//ZPC Hoogeveen heeft goed training kamp gehad in Bochum

ZPC Hoogeveen heeft goed training kamp gehad in Bochum

Een kleine groep zwemmers vertrokken woensdagmiddag richting Bochum in Duitsland om daar een aantal trainingen te gaan doen met aansluitend een wedstrijd van drie dagen. Deze veertien zwemmers die zich voorbereiden op de Nederlandse Kampioenschappen die later in de maand juni plaats vinden gingen vijf keer twee uur trainen in het 50m bad.

Vrijdagmiddag begon de wedstrijd met de 400m wisselslag en de 800m vrije slag waar ondanks de zware trainingen nog heel goed werd gezwommen. Bij de 400m wisselslag waren er medailles voor Tim Zuurman die brons won in een dik p.r. Hij heeft dit weekend laten zien dat hij heel goed kan zwemmen en de trainingen goed oppikt en heel leergierig is.

Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Darryl Lubbinge die bij de heren zwommen werden hier vierde , vijfde en zesde. Olivier en Tiamo die nog maar 16/15 jaar zijn moesten meezwemmen in de heren categorie en al was dat voor de prijzen moeilijk er kwamen wel dikke persoonlijke records op de klokken.

Bij de meisjes op deze zware 400m wisselslag, mooie tijd 5.24.87 voor Dachèn Haaijer, die dit hele weekend weer goed op dreef was en een eerste plaats. Tweede werd hier Carlijn Gruppen met een nieuwe tijd van 5.35.36 en Senna van der Veen werd bij de dames eerste in een dik p.r. van zeventien seconden 5.33.72. Mirthe Schenkel heeft het momenteel wat moeilijker met het zwemmen van p.r’s maar bij deze 400m wisselslag ging het nog redelijk goed.

Bij de meisjes 800m vrije slag was het Sofie Vos die tweede werd met een heel dik p.r. 10.11.99 en hier was het Imre Bouwland die naar brons zwom in een p.r. van 40 sec naar 10.17.32. Bij de dames waren het Charlotte Wilbers met een tweede plaats en Dominique Dingshoff die derde werd en beiden bleven net boven hun beste tijd.

Zaterdag begon de middag sessie met de 400m vrije slag met weer Sofie vos een tweede plaats en Imre Bouwland brons. Hier was het bij de dames Dominique Dingshoff die maar nipt 4.35.92 won van Charlotte Wilbers en Lena-Marie Precht die beiden 4.36.01 zwommen en tweede werden.

Bij de 50m afstanden werden er voorrondes gezwommen waar dan later in het programma de finales van werden gezwommen. Tiamo van der veen won deze finale bij de 50m rug heren en hier was het Darryl Lubbinge die vierde werd. Bij de 50m vlinder finale was het Dachèn Haaijer die zilver pakte  en Carlijn Gruppen werd hier vierde.

Bij de 200m rug kwam er een nieuw Arena meet record op de klok voor Tiamo van der Veen die met 2.13.92 onder het oude record van 2.16.89 dook, wat hem een geld prijs opleverde. Dit zelfde deed hij op de zondag nog een keer op de 100m rug waar hij met 1.02.18 onder het record dook van 1.02.83.

Bij de finale 50m rug op de zondag waren het Carlijn Gruppen bij de jongste categorie en Senna van der veen die hier beiden wonnen. Mooie tijden waren er voor Dachèn Haaijer op de 100m vlinderslag 1.10.24 de 100m en 200m schoolslag met 1.18.13 en 2.46.66 wat landelijk hele goede tijden zijn.

Imponerend was het zwemmen van Olivier Wilbers dit weekend, hij kiest zeker niet voor de makkelijkste afstanden, maar gaat er elke keer vol voor. Zo zwom hij op de 200m vrije slag naar een hele goede 2.02.26 de 400m vrije slag 4.23.34, de 1500m vrije slag 17.18.79, maar ook de 100m vrije slag ging sneller naar nu 0.57.72. In de trainingen liet hij al zien altijd zijn ding te doen, goed met alles bezig te zijn en vooral het harde werken niet schuwt.

Cai Mink had niet helemaal het juiste programma gekozen en zo kon het gebeuren dat hij niet op zijn favoriete afstand de 100m schoolslag startte. Jammer want zijn 200m schoolslag ging goed en dan is het jammer als je een zwemmer van de korte afstanden bent dat je die dan niet kiest.

Ruben Westerneng verbeterde zich op heel veel van zijn afstanden en hij komt steeds dichter bij de tijden die nodig zijn om met de besten mee te kunnen. Hij kan op alle afstanden en slagen goed uit de voeten, maar is wat laat bij Hoogeveen komen zwemmen en is bezig met een goede inhaal slag.

Alle zwemmers verbeterden zich aanzienlijk en dat was na tien uur zwaar trainen goed en met het idee dat nu de regio Kampioenschappen eraan komen en dat daar heel veel gezwommen gaat worden zijn ze goed op weg richting het NK in juni.