//Bad Hesselingen decor minioren circuit deel 2

Bad Hesselingen decor minioren circuit deel 2

Het was na veel wedstrijden in de Dolfijn leuk om met de minioren groep van ZPC Hoogeveen weer eens in een ander zwembad te mogen starten. Zwembad Hesselingen het thuisstadion van MZ&PC de Reest was de plek waar het tweede deel van het minioren circuit werd gezwommen. Met veel PR’s en goede resultaten werd een goede wedstrijd gezwommen door de jongste zwemmers.

In programma 2 mochten de jongste zwemmers van Hoogeveen starten op de 25 meter schoolslag. Met de opdracht om goed uit te drijven en met twee handen aan te tikken startten Reva van der Veen, Lyenn Dekker en Noortje Heijen op deze afstand. Alle drie deden ze dit in hele mooie tijden, waarbij ze zich goed aan de opdracht hielden. Reva won het programma in 26.75 met een PR van 4 seconden. Lyenn zwom naar een 4e plaats in 31.16. Noortje tikte op de afstand voor het eerst aan in 35.09 wat een heel mooi begin is!

In programma drie werd de afstand verdubbeld en mochten de zwemmers van de Swimkick, een grote groep van junioren 1 tot aan de jongste zwemmers, de plaatsen verdelen. Meike Pekelsma tikte in 55.21 aan als 3e van het programma. Een klein PR op haar al rappe PR. Tanja van der Zwaard zwom naar een mooi PR van 3 sec in 1:01.18. Zoë van Dijken en Isis Koelewijn vochten om de snelle tijden in dezelfde serie en tikten aan in een PR van 5 seconden voor beiden 1:08.24 voor Zoë en 1:21.97 voor Isis. Thomas Boersma en Sam Stevens waren de mannen die het voor Hoogeveen mochten waarmaken in dit programma. Sam als eerste startend met zijn start waarmee hij bijna voorbij de vlaggetjes kan duiken zwom naar een dik PR van 10 seconden: 1:02.78. Thomas die al een rappe tijd had staan maakte deze nog sneller en liet zien dat hij waarschijnlijk wat schoolslagtips van zijn broer had gekregen voor de wedstrijd. Een PR van 2 seconden zorgde ervoor dat hij aantikte in een tijd van 54.81.

Fayen Inberg startte als enige van Hoogeveen in de reeks afstanden voor de leeftijd minioren 4 en jonger. De zware 50 vlinder stond op het programma. Fayen laat in de training zien dat ze heel hard haar best doet om beter te worden, wat zich nu echt terug laat zien in de wedstrijd. De meiden waar ze tegen moet strijden zwemmen nog een beetje sneller (Sanne Reuver van ZC Polaris winst in 52.28), maar Fayen tikte in een heel dik PR van 16 seconden aan in 1:07.09 waarbij ze ook met een goede techniek bleef zwemmen. Heel knap gedaan.

In programma 6 mochten de oudste mannen van de minioren: Svenn Meffert, Ramon Vos en Amor van der Veen de plaatsen verdelen op de 100 meter rugslag. De favoriete slag van Amor, waar hij graag een dik PR wilde zwemmen. Omdat het je beste slag is heb je vaak al een scherpe tijd staan en is het niet altijd eenvoudig om een PR te zwemmen. Waar Amor de druk opvoerde door van te voren al een tijd te noemen die hij graag wilde zwemmen. Desalniettemin zwom hij een mini PR van 2 honderdste: 1:21.05. Ramon liet hem de serie nog maar net winnen en tikte vlak daarna aan in 1:21.80. Svenn die met een hele sterke opkomst bezig is scherpt zijn tijden in een noodsnelheid aan richting de besten van Nederland. Hij tikte maar een paar seconden na Amor aan in 1:24.01, een PR van 8 seconden. Het duurt niet lang meer voordat de Amor en Ramon even zullen moeten slikken en Svenn ze voorbijgaat. Het is mooi om te zien dat de jongens zich zo aan elkaar kunnen optrekken in de top van Nederland.

In programma 7 waren het de meiden van de selectie die de 100 meter rugslag mochten zwemmen. Eva zwom twee seconden boven haar PR in 1:34.54. Jade van der Veen zwom een hele sterke race en laat in de trainingen zien dat ze echt beter wil worden. Dit betaalt zich in een dik PR van 3 seconden: 1:37.37. Waarbij de tijden van Eva nu echt dichter bij komen voor de andere meiden. Fabiën van Halderen liet zien dat ze gebrand was om hard te zwemmen vandaag en met een PR van maar liefst 5 seconden tikte ze aan in 1:45.06. Tess Broer miste de druk tegen het water en is wat zoekende in haar slag. In een tijd van 1:51.71 zwom ze 4 seconden boven haar PR. Hedwig Bork die iets te lang op haar buik dreef tijdens het keerpunt werd gediskwalificeerd, maar zwom een megatijd van 1:38 een PR van 8 seconden. De volgende keer wordt deze tijd wel officieel gemaakt zei ze zelf.

De 25 meter vrije slag werd in programma 8 gezwommen door de jongste minioren meisjes. De tweede afstand voor deze meiden vandaag alweer. Noortje tikte aan in een scherpe tijd van 35.76. Ze liet zien veel te leren tijdens de trainingen en zwemt al een mooie borstcrawl, ook als we aan het racen zijn. Lyenn die al een officiële tijd had staan snoepte er maar liefst 5 seconden van af en tikte aan in 31.89. Reva moest Lisa Slijkhuis van MZ&PC de Reest net voor laten gaan en werd tweede in 22.54

In programma 9 werd de afstand van de jongste minioren weer verdubbeld en werd de 50 meter vrije slag gezwommen. Hoogeveen was hier ook goed vertegenwoordigd en snelle tijden werden op de klokken gezet door Meike en Tanja. Meike zwom maar liefst 4 seconden van haar PR af en tikte aan in 47.68. Tanja zwom net boven haar PR, maar een tijd van 49.14 is zeker niet verkeerd. Isis en Zoë hadden beide moeite om hun PR te evenaren en beiden zwommen hier net boven: 1:08.72 Isis, 1:13.31 Zoë. De mannen Thomas en Sam zwommen in dezelfde serie. Sam die ietwat verward na de start was met de vraag of hij wel of niet door mocht zwemmen evenaarde hierdoor zijn PR niet. Thomas daarentegen tikte even 3 seconden van zijn PR af, waarmee hij uitkomt op een hele mooie tijd: 52.87.

Fayen mocht in programma 11 de 50 meter rugslag zwemmen. Waar ze een sterke eerste baan had, zakte ze een beetje weg in de tweede baan en zwom ze een verschillend tempo tussen benen en armen waardoor het niet helemaal lekker liep. De volgende keer gaat het vast beter.

De mannen Ramon, Svenn en Amor mochten in programma 12 het spektakel stuk de 200 meter vrij zwemmen. Dit leverde een hele mooie race op waarbij alle drie de PR’s sneuvelden. Ramon scherpte zijn PR aan met 4 seconden en tikte met seriewinst aan in 2:28.88, waarbij gezegd moet worden dat hij de eerste 100 meter wegging op 1:14.24. Amor die zelf niet helemaal tevreden was tikte aan in een dik PR van 2 seconden en kon daarmee de tweede plek veiligstellen: 2:42.86. Svenn maakte het podium compleet en liet zien dat hij nog maar net achter deze mannen zwemt. Met een PR van 12 seconden zwom hij in een bloedgang naar 2:46.15.

Ook de meiden mochten de 200 meter vrije slag zwemmen, waarbij de opdracht was niet te langzaam te beginnen. Dit was iets wat alle meiden goed in hun oren hadden geknoopt, want jemig wat ging het hard. Eva tikte aan in 3:20.49 een PR van 2 seconden. Jade zwom 7 seconden van haar PR af in 3:26.16, waar het meeste werd gewonnen in de eindsprint. Hedwig die alles op alles zette om niet van Jade te verliezen in de laatste meters, maar toch haar meerdere moest erkennen tikte aan in een hele mooie tijd van 3:29.94 een PR van 26! Seconden. Fabiën die doorbikkelde tot de laatste meters tikte aan in een PR van 3 seconden waardoor zij uitkwam op 3:48.27. Tess was helaas ook hier haar waterdruk een beetje kwijt. Ze zwom heel mooi, maar een PR was er voor haar niet bij.

De laatste 25 meter werd in programma 14 gezwommen. Reva ging voor het programmawinst, wat ze met een nog ietwat slordige rugcrawl ook op haar naam schreef. In 24.82 zwom ze een PR van 1 seconde. Lyenn die een abonnement had op de 4e plek tikte aan in 29.96 een mini PR van 72 tienden. Noortje Liet zien dat ze over een sterke set slagen bezit en tikte voor het eerst aan in 34.50.

Programma 15 was de laatste dubbele afstand. Meike en Tanja zwommen een bloedstollende race en tikten beiden aan in een FJ 1 en 2 tijd (dezelfde tijd bepaald door verschil in e geklokte tijden en visuele aantik) aan: 56.23, beiden geen PR. Isis ging als de brandweer en zwom een PR van 3 seconden: 1:05.64. Zoë had haar kruid verschoten in de vorige programma’s en tikte aan in 1:17.36, geen PR. Sam zwom een hele goede race, zei hij ook zelf toen hij het water uit kwam, en met de eerste officiële tijd op de borden mag hij trots zijn op dit resultaat: 1:10.02. Thomas had iets meer moeite deze race en zwom te korte slagen, waardoor hij niet goed genoeg tempo kon maken: 1:00.94, geen PR.

Fayen scherpte in programma 17 haar 100 vrij tijd aan met twee seconden. Ze begon als de brandweer, maar zakte een beetje in de derde baan. Gelukkig herpakte zich nog de laatste baan en zwom ze naar een tijd van 1:50.12.

Amor, Svenn en Ramon lieten in programma 18 zien dat ze beschikken over een goede vlinderslag techniek. Met de goedkeuring dat ze af en toe een adem over mochten slaan gingen ze alle drie voor een nieuw PR. Amor zwom naar een klein PR van 1 seconde en tikte aan in 43.57. Ramon tikte eveneens aan in een PR van 1 seconde: 41.80 en seriewinst. Svenn vond 1 seconde niet genoeg en maakte hier 8 van: 44.52.

Het laatste programma, nummer 19, was de zware 50 vlinder voor de meisjes. Fabiën liet zien dat ze in bloedvorm was en zwom een megatijd van 51.09. Met een grote lach en een tijd sneller dan haar vriendin was ze dik tevreden, de coach ook!  Eva zwom een tijd net boven haar PR en tikte aan in 47.10. Jade liet zien ook de vlinderslag steeds beter te beheersen en weet hoe ze heel soepel door het water kan gaan. In een PR van 3 seconden zwom ze naar 53.44. Hedwig, die een abonnement op PR’s had vandaag, zwom voor het eerst onder de minuut. Een dik PR van 8 seconden en een eindtijd van 57.35. Tess zwom net boven haar PR: 1:07.84.

De wedstrijd werd afgesloten met een mix estafette waarbij alle teams door elkaar werden gehusseld. Een superleuk idee, wat perfect georganiseerd was. Een leuke afsluiting van een leuke wedstrijd!