//Goede 2e ronde C competitie in Hoogezand

Goede 2e ronde C competitie in Hoogezand

Met een nog kleiner ploegje ( Bracha, Noralynn en Marlou ontbraken door blessures) is er weer knalhard gezwommen. Zoals het nu lijkt zijn we zelfs 1 plek gestegen in de ranglijst en staan we keurig 7e!

De wedstrijd startte met de 4x 50m vrij, waarin Ilse Zuurman en Tanja van der Waard in moesten vallen. De meiden deden het heel goed! Anna Venema klokte 42.31, Ilse nam over met 40.87, Nina zwom een mooie 33.16 en Tanja sloot af met 45.96! hun 2.42.30 was ruim onder de vervangende tijd. Op de zware 100m vlinder werd Ilse Bentum keurig 3e , met zelf een pr van 1.23.97, en dat terwijl ze deze afstand eigenlijk niet wilde zwemmen, super gedaan!!!! Elisa Kranendonk en Madelon Verheul zwommen dit ook. Hun serie werd teruggefloten (en Madelon zat er net lekker in zei ze….) Dit gebeurt bijna nooit meer, maar het fluitje van de starter weigerde/klonk super zacht… dus voor hen een tweede start na een korte pauze. Des te knapper is het dat Elisa naar 1.33.98 zwom en dat Madelon ook een mini pr van 1/100 had!!

Na de estafette had Ilse Z. de smaak goed te pakken, op haar 50m vrij snelde ze naar 39.85 een mooie tijd! Myron Dekker en Eva ter Horst konden zich niet verbeteren, Tanja kwam op 47.08 uit, al n klein pr, maar er zit veel meer in getuige de estafette tijd!!  Rick Zuurman werd 2e op de 50m vrij, echt vlakbij zijn inschrijftijd, wat heel knap is omdat hij nog maar weinig traint !! Iris Langevoort had na de schoolslagtrainingen van Sjoerd geen schaar meer, het resulteerde nu nog niet in een pr, maar dat komt vanzelf! Goed gedaan! Mark Venema werd 2e op deze afstand, ver onder de vervangende tijd, heel fijn!

Op dezelfde afstand bij de dames werd Ilse 2e net voor Elisa. Madelon (die vandaag tot het gaatje ging) verbeterde zich met 0,3 sec, heel netjes! De geweldig mooi zwemmende Nina won de 100m rug in 1.22.16, ruim 2 sec sneller! Anna verbeterde zich met bijna 6 seconden, geweldig! Eva werd 3e op de 100m wissel, Ilse kon zich niet verbeteren en Tanja werd in de war gebracht door een veel te vroeg startende medezwemster, waardoor ook Tanja voor het fluitsignaal in het water lag. Beide dames mochten dus niet weer mee starten, heel sneu, maar zo zijn helaas de regels! Voor de pauze moest Rick nog de 100m wissel, hij was al eens sneller, maar zijn tijd zat nog altijd mooi onder de vervangende tijd, dus mooie punten voor de club.

Na de pauze haalde Iris bijna 4 sec van haar 100m vrij af, er staat nu 1.22.56! Myron debuteerde met een mooie 1.31.47, daar kan nog een heleboel vanaf! Ook Mark haalde bijna 2 sec van zijn tijd af en klokte 1.23.92, goed gezwommen. Nina won de 50m vlinder, ze haalde ruim 1 seconde van haar tijd af, wat ook Anna lukte op deze toch lastige afstand! Super gedaan meiden!

Als afsluiting de 4x 100m vrij dames, er moest dus wat gehusseld worden! Iris startte met 1.23.24, Anna viel bijna te vroeg in het water, maar kon zich miraculeus staande houden! Ilse Z. nam over en Myron mocht het afmaken. Hun 6.06.37 was al onder de vervangende tijd, maar we hadden nog wat ijzers in het vuur. Nina startte met 1.15.12, Elisa een ruime 1.14, Ilse B 1.11 en Madelon perste er 1.18 uit, de 4.59.05 was goed voor de 2e plek!

Kortom echt geweldig gezwommen, een mooie snelle wedstrijd en n gezellige ploeg! Na de feestdagen op voor de 3e ronde!