//Ramon Vos op het hoogste schavot in Leiden

Ramon Vos op het hoogste schavot in Leiden

Na een jaar afwezigheid was het vandaag dan eindelijk zo ver. De jaargangwedstrijden in Leiden stonden weer op het programma. Samen met Eva ter Horst, Svenn Meffert, Mathijs Boersma, Ramon Vos en Amor van der Veen werd vandaag deel één van de wedstrijd gezwommen. En de jongste talenten van Hoogeveen hadden er zin in. Het regende PR’s, de seconden werden in grote getalen van de tijden afgezwommen. Ramon zwom voor Hoogeveen zelfs naar het hoogste schavot op de 50 en 400 meter vrij. Wat een goed begin van het weekend!

Het was Ramon die in programma 3 op de 50 meter vrij mocht starten voor Hoogeveen. Voorafgaand aan de start werd door de trainers al aangegeven dat de wedstrijd in Leiden een wedstrijd is waarin alles mogelijk is. Jonge zwemmers die bepaalde afstanden al een tijd niet hebben gezwommen, zwemmen hier soms van plaats 18 naar plek 1. Het is dus spannend van de eerste tot laatste serie. Ramon die als tweede geplaatst stond had grote concurrentie van de jongens uit serie 1. Zij zwommen namelijk op het PR van Ramon. Ramon liet zich niet gek maken en zwom vanaf het begin af aan in een sterke slag een hele mooie 50 meter vrij. Aangemoedigd door de anderen tikte hij met een dik PR van twee seconden aan in 31.60. 18 honderdste voor de nummer 2. Een heel mooi begin voor de club!

Eva mocht in programma 5 de 100 meter rugslag zwemmen. Ook Eva had er zin in maar gaf wel aan een beetje zenuwachtig te zijn. Met de opmerking dat dat heel normaal is voor een wat grotere wedstrijd en met de opmerking van Ramon dat hij ook heel zenuwachtig was voor de 50 vrij ging Eva ervoor. Ze wilde heel graag hard en daardoor was het soms nog een beetje slordig, maar in een heel dik PR van 8 seconden zwom ze naar 1:32,93.

In programma 6 waren het Ramon en Amor die mochten starten op de 100 meter rugslag. Ramon zwom in serie 2 naar een heel mooi PR 1:25,25. Amor verpulverde zijn PR met 4 seconden. Hij zwom zichzelf net naast het podium en moest vanaf plek vier de medailles uitgereikt zien worden. In een tijd van 1:21,07, liet hij zien dat hij zich goed ontwikkeld op rugslag. Ook Amor liet zien dat hij wel wat zenuwachtig voor de wedstrijd was en trok zichzelf direct vanaf het eerste fluitje op aan het startblok.

In programma 12 was het eindelijk de beurt voor Mathijs. Mathijs die het liefst al 7 series voor zijn start al achter het startblok zou willen gaan staan, liet ook tijdens het zwemmen zien dat hij er zin in had. Mathijs liet zien dat hij zich goed aan de opdracht kon houden tijdens de 200 vrij. Met een opbouw van 37, 40, 40 en 39 seconden tikte hij aan in 2:38,50.

In programma 14 de 400 meter vrij kregen de trainers het druk, want Hoogeveen werd door de mannen Amor, Ramon en Svenn vertegenwoordigd. Svenn mocht het programma aftrappen in serie 1. Na de race kwam Svenn het water uit en vroeg aan de trainers wat er allemaal wel niet mis kan gaan tijdens een race. Hij was even vergeten z’n broek te strikken en z’n bril vloog ook nog af bij de start. Maar ondanks alle tegenslagen zwom Svenn in een dik PR van 16 seconden naar 6:57,53. De trainers vonden het vooral heel goed dat hij zich goed herpakte na de start en als een trein doorging. Amor en Ramon zwommen in de laatste serie om de medailles. Amor startte iets te traag, maar zwom uiteindelijk naar een hele mooie tijd van 5:50,82. Ramon zwom weer als de bliksem en bleef maar versnellen tijdens de race. In een hele scherpe tijd van 5:32.01 zwom hij wederom naar het hoogste schavot.

Eva zwom in programma 16 haar laatste afstand van de dag. De 100 meter vrij, de afstand waar even hard op gezwommen zou gaan worden. Eva zwom in een klein PR naar 1:27,03. Heel knap gedaan en als het lukt om netjes te blijven zwemmen als ze hard wil, kan ze nog veel sneller.

Amor zwom voor Hoogeveen in het laatste programma van de dag de 100 wissel. Hij liet zien dat hij de slagen goed beheerst en ook steeds beter wordt. Met 1:33,57 zwom hij naar een PR van 2 seconden.

Een goede eerste dag in het zwembad van Leiden. De eerste spelletjes zijn gespeeld en de laatste hoofdstukken van Harry Potter zijn door Eva bijna uitgelezen. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe races. Op naar morgen.

Teamfoto!

Mariët Koster is als trainer even terug van haar sabbatical.

 

Hulpcoaches.

Eerste spelletjes Uno zijn gespeeld!

Trotse winnaar van de 50 en 400 meter vrij!

Boekenverslinder Eva.