//Mooi weekend in Denemarken voor ZPC Hoogeveen

Mooi weekend in Denemarken voor ZPC Hoogeveen

Bij de Syd Cup in Haderslev in Denemarken is ZPC Hoogeveen winnaar geworden van de grote prijs en nam de beker en 500 euro mee naar huis. Bij deze internationale wedstrijd waaraan naast Nederlandse clubs veel clubs uit Duitsland en Denemarken deelnemen was er veel succes voor de club uit Hoogeveen.

De thuisclub “Haderslev Svømmeklub”, die getraind wordt door oud Hoogeveen zwemmer Ardi Knol, heeft een driedaagse wedstrijd met mooie prijzen georganiseerd waaraan Hoogeveen nu voor de tweede keer deelneemt. De club nam in totaal 82 medailles mee naar huis, 31 keer goud, 25 keer zilver en 26 keer brons.

Verder was er voor de beste zwemmer in zijn of haar leeftijdscategorie een leuke beker en hiervan nam Hoogeveen er vier mee naar huis. Ramon Vos was bij de kleinste jongens winnaar, Tiamo van der Veen bij de jeugdzwemmers, Nienke Koster bij de junioren en Senna van der Veen won het klassement bij de dames.

Dachèn Haaijer werd de beste zwemster van het toernooi en won 100 euro. Dat zij de beste zwemster was bleek wel uit de tijden die ze dit weekend zwom en het maakte niet uit welke afstand of slag, ze verbeterde zich op alles.

Mooiste verbetering was het doorbreken van de 1 minuut grens op de 100m vrije slag waar zij met 0.59.62 een prachtige tijd neer zette. Verder zwom zij twee Drentse records op de 100m wisselslag met 1.07.54 en op de 100m rugcrawl met 1.05.74. wat beide flinke verbeteringen waren van haar oude tijden.
Tim Zuurman ging net als Dachèn onder de minuut op de 100m vrije slag en zette met 0.59.52 een nieuwe tijd op de klok.

Verder werden er nog Drentse records gezwommen door Nienke Koster op de 50m vrije slag met 0.28.30 en deze was van oud Hoogeveen zwemster Aukje Jenster en stond al sinds 2005.
Ramon Vos zwom op de 200m vrije slag met 2.27.59 een nieuw Drents record.

In de ochtend waren de series met langere afstanden en de 50 en 100m nummers. Van die laatsten werden er in de middag finales gezwommen.
Veel zwemmers van Hoogeveen die finales haalden, zowel bij de jonge als de oudere zwemmers.

Leuk waren de pull out races bij de dames en heren op de 50m nummers. Ze begonnen met zes zwemmers waarna er drie af vielen. De overgebleven drie zwemmers zwommen weer tegen elkaar waarvan er weer een afviel en waarna de laatste twee voor het goud streden.
Heel zwaar in zo’n korte tijd drie keer hard zwemmen maar Senna van der Veen won de 50m rug en Dominique Dingshoff de 50m vrije slag waarbij Senna derde werd.

Bij de jongsten naast Ramon Vos ook Amor van der Veen, Mathijs Boersma, Svenn Meffert en Ilse Zuurman die hier heel goed mee konden komen en veel medailles mee naar huis namen.

Naast alle prijzen werden er door de zwemmers nog de nodige NK limieten gezwommen voor december, wanneer de Nederlandse Kampioenschappen gezwommen gaan worden.

Voor de lange afstand zwemmers was dit jaar speciaal de 1500m vrije slag heren en de 800m vrije slag dames toegevoegd. Daar was het Olivier Wilbers die goud pakte bij de 1500m in een nieuw Drents record van 16.36.52 in een geweldig gezwommen race. Dominique Dingshoff pakte goud bij de 800m vrij dames waar Sofie Vos als junior de bronzen medaille mee nam.

Naast dat de club veel prijzen meenam was het ook erg gezellig om weer eens een weekend samen weg te zijn. Met busjes van Wemmenhove uit Zuidwolde voor het vervoer en overnachtingen in het “Danhostel” werd het een heel mooi weekend voor trainers en zwemmers en was de groep eindelijk eens weer met elkaar weg wat voor de club heel goed is.