//Tweede weekend Regio Kampioenschappen heel goed afgesloten

Tweede weekend Regio Kampioenschappen heel goed afgesloten

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen was het tweede weekend van de Regio succesvol en druk.

Heel veel starts werden er gemaakt en met het ook op de Nederlandse Kampioenschappen was het goed om veel op 50m bad te racen.

Mooie tijden werden er gezwommen en veel medailles gepakt en vooral de estafettes waren een spektakel bij zowel de dames/meisjes als de heren/jongens.

De ploeg nam 42 goud,  41 zilver en 35 keer brons mee naar Hoogeveen en daarvan was dit weekend wederom Alinda Dingshoff groot grossierder met 10keer goud en vijf keer zilver.

Daarnaast zette ze op de 200, 400 en 800m vrije slag een nieuw Drents record neer.

Owen Peeks zwom dit weekend zes gouden en twee zilveren medailles bij elkaar en deed goede zaken met het oog op het naderende N.K.

Bij de jongere zwemmers was het Dachèn Haaijer die veel medailles haalde en zij zwom op alle afstanden en slagen hele goede races, waarbij ze mooie tijden neerzette.

Olivier Wilbers nam vier keer goud, zes keer zilver en twee keer brons mee en zwom op de 400m vrije slag een nieuw Drents record op de klokken.

De zwemmers waren gedreven en sommigen zwommen in totaal in beide weekenden inclusief estafettes zo’n achttien keer en dat voelen ze dan aan het eind van twee weekenden wel.

Toch zwommen ze op zondagmiddag in het laatste programma nummer de 4 x 200m vrije slag heren/jongens nog een fantastische race en gingen de junioren jongens met Olivier Wilbers, Ruben Westerneng, Tim Zuurman en Tiamo van der Veen naar een hele mooie 8.30.34 en dat was achttien seconden van hun tijd af.

Alle jongens gingen veel sneller dan hun persoonlijk record op de 200m vrije slag die ze eerder dit weekend gezwommen hadden.

Zij werden in het hele veld tweede achter de heren ploeg van ZPC met daarin Owen Peeks, Kylian Heederik, Mac Peeks en Luc Kerpels die er met hun vieren met de winst van door gingen in een mooie tijd van 8.15.43.

In de breedte was de ploeg erg goed, vandaar dat er naast goud heel veel zilver en brons gewonnen.

De junioren/ jeugd zwemmers zijn heel sterk en pakken met de jongens 2006/2007 en de meisjes 2007/2008 heel veel medailles mee.

Bij deze groep horen Jasmijn Sterken, Carlijn Gruppen, Joy ten Hoove, Dachèn Haaijer, Esmee van der Tuuk, Imre Bouwland, Sofie Vos en Isa Kerpelsdie allemaal op alle slagen en afstanden heel goed kunnen zwemmen en vele medailles hebben gehaald.

Bij de jongste meisjes waren het Fenna Westerneng, Nienke Koster en Femke ter Horst die in het noorden toch nog de nodige medailles pakten en lieten zien dat zij zich goed ontwikkelen.

Bij de jongens de al genoemde jongens van de estafette maar daarbij horen nog Cai Mink en JordeyThole die geen medailles haalden, waarbij gezegd moet worden dat Jordey tegen de jongens één jaar ouder moet zwemmen.

Kylian Heederik was goed op dreef dit weekend en liet zien dat hij op alle slagen goed uit de voeten kan en zwom op de zondagmiddag nog even een fantastische vlinder waarbij hij de 1 minuut grens doorbrak met 0.59.46

Ook zijn 200m schoolslag was mooi om te zien en als slot had hij nog een groot aandeel in de winst op de 4 x 200m vrije slag bij de heren.

Na deze twee zware weekenden is het nu tijd om de trainingen nog even goed op te pakken en vooral de trainingen in het 50m bad van Zuidwolde zullen erg belangrijk worden.

Daarna volgen er in juni twee weekenden met N.K ’s voor de junioren en voor de jeugd/senioren en daar zal de piek liggen voor de zwemmers.