//ZPC Hoogeveen zwemt twee dagen Drentse kampioenschappen

ZPC Hoogeveen zwemt twee dagen Drentse kampioenschappen

Afgelopen weekend werden de Drentse Kampioenschappen gezwommen in het mooie Aquarena bad in Emmen. Het zwemmen is na de Corona tijd een beetje afgezwakt en het aantal deelnemers was dan ook niet zoals we dat gewend waren. Daarbij komt dat er besloten is door de kring Noord dat we alleen de 100 en 50m nummers gaan zwemmen, met de nodige estafettes, gemengd ,dames en heren. Dan nog een feit dat niet alle zwemmers, alle nummers deden waardoor er soms een podium was met maar één zwemmer, of een podium waar geen Hoogeveen zwemmers op stonden, omdat mensen die afstand niet hadden gekozen.

Wie wel alles zwom was Dachèn Haaijer die groot grossierde in de gouden medailles. Alle afstanden die ze zwom werden door haar gewonnen en samen met de estafettes waarin ze mee deed leverde haar dat dertien keer goud op.

Bij de jongste leeftijd was het Femke ter Horst die vaak op het podium te vinden was en zij zwom een goed weekend. De estafettes werden allemaal door ZPC Hoogeveen gewonnen, zowel bij de junioren als de heren/dames en daarin werd ook ouderwets gestreden.

Bij de junioren drie/vier waren het naast Dachèn ook Fenna Westerneng en Nienke Koster, die op het podium kwamen bij de afstanden die ze wel zwommen.

Bij de jongens junioren drie/vier heeft Hoogeveen Jordey Thole en Tim Zuurman en beiden namen medailles mee naar huis, maar zij lieten ook wat liggen doordat zij niet alle afstanden zwommen.

Bij de heren waren er Darryl Lubbinge, Taco Hengstman en Owen Peeks, zij zwommen met veel plezier deze wedstrijden en hadden naast de medailles die ze haalden een groot aandeel in de estafettes.

Bij de dames Senna van der Veen en Dominique Dingshoff, zij verdeelden samen de medailles bij deze leeftijd in een onderlinge strijd. Mirthe Schenkel pakte hier op de 100m schoolslag nog goud en zwom nog naar brons op de 50m vrije slag.

De jongens jeugd heeft natuurlijk Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen, Luc Kerpels en Cai Mink en deze jongens zwommen samen veel medailles bij elkaar. Zij hebben nog wel tegenstand in hun leeftijd van Colin Bes en Thomas Boer van Polaris en beiden waren vaak te sterk voor ze.

Carlijn Gruppen en Imre Bouwland die bij de meisjes jeugd leeftijd zwemmen, stonden hier vaak bij de medaille kandidaten, waarbij Carlijn nog in de estafettes gouden medailles pakte. Hier was het Ilse Bentum die bij de 50m schoolslag de zilveren medaille meenam.

Sommige zwemmers stegen boven zichzelf uit bij deze Drentse Kampioenschappen, waar anderen misschien hier en daar wat lieten liggen. Deze wedstrijd heeft niet heel veel sfeer, al was het heel goed georganiseerd maar ontbreekt het aan veel zwemmers, vol bad, aanmoedigen, Yells en dat is jammer.

De limieten waren voor dit Kampioenschap niet heel hoog waardoor er veel  konden deelnemen, maar Drenthe heeft momenteel niet veel zwemmers meer en het is te hopen dat dit weer een beetje gaat aantrekken. Komende zaterdag zwemt de ploeg de derde wedstrijd in de eredivisie in Denekamp en zullen ze proberen hun hoge positie te behouden.