//Minioren Club Meet deel 3!

Minioren Club Meet deel 3!

Zaterdag 26 maart zwommen de minioren van ZPC Hoogeveen de minioren club meet deel 3 in de Peppel. Met enkele zwemmers die hun debuut maakten in, enkele zieken, een deel van de zwemmers in België en de vaste kern was het soms even puzzelen met de opstelling. De opstelling is gelukt, helaas vielen we met het team net buiten het podium, maar er zijn mooie PR’s gezwommen.

In programma 1 werd de wedstrijd afgetrapt door Fayen Inberg, Reva van der Veen, Isis Koelewijn en Thomas Boersma met de 4×50 vrij. Fayen startte met een sterke 43, gevolgd door Reva met 43, Isis met 51 en Thomas maakte de race af met een 42-er. Helaas startte de ploeg net voor het startsignaal, waardoor de tijd niet telde, maar ze lieten een mooie race zien.

Programma twee werd bezet door Jade van der Veen en Tess Broer. Beiden mochten de 100 wisselslag starten, wat ze heel netjes deden. Beiden nog niet eerder op dit onderdeel gestart, zwommen ze naar 1:38.31 voor Jade en 1:43.40 voor Tess.

Ook Vigo Norde mocht de 100m wisselslag, maar dan in programma drie. Zijn zwemmen ziet er de laatste tijd heel netjes en sterk uit, waardoor hij op een heel mooi PR uit kwam van maar liefst 18 seconden: 1:44.48.

In programma 4 mocht een deel van de zwemmers het debuut maken op in de minioren club meet. Alyssa en Alina Dugic, Sophie Lambrechts en Demi Snippe mochten aan de start verschijnen. Demi vond het nog erg spannend en is daardoor niet gestart. Alyssa zwom naar een 1:15.72, Alina naar een 1:09.14 en Sophie naar een 1:28. Noortje Heijen en Lyenn Dekker hadden al wat ervaring op deze afstand en zwommen naar twee mooie nieuwe tijden: 1:05.70 voor Noortje en 1:02.54 voor Lyenn. Fayen moest alleen Lana Keizer van Thor nog voor zich laten gaan, maar zwom naar een mooi PR van 2 seconden: 56.01.

Thomas liet zien dat hij een sterke plaats inneemt in het team en schreef de winst van de 50m schoolslag op zijn naam in programma 5. Met 52.64 zwom hij 2 seconden van zijn PR af.

Op de 50m vrije slag was het Hedwig Bork die voor Hoogeveen de punten bij elkaar moest zwemmen. Met een noodgang zwom ze naar 40.50 een PR van maar liefst 2 seconden.

In programma 8 werd de zware 4x100m vrij gezwommen. Jade, Hedwig, Vigo en Norde mochten voor Hoogeveen starten. Jade die sterk opende met 1:23.54 en de rest die volgde met 1:30 zorgden ze voor een mooie race. Met een eindtijd van 5:54.60 eindigen we als vierde.

In programma 9 werd de 50m rugslag gezwommen. De jongste en nieuwste leden van de voorselectie mochten weer als eerste startten. Alyssa deed dit in 1:10.20. Alina in 1:06. 31, Noortje in 1:08.49. Isis zwom voor het eerst onder de 1 minuut en tikte aan in 58.89, Lyenn zwom ook voor het eerst onder de 1 minuut, maar net iets sneller 58,76. Reva zwom naar een sterke derde plek met een tijd voor het eerst onder de 50 seconden: 48.52. Sophie werd helaas gediskwalificeerd, maar voor de eerste keer zwom ze een hele nette race.

Hedwig en Tess mochten de 50m schoolslag punten binnenhalen voor Hoogeveen. Met allebei 55 seconden zwommen ze beiden een sterke race. Voor Hedwig een PR van 4 seconden! Voor Tess een mooie evenaring van haar PR.

De laatste afstand voor de jongste meiden werd in programma 13 gezwommen. Alina zwom naar een mooie 1:08, Alyssa naar een prima 1:16. Sophie dacht goed aan het trappelen en naar de zijkant ademen en tikte na 1:31 aan. Lyenn zwom een mooi PR van 3 seconden: 55 seconden, Isis evenaarde haar PR van 55 seconden. Noortje zwom in een iets te hoog tempo naar 57 seconden, waardoor ze boven haar PR eindigde. Fayen en Reva vochten in de laatste serie om de hoogste plekken. Met een tijd van 43 seconden zwom Reva een klein PR, met een tijd van 44 seconden zwom Fayen net boven haar PR.

Thomas zwom in het programma erna dezelfde afstand. Met de 42 van de estafette in zijn hoofd, was hij gebrand op een PR. En weer zwom hij een knappe 42, waardoor deze nu echt geldig was.

Jade en Vigo mochten de laatste koppelrace zwemmen. Jade startte met een sterke 37, Vigo volgende met goede 45, Jade weer een 40 en Vigo als afsluitend met een 47. Een leuke eindrace welke onder luid gejuich werd gezwommen. Eindtijd: 2:51.

Een prima wedstrijd met leuke tijden van de zwemmers, op naar de laatste wedstrijd van deze reeks, waar we weer in volle sterkte zullen verschijnen!