//Schitterende eerste dag voor ZPC Hoogeveen bij Nederlandse Kampioenschappen

Schitterende eerste dag voor ZPC Hoogeveen bij Nederlandse Kampioenschappen

Bij de eerste dag in Eindhoven waren de zwemmers van ZPC niet te stuiten.

Dachèn Haaijer zwom in een hele mooie race naar de tweede plaats op de 400m wisselslag in een dik p.r. van 5.18.02. Daarmee verbeterde ze haar tijd van de regio kampioenschappen met zes seconden en dat was goed voor zilver.

Bij de afsluitende 4 x 200m vrije slag jongens en meisjes twee schitterende races met voor de meisjes Dachèn Haaijer, Jasmijn Sterken, Sofie Vos en Carlijn Gruppen de bronzen medaille en bij de jongens Tiamo van der Veen , Ruben Westerneng, Tim Zuurman en Olivier Wilbers een geweldige race met de zilveren medaille als beloning.
Alle acht de zwemmers stegen boven zichzelf uit en de meisjes verpulverden hun inschrijftijd van 9.24.17 naar nu 9.15.27, bij de jongens ging het van 8.35.75 naar nu 8.22.82 en daarmee zwommen ze zich vanuit een kansloze positie naar de bronzen en zilveren medaille.