//Deel twee minioren finale Noord!

Deel twee minioren finale Noord!

Het meisjesprogramma van de zaterdag werd op de zondag gezwommen door de jongens en andersom. De dag werd goed gestart met een mooie gemengde estafette van Amor, Mathijs, Ramon en Ilse die met z’n vieren iets meer dan negen seconden verbeterden van hun inschrijftijd. Amor startte met een mooie rugcrawl in 38 seconden gevolgd door de goede schoolslag van Mathijs in 42 seconden. De vlinder werd gezwommen door Ramon in een mooie tijd van 43 seconden en de estafette werd sterk afgesloten door een mooie borstcrawl van Ilse in 41 seconden.

Deze mooie estafette werd gevolgd door de 100 wissel bij de minioren 3 en 4 waar Hedwig Bork en Fayen Inberg in de eerste serie lieten zien alle slagen te kunnen zwemmen. Dit resulteerde voor allebei in een mooi PR. In hetzelfde programma was het Eva ter Horst die in een dik PR van 4 seconden naar het brons zwom. Met geluk, want de nummer vier had precies dezelfde tijd.

Na deze mooie aftrap van de tweede dag in Beilen was het Svenn Meffert die zijn PR-jacht voortzette op de zondag. Tijdens zijn eerste programma, de 100m vrije slag, zwom hij een PR van meer dan 3 seconden. Daarnaast wist Ramon Vos zijn PR, waarmee hij in Leiden tijdens de Jaargangfinale eerste werd, te evenaren. Amor van der Veen zwom in dezelfde serie een mooie borstcrawl en was erg gelukkig met zijn nieuwe PR van 1.17,13.  Zijn doel was bereikt. In hetzelfde programma zwom Mathijs Boersma net als Eva nipt naar het brons in een mooie tijd van 1.11,32. Eveneens een nieuw PR.

In het tweede programmanummer van de meisjes minioren 3 en 4 had Hedwig net iets te veel zin om te zwemmen wat resulteerde in een valse start. Fayen zwom deze afstand wat minder lekker. Na een lange zit was het dan ook de beurt aan Tess Broer om te zwemmen. Het lange wachten werd beloond met een PR van een seconde. In de laatste serie zwommen de dames Fabiën en Jade beide naar een mooi PR met een goede schoolslag. Goed stroomlijnen blijft voor deze dames wel van belang. Eva haar schoolslag liep wat minder. Een PR zat er vandaag niet in. Voor haar is een langere slag belangrijk om mooi te blijven zwemmen.

Ook de jongens minioren 5 en 6 mochten 100 schoolslag. Met de uitspraak van Svenn dat schoolslag niet zo zijn ding was, was de ploegleiding het niet eens. Hij zwom in een hele mooie slag naar een mooi PR. Ook Amor zwom in ditzelfde programma met een sterke slag een dik PR van bijna 3 seconden. Ramon heeft de afgelopen wedstrijden al wat pieken gehad en dat kan ook niet altijd. De schoolslag was daarom voor hem geen PR. Mathijs wist in dit programma overtuigend naar de derde plek te zwemmen in een PR van drie seconden. Dit kan nog veel harder als hij niet zo nieuwsgierig is waar al zijn buurmannen zijn.

Waar de tijd en slag van Ilse Zuurman op de honderd meter rug heel mooi waren, was het keerpunt wat minder. Helaas heeft de tijdwaarnemer haar moeten diskwalificeren op deze afstand.

De dames minioren 3 en 4 waren alweer aan de beurt voor hun derde programmanummer, namelijk  de 100 vrij. Deze viel bij alle dames uit dit programma niet erg in de smaak. Er werden geen PR’s gezommen. Wel werd er mooi gezwommen. Aan Fabiën en Jade werd alleen gevraagd of zij verliefd waren op de muur. In de trainingen zullen zij wat grotere keerpunten moeten maken.

Bij de jongens was de 200m wisselslag aan de beurt. Svenn zag in eerste instantie best op tegen deze afstand, maar zwom dit in een dik PR. De andere heren ging het wat zwaarder af dan gehoopt. Geen nieuwe PR’s voor hun. Helaas een diskwalificatie voor Mathijs door zijn keerpunt van de rugcrawl.

Ilse Zuurman had zich vol goede moed omgekleed in een ander badpak voor de 200m borstcrawl. Wat voorzichtig in de tweede vijftig, maar in een hele mooie slag zwom ze een heel dik PR. Voor de volgende keer mag ze wat harder af gaan, zodat de eerste honderd meter harder gaat dan de tweede.

De tweedaagse minioren finale werd afgesloten onder veel aanmoediging met een leuke estafette van Tess, Jade, Fabiën en Hedwig, allemaal in een mooie borstcrawl.