//Ramon Vos maakt gouden kwartet in Leiden compleet

Ramon Vos maakt gouden kwartet in Leiden compleet

Met een zonovergoten ochtend werden de zwemmers vanochtend gewekt voor deel twee van de Jaargangwedstrijd in Leiden. De wedstrijd begon pas om 13:30 uur, dus de trainers en zwemmers hadden de ochtend nog even voor henzelf. Maar om 14:00 uur begon het zwemgeweld dan toch weer!

Het was Eva ter Horst die voor Hoogeveen in programma 24 het spits mocht afbijten op de 100 meter wisselslag. Eva had er zin in en begon haar favoriete vlinder in 20 seconden. Ze vervolgde haar race in 25, 27 en 22 seconden en tikte daarmee aan in 1:36,32. Een dik PR van 2 seconden.

In programma 27 was het de beurt aan Amor van der Veen en Ramon Vos. Amor die de opdracht mee had gekregen om vandaag iets pittiger te zwemmen, liet zien dat hij de opdracht goed begrepen had. Met een sterke eerste 50 meter in 36 seconden ging hij als de brandweer. Dit moest hij de 3e baan wel wat bekopen, want zijn 2e 50 meter ging in 43 seconden. Maar hij herpakte zich goed en zwom met tweemaal 42 naar 2:42,55. Ramon was gebrand om nogmaals een medaille te pakken op zijn favoriete vrije slag. In een bloedstollende race met Daan Mulder zwom hij in de laatste 50 meter naar het hoogste schavot. Met een indeling van 35/40/39/37 liet hij zien dat hij zich niet zomaar gek laat maken en werd hij met een eindtijd van 2:33,67 opnieuw eerste.

Eva had in programma 29, de 50 vrij, de opdracht meegekregen om groot en sterk te blijven zwemmen. Eva liet zien dat ook zij prima een opdracht kan uitvoeren tijdens de wedstrijd en liet zich niet gek maken door de andere zwemsters. In een tijd van 40,48 zwom ze net boven haar PR, maar liet ze zien goed na te kunnen blijven denken tijdens de race.

Mathijs Boersma die al een tijd weer op de tribune zat en gebrand was om hard te zwemmen mocht op de 400 vrij in programma 30 aan de start verschijnen. De trainers dachten dat Mathijs het bij de start een beetje liet lopen, maar met een hele goede opbouw liet hij zien goed aan te voelen wat zijn lichaam kan en wat nog niet. Met een enorm PR van 16 seconden zwom hij in 1:20/1:26/1:28/1:24 naar 5:40,67.

Ramon mocht naast de vrije slag afstanden ook de 200 wissel zwemmen in programma 32. Ramon zwom in een hele mooie race naar 3:04,21 een dik PR van 11 seconden. Hij liet zien alle slagen goed te beheersen en hij werd knap 5e.

Mathijs mocht in programma 33 zijn favoriete 100 meter schoolslag zwemmen. Gebrand op een hoge notering startte hij met een hele mooie start en onderwaterfase aan de race. Met een prima verdeling van 20/23/24/23 zwom hij naar 1:31,35. Een top 10 notering zat er net niet in en met plek 11 blijft er nog wat te wensen over voor Mathijs. De trainers waren echter erg tevreden.

Eva mocht haar laatste afstand van het weekend zwemmen in programma 36. Eva die al een lang weekend achter de rug had en behoorlijk wat indrukken had te verwerken kwam in deze race niet aan haar PR. Ze hield zich goed aan de opdracht, waarbij werd meegegeven dat ze lang moest blijven zwemmen. Ze tikte uiteindelijk aan in 1:49,61.

De laatste races van dit weekend werden gezwommen door Amor en Ramon. De 100 meter vrij. Amor die met de door hemzelf gestelde doeltijd van 1:12 als eerste mocht starten liet zien dat het een lang en zwaar weekend was geweest en zijn gestelde tijd misschien ietwat onrealistisch was. In een mooi PR van 1 sec zwom hij naar 1:17,39. Ook hier begon hij met een voortvarende start, waardoor hij dit moest bekopen in het laatste deel van de race: 16/19/20/20. Ramon die zichzelf genoeg druk had opgelegd om zijn kwartet te volbrengen was er helemaal klaar voor. Dit keer niet als eerste ingeschreven, maar als 6e, maakte dat de concurrentie bij de start al groter was. Maar Ramon was ook deze race volledig de rust zelve en zwom met een hele mooie techniek in 16/19/18 en een eindbaan van 17 de nummer twee van deze afstand Daan Mulder voorbij en tikte aan in 1:11,82. Zijn vierde gouden medaille van dit weekend!

Wat een weekend is het geweest. Een hele leuke groep zwemmers die serieus met zwemmen bezig zijn, maar ook zeker tijd hebben voor grappen en grollen. Iedereen moedigt elkaar aan en is er voor elkaar. Een heel geslaagd weekend, waarin Hoogeveen heeft laten zien dat zij het minioren zwemmen goed op orde heeft. Haar eigen opleiding zit goed in elkaar en laat zien dat de zwemmers met de normale 3/4 keer per week training ook ontzettend hard kunnen zwemmen.