//ZPC Hoogeveen zwemt een uitstekende wedstrijd in België

ZPC Hoogeveen zwemt een uitstekende wedstrijd in België

Bij de Grand Prix International de la Ville de Seraing in België heeft ZPC Hoogeveen veel medailles, limieten en geld bij elkaar gezwommen. De ploeg die op volle sterkte op vrijdagmorgen afreisde, liet zien dat iedereen heel goed in doen was en er snelle tijden gezwommen werden.

De vrijdagmiddag werd  begonnen met alle 50m nummers en de 200m vlinderslag. Bij de 50m nummers konden zwemmers zich plaatsen voor de finales die op zaterdag en zondagmiddag gezwommen werd.

De 200m vlinderslag was een rechtstreekse finale en daar werden op vrijdagmiddag de prijzen al verdeeld. Quinn Heederik haalde bij de heren brons, Tiamo van der Veen bij de jeugd  zilver en Olivier Wilbers brons.

Bij de dames een geheel Hoogeveens podium met goud voor Alinda Dingshoff, zilver voor Charlotte Wilbers en brons voor Senna van der Veen. De leeftijd bij de junioren 3-4  bracht Imre Bouwland aan de start en zij behaalde brons, Esmee van der Tuuk pakte zilver bij de junioren 1-2.

Alle afstanden werden in de ochtend afgewerkt met daarna in de middag de finales. Zo kon het gebeuren dat de zwemmers heel veel afstanden zwommen en er werd volop gestreden.

Grootste voorbeeld was Alinda Dingshoff die als oudste dame liet zien dat de kop heel veel kan doen. Als de wil er is, kun je er elke afstand een goede tijd uitpersen en dat was wat   ze deed. Daarmee won ze een heleboel medailles en badmutsen in de kleur die hoorde bij de medaille. Verder ging zij als winnares van het klassement naar huis en won 400€ bij de dames.

De meisjes junioren van Hoogeveen waren erg goed dit weekend en zetten de ene na de andere P.R op de klokken en zwommen heel wat badmutsen bij elkaar. Jasmijn Sterken ging als klassement winnares bij de junioren 3-4 met 200€ naar huis, zij liet echt fantastische dingen zien en Dachèn Haaijer won bij de jongste junioren 1-2 en pakte de 100€ met vijf keer goud en drie keer zilver.

Nienke Koster en Fenna Westerneng zwommen als jongste bij de categorie 1-2 en lieten zien dat ze dit heel goed kunnen en wonnen de nodige prijzen. Nienke won zelfs de 50m rug van het hele veld in een mooie tijd. Femke ter Horst was het jongste meisjes en zij zwom heel veel op de eerste dag, maar dat deerde haar totaal niet en haalde mooie prijzen in mooie tijden.

Carlijn Gruppen won bij de meisjes junioren 1-2 de tweede prijs in het klassement en nam 100€ mee, maar vooral haar tijden en manier van zwemmen was heel goed.

Bij de jongens junioren 3-4 was het Tiamo van der Veen die tweede werd in het klassement dus voor hem 100€, Olivier Wilbers greep hier naast het geld maar had wel een hele goede 200m wisselslag met een tijd van 2.20.71 wat een geweldig p.r. is. Beide jongens gingen op de 200m vrije slag naar 2.04.91 voor Tiamo en 2.05.07 voor Olivier met een mooie strijd in de finale.

Bij de heren was het Kylian Heederik die liet zien dat hij gewoon alle afstanden kan zwemmen en er vol voor gaat, de ene na de andere mooie tijd noteert. Owen Peeks was goed op dreef dit weekend, hij werd vaak vierde wat hem op zondag zo prikkelde dat hij zijn zinnen op de 200m rugcrawl had gezet. Hier zwom hij naar een tijd van 2.14.05 wat onder de limiet voor het N.K. is en de gouden badmuts voor hem. Broer Mac deed daar niet voor onder en zwom met 2.19.38 naar de bronzen medaille, hij had een goed weekend met mooie tijden.

Maik Huser was in de ochtend sessie nog niet helemaal wakker, maar in de middag liet hij een andere Maik zien en ging los. Dit resulteerde in mooie tijden en medailles in verschillende kleuren. Luc Kerpels zwom heel veel seconden van zijn beste tijden af en datzelfde deed Taco Hengstman, maar beiden konden geen badmuts bemachtigen. Ruben Westerneng zwom de ene keer de sterren van de hemel, wat mooie tijden en badmutsen opleverde, maar moet leren dat hij er elke afstand voor moet gaan en niet een andere laat lopen.

Charlotte Wilbers deed wat ze altijd doet en dat is hard zwemmen en medailles halen, Dominique Dingshoff is wat wisselvalliger en laat zo hier en daar wel wat liggen.

Bij de kleinste jongetjes waren het Ramon Vos, Amor van der Veen en de één jaar oudere Mathijs Boersma die hele mooie dingen deden. Ramon zwemt alle slagen goed en haalde op veel afstanden een medaille, Amor zwemt normaal de schoolslag niet zo goed maar pakte hier wel een medaille en Mathijs is vooral goed als hij denkt een medaille/badmuts te kunnen winnen en dat deed hij dan ook met goud op de 100m schoolslag.

Maud Dokter maakt zich nogal druk als er veel gezwommen moet worden en denkt dat dan niet aan te kunnen. Zij zwom een hele mooie 100m vlinderslag met een gouden medaille als beloning, maar kan ook op andere slagen goed uit de voeten.

Cai Mink ging voor zijn favoriete schoolslag en won daar prijzen, maar laat zien dat de borstcrawl steeds beter gaat. Isa Kerpels zwom hele mooie tijden en pakte daarmee ook medailles en zij laat zien dat ze nu echt gaat zwemmen.

Tim Zuurman doet voor de medailles nog niet mee maar haalde wel een finale en datzelfde geld ook voor Jordye Tholen die wel vaak in de finale mocht zwemmen maar beiden zijn van de jaargang 2007 en die zwommen tegen een jaar ouder en daar hebben ze direct al te maken met Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers.

Mirthe Schenkel heeft het momenteel lastig nadat ze is terug gekeerd van het OC Hengelo, ze haalde op de 200m schoolslag een bronzen medaille maar daar had ze de pech dat er geen finale was doordat er te weinig dames waren. Bij de 100m schoolslag ging haar finale plaats door een fout van de organisatie verloren, dus geen tweede kans voor haar. Darryl Lubbinge heeft het niveau van voor de corona nog niet weer terug en had het moeilijk dit weekend.

Het was een heel mooi en gezellig weekend met hele fanatieke zwemmers die er helemaal voor gingen, wat resulteerde in mooie tijden.