//Ramon Vos verrast op de 100m wissel!

Ramon Vos verrast op de 100m wissel!

Waar dag één van de Speedo Jaargangfinales al een groot succes was, werd er op dag twee nogmaals een succesvolle dag aan toegevoegd. Met een sterke miniorenploeg mocht ZPC ook vandaag weer aan de start verschijnen. Het nodige eremetaal werd binnengesleept door sterk zwemmende minioren, maar er was ook tijd voor spelletjes en gezelligheid.

Ramon Vos, Amor van der Veen en Svenn Meffert mochten starten op de 50 vrij en trapten hiermee de dag af. Ramon moest in de grote en sterke Mees Janssen (DSZ) zijn meerdere erkennen. Titelprolongatie bleef daarom uit, maar met een nieuwe tijd van 28.98 mocht hij heel tevreden op de tweede plek van het schavot stappen. Franzi Ziegler (DAW) zwom zichzelf naar de derde tijd, zoals te zien op de foto’s een behoorlijke opgave tegen twee van die grote jongens. De grote verschillen in lichamen maakt ook dat er verschillen ontstaan in tijden waar niet altijd iets tegen te doen is. Dit geven we de zwemmers ook mee, maar in dit geval was het in ons voordeel. Svenn zwom helaas net niet naar een PR, maar Amor tikte net 7 tienden sneller aan dan hij al eens had gedaan: 32.98.

In programma 25 waren het wederom Svenn en Amor die aan de start mochten verschijnen. De 100m rugslag en favoriet van Amor. Amor die voor het eerst zenuwachtig was deze wedstrijd, liet zien dat hij dit goed kon omzetten naar hard zwemmen. Met Svenn op zijn hielen, maakten de mannen er een mooie tweestrijd van. Amor trok de winst naar zich toe in 1:15.43. Svenn zwom naar een hele sterke 1:16.18.

Ook Eva ter Horst mocht Hoogeveen vertegenwoordigen op de favoriete afstand van de trainers. Eva zwom in een sterke race naar een heel mooi nieuw PR van vijf seconden: 1:27.09. Met een race op baan 1 werd na één baantje door de trainers nog doorgegeven dat Eva goed naar boven moest kijken. Het voordeel van de buitenbaan.

Programma 30 werd ook wel het Hoogeveen programma genoemd. Met drie man sterk in de laatste serie was Hoogeveen sterk vertegenwoordigd. Als trainers vinden we het mooi en belangrijk dat onze zwemmers ook op dit soort afstanden mee kunnen doen met de snelste zwemmers van Nederland en niet alleen de sprintnummers. Svenn maakt er een spannende Drentse wedstrijd van door met Daan Mulder van KSN te strijden om de derde plaats. In een felle eindstrijd werd het uiteindelijk een derde plaats voor Hoogeveen door middel van een A en B tijd 5:19.61 (5 sec PR). Amor liet zien zich ook goed te blijven ontwikkelen en zwom in een sterke race naar de 7e plaats met een PR van 5 seconden: 5:39.20. Ramon zwom een prima race, maar liet veel liggen in de eerste 100 meter. Met een eindtijd van 5:05.23 zwom hij naar het hoogste schavot een PR van 2 seconden, maar liet zeker ruimte over voor meer.

In de laatste twee programma’s waren het Eva en Ramon die de 100m wisselslag mochten zwemmen. Met de opdracht om het weekend knallend af te sluiten verschenen beide zwemmers aan de start. Ramon liet zien dat hij zich goed aan deze opdracht kon houden en zwom in hoog tempo op alle vier de slagen naar een hele mooie laatste overwinning. In een tijd van 1:17.18 zwom hij maar liefst 6 seconden van zijn PR af en liet hij deze keer Mees Janssen net achter zich: 1:17.40. Eva liet zien dat ook zij gebrand was op de laatste afstand. Met een ietwat slordige race liet ze wel zien echt graag hard te willen zwemmen. 1:30.44 was de eindtijd, waarmee ze een dik PR van 4 seconden zwom en als 7e eindigde.

Een succesvol weekend voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen. Het Drentse zwemmen is wederom op de kaart gezet in zwemmend Nederland. Niet alleen qua prestaties, maar ook qua sfeer en gezelligheid. Onder verschillende spelletjes werd in samenwerking met KSN behoorlijk wat plezier gemaakt. Een meer dan geslaagd weekend!