//Van Hasselt weer terug naar eigen zwembad “de Dolfijn”

Van Hasselt weer terug naar eigen zwembad “de Dolfijn”

Voor de zwemmers word het zo langzamerhand worstelen om een jaar goed door te kunnen trainen. De ploeg heeft in het jaar 2021 drie keer stil gelegen en dat is voor zwemmers erg lastig. Kun je in andere sporten nog een keer gaan hardlopen of fietsen, zwemmers willen heel graag in het water trainen. Gelukkig gingen er buiten baden open waardoor we toch nog een aantal keren in het water lagen in zwembad van Hasselt.

Koud dat wel, maar de water temperatuur was goed te doen en als ze er uit kwamen moest er weer op de kant in een tent worden omgekleed. Op een gegeven moment was het mogelijk om de badhokjes te gaan gebruiken maar dat deed aan de kou niks af. Met -2 graden lagen de zwemmers al in de vroege ochtend om zes uur in het water en stonden de trainsters aan de kant met de handschoenen aan. Maar we waren blij dat er getraind kon worden en we niet weer zoveel weken moesten toekijken.

De eredivisie in de voetbal, waterpolo enz. mocht gewoon door doen, maar ZPC die ook in de eredivisie competitie zwemt mochten dat niet. Wel had ZPC Hoogeveen drie senioren zwemmers die op de topsport lijst van de KNZB stonden en daardoor door mochten trainen. Dit waren Owen Peeks, Charlotte Wilbers en Quinn Heederik, de top junioren mochten niet trainen, daarvoor had de KNZB besloten om tot 10 januari een rust in te bouwen.

Wel heeft de KNZB Tiamo van der Veen uitgenodigd voor de Nederlandse junioren selectie en hebben ze aangegeven Olivier Wilbers op het oog te hebben, zodat hij met een gerust hart kan doortrainen en niet bang hoeft te zijn dat ze hem niet hebben opgemerkt. Hij moet even de kans krijgen om te groeien, hij is een junior die nog vrij klein is, maar des ondanks geweldig kan zwemmen en dat is wel opgevallen bij de KNZB.

Vanaf maandag gaat de ploeg weer naar binnen en hopen we dat we het seizoen goed kunnen gaan afmaken en de wedstrijden weer worden opgepakt. Trainster Jennie Nijenhuis is inmiddels met pensioen gegaan van haar werkzaamheden in het zwembad en zal zich nu vol kunnen toeleggen op het trainen van de club.