voor de dames het eerste programma van de dag. Hierop zwommen Fenna, Nienke, Isa, Sofie en Dominique allemaal een pr. Daarnaast won Dachen goud en Dominique brons. Bij de heren 50m ss waren het Mathijs en Taco die beiden een klein pr zwommen. Op de 50m rug haalde Dachen wederom goud en Dominique brons in hun eigen leeftijden.

De heren 100 rug was getekend door een podium met twee mannen van Hoogeveen, Owen haalde goud en Taco het zilver. Tiamo wist hierop ook zilver te behalen in zijn leeftijdsgroep. De 100 rug werd gevolgd door de dames 200m vlinder met 1 deelnemer van ons. Esmee van der Tuuk werd hierop vierde met een klein pr.

Bij de 200m vrije slag regende het pr’s voor de mannen. Mathijs, Tim, Jordey, Olivier en Luc zwommen allemaal een pr. Hierbij wisten Olivier en Owen het zilver te pakken en Luc zwom zichzelf naar het brons. Deze afstand werd vervolgd door de dames 100 meter vrije slag waar Dachen Goud en Dominique zilver pakten in hun leeftijdsgroepen.

Ook vandaag werd weer afgesloten met estafettes. De heren mochten 4x100m wissel, Tiamo, Darryl, Owen en Olivier behaalden hiermee het brons. De Dames mochten 4x100m vrije slag, ook hier was er een senioren en junioren team. Dachen, Nienke, Sofie en Fenna werden tweede bij de junioren en Dominique, Senna, Imre en Charlotte werden derde bij de senioren.

Volgende week is het tweede weekend van de Regiokampioenschappen, waarin hopelijk nog veel meer medailles worden behaald en pr’s worden gezwommen.