//Laatste ronde minioren Clubmeet

Laatste ronde minioren Clubmeet

Zaterdag 15 april werd de laatste ronde van de minioren clubmeet finale gezwommen. Waar de vorige wedstrijd de ploeg nog op halve sterkte aan de start verscheen vanwege ziekte en de Grand Prix van Seraing, stond Hoogeveen nu weer in volle paraatheid aan de start. En dat was ook te zien in de verschillende programma’s met veel PR’s en sterke races. Met een ruime voorsprong werd de grote beker binnengehaald door de minioren van Hoogeveen. We gaan ons als team nu voorbereiden op de finale, waarin we zullen strijden tegen alle clubs uit het Noorden. Dat zal een spannende wedstrijd opleveren, waar het niet meer gaat om snelste tijden, maar om de klassering.

De wedstrijd werd direct goed gestart door het estafetteviertal Meike Pekelsma, Thomas Boersma, Reva van der Veen en Fayen Inberg. Getergd door enkele diskwalificaties in de vorige wedstrijden waren ze gebrand op een goede tijd. Met een eindtijd van 2.46:72 begonnen ze als 3e op de 4×50 vrije slag. De eerste drie zwemmer goed voor een 41, Fayen goed voor een 42. Een mooie start!

In programma 2 mochten de meest ervaren minioren de 100 meter rugslag afwerken. Hedwig Bork viel in het programma op door een enorme verbetering van haar PR, maar liefst 10 seconden gingen eraf waardoor ze aantikte in 1.36:98. Tess Broer zwom in dezelfde serie, maar door een te voortvarende start kwam ze helaas net niet aan haar PR. Fabiën (1.33:75) en Jade (1.32:00) de dames die het racen dit seizoen echt hebben ontdekt, zwommen ook eens prima race, net geen PR, maar ruim onder de vervangende tijd (2:02.37). Eva ter Horst sloot het programma bijna af met winst voor Hoogeveen, maar moest Mirthe de Leeuw van ZC Polaris voor laten gaan in het laatste baantje. Met een PR van 1 honderdste tikte Eva aan in 1.24:43.

Ook voor de jongens stond de 100m rugslag op het programma. Amor van der Veen en Vigo Norde mochten de dienst uit maken op deze afstand. Amor deed dit op zijn favoriete afstand met een tijd gelijk aan zijn PR: 1.15:63. Vigo had tijdens de training goed opgelet, en begon tijdens de start met het op en neer bewegen zodat er een mooie boog ontstaat bij de start. Een oefening die we hebben geoefend tijdens de training.  Helaas moet je bij de start wel helemaal stil staan in de wedstrijd en werd hij gediskwalificeerd.

In programma 4 en 5 mochten de meisjes en jongens de 50 meter vrij racen. Met de estafette vers in de benen verschenen Reva en Fayen aan de start. Reva volmaakte het podium door voor Hoogeveen op plaats drie te eindigen met een tijd van 41.45. Fayen tikte aan in 43.65. Net boven haar PR, maar ze hield zich goed aan de opdracht om om de 3 slagen te ademen en lang te zwemmen. Isis Koelewijn liet zien ook door te stomen en snoepte maar liefst 3 seconden van haar PR af: 52.15. Lyenn Dekker wilde iets te graag en pakte daardoor minder water dan ze kan, haar tijd was uiteindelijk net boven haar PR: 55.99. Zoë van Dijken zwom met een noodgang naar een nieuw PR. Met de nodige trainingsuren en meters laat ze zien dat ze nu echt stappen maakt: 58.01 voor het eerst onder minuut! Alina en Alyssa Dugic zwommen voor de tweede keer de 50m vrije slag. Met beiden een mooi PR Alina 1.01:67 (1 sec PR) en Alyssa 1.09:70 (7 sec PR) beginnen ze de stappen te maken richting de andere meiden.

Programma 6 was het toneel voor de lastige 50m vlinderslag. Eva, Hedwig, Tess en Jade mochten deze afstand zwemmen. Tess liet zien goed te profiteren van de vlinderslagperiode in de training en scherpte haar PR met 3 seconden aan naar 53.36. Hedwig kwam net niet aan haar PR en tikte aan in 52.04.  Eva snelde naar de winst van het programma in 40.74! Jade tikte bij het keerpunt niet gelijktijdig aan, waardoor zij een diskwalificatie opliep.

Ramon en Vigo lieten in programma 7 zien dat ook zij de 50m vlinderslag goed beheersen. Ramon zwom naar programma winst in een dik PR van 4 seconden: 34.67. Ook Vigo liet zien dat hij grote stappen maakt, een dik PR van 12 seconden en een hele nette race bracht hem op 48.01.

Na de pauze werd de wedstrijd weer afgetrapt door een estafette. Dit keer Amor, Eva, Fabiën en Ramon die het team vormden en voor Hoogeveen ook het programma wonnen en daarmee ver onder de vervangende tijd zwommen: 2.33:82 tegenover 3.43:17.

Na de estafette stond in programma 9 de 50m schoolslag op de planning voor de meiden en in programma 10 voor de jongens. Meike zwom naar een mini PR én programma winst in 49.50 waar ze 49.61 had staan. Zoë liet ook in dit programma zien dat ze sterk aan het groeien en ontwikkelen is. Met een enorme hap van 8 seconden snelde ze naar een nieuwe PR van 1.00:55! Ook Isis liet in dit programma zien dat de meters in de selectie haar goed doen. Met een nieuw PR van 1.09:72 zwemt ze nu drie seconden sneller dan dat ze ooit heeft gedaan. Alina snelde op de borstcrawl nog naar een nieuw PR, maar zwom op de schoolslag er net boven. Demi Snippe, nog ietwat zenuwachtig voor de start door er deze keer zonder zenuwen in en zwom voor het eerst naar een hele mooie 1.17.94! Lyenn en Alyssa werden beiden helaas gediskwalificeerd.

Thomas zwom bij de mannen naar een mooie tweede plek. Met een tijd net boven zijn PR liet hij zien dat hij de schoolslag goed beheerst: 52.46.

Het geweld barstte los in programma 11 en 12: de 50m vrije slag. Jade van der Veen zwom met een noodgang naar de derde plek voor Hoogeveen en tikte aan in 38.41. Net achter Querinne Schminnes en Mirthe de Leeuw. Hedwig tikte aan in een tijd net boven haar PR: 41.68. Tess snelde naar een nieuw PR van 2 seconden: 42.88. Bij de mannen waren het Amor en Vigo die de prijzen mochten verdelen. Amor tikte als snelste aan in 33.45, Hao Hao Onderwater snoepte de tweede plek voor Aqua 68 voor de neus van Vigo weg. Vigo tikte zelf aan voor het eerst onder de 40 seconden in 39.57.

In programma 13 en 14 stond voor het eerst de 25m vlinderslag op het programma voor enkele meiden en jongens van Hoogeveen. Dat dit nog best lastig is liet de diskwalificatie van Isis zien. Een kleine borstcrawl beenslag i.p.v. vlinderslag zorgde ervoor dat haar tijd niet telde. Zoë zwom naar een mooie 33.59, Reva naar een sterke 25.68 en Meike naar de snelste 22.49.  Het is mooi om te zien dat deze meiden ook deze slag nu zo beheersen dat ze het in de wedstrijd kunnen gaan zwemmen. Dat betekent dat ze straks ook andere afstanden kunnen gaan zwemmen. Ook Thomas liet zien dat hij een prima vlinderslag beheerst en met een 27.17 zwom hij een prima tijd!

De laatste koppelrace werd onder luid gejuich aangemoedigd. Voor Hoogeveen waren het Ramon en Fabiën die een sterke afwisseling lieten zien. Beiden zwommen een sterke race wat resulteerde in een hele mooie eindtijd: 3.06:87.

De wedstrijd werd feestelijk afgesloten door met elkaar een patatje te eten. 80 zwemmers, trainers en ouders genoten met elkaar van versgebakken patatjes. Een leuke afsluiting van een toffe wedstrijd. Op naar de finale!

Eindstand

1.       ZPC Hoogeveen               1063.63

2.       Ksn (Sg)                            1152.92

3.       ZC Polaris                        1158.85

4.       TriVia2 1                          1241.83

5.       Thor                                 1312.17

6.       ZC Borger                        1355.99

7.       Aqua 68                           1393.40

8.       MZ&PC De Reest            1420.28

9.       TriVia2 2                          1455.21