//Laatste competitieronde afgesloten met een leuke estafette

Laatste competitieronde afgesloten met een leuke estafette

De laatste alweer van dit seizoen! Dit jaar niet in Den Haag, maar in Zwolle als Duo Penotti team door de bruingekleurde Tenerife-zwemmers. Hoewel ze pas de vrijdag voor de competitie in Nederland zijn geland en zeker nog moesten wennen aan ons kikkerklimaat, zorgde de wissel van lang bad naar kort bad en van buiten naar binnen niet voor slechte resultaten.

Voor onze senioren dames Janna en Dominique stond er een relatief vol programma op de planning. Zij moesten de 100m vrij, de 200m wissel, de 100m rug en twee estafettes. Bij de 100m vrij zwommen zij voor de punten zwommen. Hier wist Janna ook nog een mooie 54,83 te noteren en ruim voor de rest van het programma te eindigen. Ook bij de 200m wissel waren zij opnieuw de puntenzwemmers. Op de rugcrawl zorgde Senna samen met Janna ervoor dat de punten binnengesleept werden.

Bij de senioren heren was het programma niet anders. Hier was Taco toch erg goed op dreef. Bij de 100m vrij verbeterde hij zijn PR met meer dan een seconde naar 54,40s. Verder zwom Owen na een goede trainingsweek op Tenerife hier ook voor de punten. Als jeugd-zwemmer zwom Olivier deze wedstrijd hogerop bij de senioren en eindige bij de 200m wissel als eerste puntenzwemmer voor Hoogeveen op de vierde plaats. De oudste zwemmer Darryl had een wat mindere wedstrijd, maar op de 100m rugcrawl kwam hij wel in de buurt van beste seizoenstijd.

Een leeftijd jonger stonden de afstanden 200m rugcrawl en 100m borstcrawl op het programma. Bij de heren werd deze leeftijd vertegenwoordigd door Tiamo en Luc. De 200m rugcrawl was voor het duo toch wel favoriet deze dag wat voor een mooie eerste en twee plek zorgde.Tiamo zwom misschien geen PR, maar won alsnog met een zeer ruime voorsprong. Luc zwom op deze afstand een PR van meer dan twee seconden.

Bij de dames werd hetzelfde programma door Imre, Sofie en Fenna ingevuld. Ook hier zwom Fenna een leeftijd hogerop. Ze konden haar op de 200 rug erg goed gebruiken. Daar zwom ze in een de derde tijd namelijk mooi voor de punten. Ook op de 100 vrij zwom ze naar een mooie derde plek. Imre maakte het op de 200m rug nog even spannend, zij zwom een PR van maar liefst 6,50s en tikte nipt voor Fenna in een mooie tijd van 2.28,67. Verder noteerde ze ook op de 100m vrij een nieuw PR met 1.02,83. Op de 200 rug kwam Sofie niet aan haar beste tijd, maar tikte ze wel mooi als zesde aan.

Nienke, Isa, Esmee en Dachèn zwommen in de leeftijd junioren 4 en jonger de 100m rugcrawl en 200m schoolslag. Dachèn en Isa zwommen bij de 200m school voor de punten. Dachèn zwom in een mooie race naar de eerste plek. Isa zwom ook een mooie race en dook voor het eerst onder de drie minuten op deze afstand. De twee andere dames, Esmee en Nienke, zwommen allebei een mooie PR op deze afstand. Op de rugslag zwommen Dachèn en Nienke voor de punten. Hierbij noteerde Isa zwom ook weer een nieuw persoonlijk record.

Tim en Jordey mochten hetzelfde zwemmen. Voor hun allebei twee afstanden die ze goed kunnen. Voor deze heren steeds tijden in de buurt van hun persoonlijk record.

Ook de jongste zwemmers van Hoogeveen zijn allemaal nog jonger dan een heel aantal in de leeftijdscategorie. Dat maakt deze jongens alleen niets uit, want alle drie zwommen ze op de 400m borstcrawl een fantastische PR van 10 en 13 seconden (!), waarbij Ramon als tweede aantikte. Ze zaten er deze ronde sowieso goed in, want ook op de 100m schoolslag noteerden ze alle drie een persoonlijk record.

De dames in deze leeftijd worden helaas niet door drie zwemmers bezet. ZPC heeft er maar eentje, namelijk Femke.  Hoewel het misschien niet haar favoriete afstanden waren vandaag, zwom ze wel 2 persoonlijke records en twee keer naar de derde plaats in deze leeftijdscategorie.

Naast al deze individuele nummers waren er natuurlijk ook estafettes. Ditmaal allemaal mix-estafettes. Het eerste programma van deze ronde was de 4x100m wisselslag mix bij de junioren 4 en jonger. Nienke, Dachèn, Tim en Jordey tikten hier als derde aan.

In het midden van het programma werden ook nog twee estafettes gezwommen. 2 maal de mix-estafette 4x100m vrije slag. Bij de jeugd 2 en jonger werd deze estafette gezwommen door Tiamo, Luc, Dachèn en Fenna. Zij eindigden als tweede. Bij de senioren waren het Owen, Olivier, Dominique en Janna die naar de derde plek zwommen.

Al deze mix-estafettes zijn superleuk, maar het hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de afsluitende estafette: de 8x50m vrije slag mix-estafette. In deze estafette zwemmen één dame en heer, uit alle leeftijdscategorieën om-en-om. We begonnen al goed met Femke die onder haar persoonlijk record van start ging in deze estafette. Hierna dook Ramon erin, maar die was met zijn 28 seconden ook zo weer terug. De dame die hierna volgde was Nienke. Zij perste er ook nog eventjes een 28’eruit. Jordey en Dachèn volgden beide in een 27’er. Tiamo liet zich ook niet kennen en maakte er een mooie 25 laag van. Janna overtrof dit met haar 24,9 nog even, maar Taco liet zich niet kennen en maakte de estafette af in een 23’er. Helaas nipt als vierde, maar toch een mooie afsluitende estafette.

Voor nu hebben we het seizoen mooi afgesloten met een negende plaats in de eredivisie, nipt voor de Dinkel uit Denekamp waar we hopelijk volgend seizoen de competitie weer mee van start gaan.