//Laatste ronde B competitie in de Dolfijn

Laatste ronde B competitie in de Dolfijn

Met een minimaal klein ploegje (12 zwemmers) is er gestreden voor elke seconde. Helaas konden wij aan geen enkele estafette mee doen, hierdoor kregen we een bak aan strafpunten…. Toch hebben we van alle meezwemmende verenigingen niet de meeste punten! En we zijn ook niet allerlaatste geworden! Ik ben dan ook supertrots op alle zwemmers.

Madelon Verheul  moest voor het eerst de 100 vlinder zwemmen, ze zette een 1.37 30 op de klok, maar de vervangende tijd was echt scherp!  Ze kon echt niet sneller, was kapot toen ze uit t water mocht, kortom alles uit de kast gehaald, goed gedaan! Ilse Bentum haalde op dezelfde afstand ruim 2,5 sec van haar tijd af, met 1.25.48 werd ze knap 2e!  Op de 50m school zwommen alle 3 de meiden ruim onder de vervangende tijd. Marlou Slomp, Nora Lynn Otten verbeterden zich met een paar tienden , Femke ter Horst knabbelde er 6 honderdste af. Nora Lynn werd 7e, Femke 9e en Marlou 15e. Rick Zuurman traint dit seizoen maar 1x in de week en dat zie je terug in zijn tijden. Hij zwemt steeds rustiger en met name bij de schoolslag steeds “langer”, maar een verbetering zat er helaas niet in, wel zwom ook hij sneller dan de vervangende tijd!

Ramon Vos en Amor van Veen zwemmen nu nog niet mee voor de punten, maar dit zal volgend jaar wel gebeuren. Op de 100m vrij werd Ramon 1e in een mooie 1.16.25, voor Amor met 1.18.51.  Beide jongens zwommen een mooi pr! Op de 100m rug deden 4 van onze meiden mee. Iris Langevoort zwom dit voor het eerst en met 1.39.93 bleef ze dik onder de vervangende tijd! Ook  Bracha Bork zette met een 1.41.21 een mooi begin neer. Luka Wassink haalde maar liefst 12 sec van haar tijd af, met 1.26.72 werd ze heel knap 3e.  Nina Bentum deed er nog een schepje bovenop,  bijna 14 sec sneller was ze! De techniek trainingen van Sjoerd werpen zijn vruchten af!! Nina werd met 1.24.75 2e!

Na de pauze de 200m vrij. Femke houdt van langere afstanden, dat was goed te zien! Ruim 15 sec eraf, met 2.45.88 werd ze zelfs 2e! Nora Lynn zwom wat onrustiger, met een verbetering van 3 sec klokte ze 2.57.02, maar daar zit zeker ruimte voor meer! Rick begon veel te snel aan zijn  eerste 50m, de resterende 150m kon hij heel vlak houden. Ook bij hem is nog winst te halen!

Ilse moest nog op voor de 100m wissel, na 4 weken niet trainen (corona) wederom een knappe tijd, zelfs een pr met bijna 2 sec! met haar 1.20.58 eindigde knap als 2e. Bij de dames een kleine verbetering voor Madelon op de 50m vrij. Marlou verbeterde zich tot 39.79, ook Bracha haalde 2 sec van haar tijd af. Nina werd zelfs 5e met 35.18, een forse verbetering! Nora Lynn was te gretig bij de start, jammer hoor! Iris verbeterde zich tot 38.86, Femke klokte met 35.59 ook een klein pr. Luka snelde naar 33.62, super knap, ze werd er 3e mee!

Ramon en Amor zwommen nog de 100m wissel. Ramon won in 1.30.44, een mooie tijd! Amor werd 2e met 1.35.56, een verbetering van bijna 6 sec!

Iedereen heeft kneiterhard zijn/haar best gedaan, hoe het volgend jaar gaat is nu nog niet duidelijk. We zullen degraderen. Dan worden ook veel van deze afstanden gezwommen, alleen liggen de vervangende tijden een stuk langzamer! Hopelijk is t ploegje dan wat groter, anders blijft het moeilijk!

Tot volgend jaar!!

Ingrid