//Regio kampioenschappen goed begonnen voor ZPC Hoogeveen

Regio kampioenschappen goed begonnen voor ZPC Hoogeveen

De regio Kampioenschappen die in twee weekenden, waar er op zaterdag en zondag gezwommen word, is in Drachten goed begonnen voor ZPC. Zestig medailles werden er meegenomen en dat was niet onverdienstelijk als je kijkt dat Groningen en Friesland met veel zwemmers aanwezig waren.

Alinda Dingshoff nam de meeste medailles mee, vijf goud en twee zilveren en zij zwom op de 200m wisselslag een nieuw Drents record. Dachèn Haaijer pakte drie keer goud, vier keer zilver en één keer brons, heel knap want zij zwemt tegen de meisjes die een jaar ouder zijn.

Fenna Westerneng en Nienke Koster zijn van 2009 en deze meisjes zijn heel erg gedreven en knokken voor elke meter, wat te zien is in de tijden en beiden namen enkele medailles mee richting huis. De jongste zwemmers van Hoogeveen zwemmen alle afstanden bij deze regio wedstrijd met het oog op de Nederlandse Kampioenschappen en het racen in een 50m bad.

Bij de jongens zijn het natuurlijk Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die hele mooie dingen laten zien, maar hier was het Ruben Westerneng die hard zwom en de nodige limieten nog pakte voor het NJK. Bij de 200m wisselslag verbeterde hij zich van 2.29.02 naar 2.25.63 en dat was onder de limiet van 2.27.48. Bij de 100m rug ging hij van 1.08.06 naar 1.06.11 en dat was weer onder de tijd die nodig was voor het NJK.

Olivier Wilbers pakte deze regio drie keer goud en één keer zilver en zwom op de 1500m vrije slag een nieuw Drents record 17.18.75 die van clubgenoot Owen Peeks was 17.22.92. Tiamo van der Veen had twee gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles.

Voor de jongens van 2007 Jordey Thole en Tim Zuurman is het lastig, zij zwemmen deze regio tegen de jongens 2006 en voor de limieten bij het NJK moeten zij aan dezelfde tijden voldoen als de jongens een jaar ouder. Voor Tim was er een bronzen medaille bij de 1500m vrije slag die hij in een hele mooie tijd zwom.

Bij de meisjes jeugd ontbrak het de Hoogeveners aan zwemsters omdat Maud Dokter nog steeds niet herstelt is van haar auto ongeluk.

Bij de jongens was het Luc Kerpels die de eer van Hoogeveen hoog hield en hij liet mooie dingen zien en nam één keer goud, één keer zilver en twee keer brons mee. Bij de heren Owen Peeks die de meeste medailles mee nam drie keer goud, twee keer zilver, hij liet mooie dingen zien en op de 1500m werd hij met overmacht winnaar. Kylian Heederik liet een mooie 100m vrije slag zien waar hij naar 0.55.54 zwom, verder was er goud bij de 200m wisselslag en zilver bij de 200m vrije slag die ook in een mooi p.r. ging 2.02.86.

Bij de dames natuurlijk eerder genoemde Alinda Dingshoff maar ook Charlotte Wilbers zwom een gedegen wedstrijd en nam de nodige medailles mee. Senna van der Veen zwom wat wisselvallig en pakte brons op de 50m rug en een dik p.r. op de 50m vrije slag 0.28.94.

De allerjongste van dit weekend was Femke ter Horst en zij moest zwemmen tegen een jaar oudere meisjes maar dat deed ze prima.

Bij de estafettes was ZPC oppermachtig en zij wonnen bij de junioren meisjes en de dames de 4 x 200m vrije slag. Bij de meisjes waren het Dachèn Haaijer, Carlijn Gruppen, Sofie Vos en Jasmijn Sterken die in een mooie tijd 9.24.74 goud pakten en het tweede team met Imre Bouwland, Fenna Westerneng, Nienke Koster en Joy ten Hove namen de bronzen plak mee. De dames Charlotte Wilbers, Mirthe Schenkel, Dominique Dingshoff en Alinda Dingshoff wonnen goud.

Bij de jongens junioren 4 x 100m wisselslag en andere opstelling, waar normaal Tiamo van der Veen begint was het nu Ruben Westerneng die met een goede 100m rug van start ging, waarna Cai Mink de schoolslag zwom. Tiamo van der Veen nam nu de vlinderslag voor zijn rekening en ging Olivier Wilbers, die normaal de vlinderslag zwemt, het afmaken op de vrije slag in een dik p.r. van 4.22.58. Bij de heren was er de bronzen medaille voor Owen Peeks, Maik Huser, Kylian Heederik en Taco Hengstman achter HZ&PC Heerenveen en Drachten.

Bij de meisjes/dames 4 x 100m vrije slag weer een mooie overwinning voor de junioren meisjes met Fenna Westerneng, Jasmijn Sterken, Dachen Haaijer en Joy ten Hoove die op het laatste moment nog moest invallen voor de afwezige Carlijn Gruppen. Het tweede team met Sofie Vos, Imre Bouwland, Nienke Koster en Esmee van der Tuuk werden hier vijfde

De dames zwommen met Dominique Dingshoff, Charlotte Wilbers, Senna van de Veen en Alinda Dingshoff naar goud 4.01.74 en dat was net voor Orca uit Leeuwarden 4.02.27.

Volgend weekend gaat de wedstrijd weer verder op de zaterdag en de zondag en zullen we zien of de zwemmers nog een keer kunnen gaan racen voor de medailles en goede tijden.