//Prima ronde in Veendam

Prima ronde in Veendam

Na een voor onze groep goed weekend in Emmen bij de Drentse Kampioenschappen waar Ilse Bentum de zilveren medaille op de 50m school mee naar huis nam, was t weer competitiezwemmen! Tigo Wilderdijk deed voor het eerst mee en zwom direct een boel punten bij elkaar! Heel fijn een jonge vent erbij!  Maar eerst moesten de meiden aan de bak voor de zware 4x 100wissel. Bracha Bork, Ilse Zuurman, Nina Bentum en Nora Lynn Otten zwommen knetterhard en doken met 6.07.51 ruim 15 seconden onder de inschrijftijd! Een super begin. Madelon Verheul was onze enige dame (Elisa was helaas ziek) en zij bleef dik onder de vervangende tijd op de 50m vlinder, met haar 42.64 zat ze niet ver van haar beste tijd, heel netjes! Op de 100m school debuteerde Myron Dekker met een fraaie 1.46.72, Ilse Zuurman zwom weer deze afstand en haalde  1 sec van haar tijd af! Mooi gedaan! Rick Zuurman bleef niet achter en haalde bijna 2 sec van deze afstand af en zorgde voor veel punten! Ilse Bentum werd 2e op de 100m wissel, haar zusje Nina haalde na de 100vli in de estafette ook nog eens 1 sec van haar beste tijd af, super knap! Ook Bracha, Iris Langevoort en Anna Venema verbeterden zich, waarbij Anna bijna 7 seconden eraf zwom! Prima meiden!! Op dezelfde afstand knalde Tigo naar een geweldige 2e plek en verpulverde hij zijn inschrijftijd!! Zijn 1.21.65 was ruim 15 sec sneller, top gezwommen en erg fijn voor de punten van de ploeg! Om maar even duidelijk te maken de vervangende tijd was 1.40.20, dus dat is veel winst!

Nora Lynn moest ook dezelfde afstand zwemmen en ook zij snelde naar een nieuw pr, met 1.25.18 werd ze 4e en zwom ruim 9 sec sneller! Mark Venema debuteerde met 1.35.75 en dat was dik en dik onder de vervangende tijd, dus dat was heel prettig! Voor de pauze zwommen de jongste zwemmers nog hun 50m vlinder,  Eva ter Horst werd knap 2e in een nieuw pr van 44.23!

Na de pauze moest Madelon op de 100m rug diep gaan, maar haar tijd leverde nog altijd veel puntenwinst op, al kon ze haar pr niet benaderen. Myron haalde 2,5 sec op de 50m rug van haar tijd af, Ilse Z. kon zich niet verbeteren, maar zij zwom nu voor de 3e keer. Rick lukte dit helaas ook niet, maar bleef ver van de vervangende tijd, dus dat was prettig! Ilse B en Iris zwommen een degelijke 50m vlinder, ook hier weer veel punten gepakt. Tigo debuteerde met een mooie 37.07 en werd knap 2e!  Nina knalde op de 50m vrij naar de 5e plek en weer een snellere tijd, 33.91. Ze bleef Noralynn voor , ook zij verbeterde zich naar 34.12, Bracha bleef niet achter en was nu ruim 2 sec sneller, zij klokte 37.22. Anna lukte dit helaas op deze afstand niet. Haar broer Marl snoepte wel ruim 1 sec eraf en heeft nu 36.92 staan. De 50m rug werd door Eva gewonnen in een nieuwe besttijd van 40.31, ruim1,3 sec eraf! Echt geweldig gezwommen allemaal!

Voor ons was de 4x50m vrij dames het laatste nummer. We konden 2 teams maken. Nora Lynn, Ilse B, Madelon en Nina klokten 2.15.19, dicht bij de inschrijftijd. Nina verving Elisa dus heel goed! Omdat Nina uit de 2e ploeg kwam moest Myron daar zwemmen. Dat deed ze met Iris, Ilse Z en Bracha, zij klokten 2.37.15. Beide teams bleven dik onder de vervangende tijd, maar er was maar 1 team nodig. Al het harde zwemmen leverde een goed puntentotaal op, de 4e plek van deze ronde en we stijgen naar de 6e plaats! Super knap gedaan, trots op jullie allemaal!