//Wisselende resultaten deel 1 minioren finale Noord

Wisselende resultaten deel 1 minioren finale Noord

Zaterdag 11 en zondag 12 juni staat in de Peppel in Beilen de minioren finale van Noord-Nederland op het programma. Hoogeveen is goed vertegenwoordigd op de verschillende afstanden en laat zien dat zij een mooie groep miniorenzwemmers heeft die de toekomst van Hoogeveen veel gaan brengen. In het eerste deel van de minioren finale werden er wisselende resultaten gezwommen. Soms een PR, maar ook vaak een diskwalificatie. Uitblinker van de wedstrijd was Svenn Meffert die op zijn afstanden hele dikke PR’s zwom en liet zien de aansluiting met de andere jongens van minioren 5 en 6 nu helemaal te hebben gevonden.

De wedstrijd werd gestart met de 4×50 wisselslag. Tess Broer startte op de rugslag en deed dit in een mooie tijd van 51 seconden. Fabiën van Halderen liet zien over een goede schoolslag te beschikken en tikte aan in 54 seconden. Jade van der Veen mocht voor het eerst de 50 meter vlinderslag zwemmen en deed dit bijzonder goed. In een tijd van 53 seconden zwom ze een hele sterke race. Hedwig Bork zwom het team in 44 seconden uiteindelijk naar de 2e tijd van het programma. Een hele goede start van de wedstrijd!

In programma 2 stond de 200 vrije slag op het programma. Het was Svenn Meffert die in de eerste serie direct naar een groot PR zwom. Met de opdracht om sterk te beginnen startte Svenn in 1.26 en finishte hij in 2.58 een PR van maar liefst 19 seconden. Ook voor Mathijs Boersma (2.40), Amor van der Veen en Ramon Vos stond de 200 vrij op het programma. Met de snelle tijden van Leiden nog in het achterhoofd, was het niet eenvoudig om een PR te zwemmen. Amor die iets te enthousiast begon (37/43/42/41) liet zien dat hij het laatste deel van de race goed kon doortrekken, maar kreeg als feedback dat hij niet al zijn energie in de eerste 25 meter moet stoppen. Ramon behaalde een knappe derde plek, waar hij ook tegen een leeftijd ouder moet zwemmen. In een tijd van 2.32 liet hij met een sterke laatste 50 meter zien dat hij over een hele goede race indeling beschikt (35/40/39/37).

Ilse Zuurman mocht in programma 3 de 200 wissel zwemmen. Met de opdracht dat ze wat pittiger mocht zwemmen vanaf de rugslag ging ze het water in. Dat Ilse nu traint in de juniorengroep waar ze wat meer moet zwemmen liet direct haar resultaat zien. In een PR van 8 seconden zwom Ilse in (1.05/55/1.00/53) naar 3.54. Een hele mooie nieuwe tijd.

In programma 5 stond de 50 meter vlinderslag op het programma. Alleen Eva ter Horst startte voor Hoogeveen op deze afstand. Ze mocht iets meer afvlakken in haar slag wat resulteerde in een hele snelle eerste baan (20). In een terugbaan waar ze iets vermoeider werd lukte het haar toch heel knap om als eerste aan te tikken in een tijd van 45 seconden.

De mannen van de minioren mochten in programma 6 de 100 meter rugslag zwemmen. Svenn liet zien ook hier op dreef te zijn en zwom naar een dik PR van 7 seconden en tikte aan in 1.32. Hij gaat zich in de trainingen richten op het tellen van de slagen voor het keerpunt, hij liet hier veel seconden liggen. Maar dit laat zien dat er dus nog veel snellere tijden mogelijk zijn. Mathijs die naast Ramon zwom, liet zien dat hij over een winnaarsmentaliteit beschikt. In een nek aan nek race trok Mathijs de laatste 15 meter aan het langste eind en zwom naar een klein PR, 1 sec, van 1.27.

In programma 7 was het Ilse die de 100 schoolslag mocht zwemmen, maar net niet aan haar PR kwam. Ilse wilde heel graag, maar het goed en hard tegen het water drukken ontbrak waardoor ze net geen PR zwom.

In programma 9 mochten eindelijke de minioren meisjes de 100 meter rugslag zwemmen. Met wisselende tijden werd er in het programma gezwommen, waar het bij sommige meiden vooral aan wat pit ontbrak. Fabiën van Halderen was de uitblinker in het programma en liet zien dat serie 1 niks zegt over de eindtijd die gezwommen gaat worden. Met een bliksemstart en goede eindbaan zwom ze naar een PR van 7 seconden en tikte ze aan in 1.50 (25/28/28/27). Ze gaat in de trainingen proberen om nog meer te letten op het onder water houden van haar handen, hierdoor zal ze nog harder kunnen gaan. De meiden Tess Broer, Hedwig Bork en Jade van der Veen kwamen niet goed in hun slag vandaag en konden niet aan het eigen PR komen. Eva liet zien dat ze op medaillekoers was en zwom in een tijd van 1.34 een PR van dik 6 seconden. Helaas eindigde ze net naast het podium, maar een mooi nieuw PR staat in de boeken.

In programma 10 stond de 100 meter vlinderslag op het programma. Amor en Ramon mochten deze afstand zwemmen en lieten zien dat ze over een goede techniek beschikken om de afstand te kunnen zwemmen. Allebei haalden ze net geen PR en kregen als feedback mee dat ze wel goed naar voren moesten blijven zwemmen. Een goede golf kan zeker in combinatie met naar voren zwemmen, iets wat ze in het vervolg gaan proberen.

Ilse, goed voor vier starts vandaag mocht in programma 11 de 100 meter vrij zwemmen. Ze wilde iets te graag hard zwemmen, waardoor ze niet meer goed tegen het water drukte. Hierdoor deed ze heel veel slagen, maar ging ze minder hard vooruit. In een tijd van 1.40 (21/26/27/24) kwam ze net 3 seconden boven haar PR uit.

In het één na laatste programma mochten de meiden 50 meter vrije slag zwemmen. Fayen Ingberg die de hele wedstrijd had gewacht op deze afstand liet zien dat dit niet voor niks was. Met een klein PR dook ze voor het eerst onder de 50 seconden en tikte ze aan in 49 seconden. Hedwig had niet helemaal haar racedag en moest 3 seconden toegeven op haar PR. Fabiën en Jade lieten in een titanenstrijd in serie 3 zien dat ze niet voor elkaar onder doen. In een nek aan nek race tikten beide meiden aan in 41 seconden. Een PR van 1 seconde. Eva kwam net niet aan haar PR en moest 1 seconde toegeven. Ze tikte aan in 40 seconden.

In de laatste estafette 4×50 vrij was het Svenn niet iedereen verbaasde met zijn wereldtijd van 35 seconden. Hij ademde nog wel elke slag, dus ook hier zit nog ruimte voor verbetering! Amor en Ilse lieten het in de tweede en derde 50 een beetje liggen in respectievelijk 37 en 45 seconden. Ramon eindigde sterk in 31 seconden en zwom Hoogeveen naar een tweede plek.