//Vijf minioren zwemmers ZPC Hoogeveen naar Jaargangsfinale in Leiden

Vijf minioren zwemmers ZPC Hoogeveen naar Jaargangsfinale in Leiden

Zaterdag 21 en zondag 22 mei worden de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden georganiseerd. De wedstrijd waar de 18 snelste minioren van Nederland op de korte baan tegen elkaar racen! Na twee jaar afwezigheid van deze wedstrijd door Corona, mag ook ZPC Hoogeveen weer aan de start verschijnen. Chris Bolding en Mariët Koster zullen proberen om de 5 zwemmers die voor Hoogeveen mogen starten zo goed mogelijk te laten zwemmen, maar bovenal zullen ze proberen om de wedstrijd zo leuk mogelijk te maken voor de zwemmers. Het onofficiële Nederlands Kampioenschap minioren, zoals de wedstrijd ook wel wordt genoemd, zorgt soms voor een grote prestatiedruk bij deze jonge zwemmers en de coaches. Als ZPC Hoogeveen proberen we zo min mogelijk de nadruk te leggen op de prestatie en vooral het plezier voorop te laten staan. Spelletjes op de tribune, grappen met elkaar en gezellig kletsen staat in het verschiet. Daar gaan we!

Ramon Vos, Eva ter Horst, Mathijs Boersma, Amor van der Veen en Svenn Meffert mogen aankomend weekend aan de start verschijnen voor ZPC Hoogeveen. Een mooie groep zwemmers op zeer veel verschillende afstanden. In de leeftijd jongens junioren 5 starten Ramon, Amor en Svenn voor ZPC Hoogeveen. Ramon start op de 50m bc, 100m bc, 200m bc, 400m bc, 100m rug, en 200m wissel. Amor start op de 100m vrij, 200m vrij, 400m vrij, 100m rug, 100m wissel en 200m wissel (1e reserve). Svenn zwemt voor ZPC Hoogeveen de 400m vrij.

Mathijs zwemt in de leeftijd jongens minioren 6. Hij mag starten op de 200m vrij, 400m vrij en de 100m schoolslag.

Eva ter Horst zwemt in de leeftijd meisjes minioren 4 voor ZPC Hoogeveen de 50m vrij, 100m vrij, 100m rug, 100m schoolslag en 100m wisselslag.

Als je mee wil kijken met de jongste toppers van ZPC Hoogeveen kun je de wedstrijd volgen via de livetiming van LZ-1886: https://www.zwemkroniek.com/upload/livetiming/zvl_1886/jaargang2022/

De jaargangwedstrijden worden dit jaar voor de 36e keer georganiseerd. ZPC Hoogeveen kent een rijke historie bij de wedstrijd. Zie hieronder een greep uit de deelnames van Hoogeveen bij de jaargangfinales in Leiden.Mariët Koster 4e op 100 meter vlinderslag in 1994.

Spelletjes op de tribune in 2018, de coaches zijn net zo fanatiek als de zwemmers.

Tussen het zwemmen door werd er in 2016  een groot Beverbende toernooi gehouden achter de tribune. Ook andere verenigingen deden mee!

ZPC Hoogeveen haalt met Nienke van Eck, Sharayah Diphoorn en Aljan Tempel prijzen binnen in 2002.

In 2002 vielen we goed op met onze gele shirtjes!

Mariët Koster laat de meiden van Hoogeveen er in 2018 goed uitzien door ze allemaal in te vlechten.

Olivier Wilbers en Dachèn Haaijer doen in 2018 goede zaken voor Hoogeveen

De laatste editie in 2020 werd met Nienke Koster en Fenna Westerneng gezwommen.