//ZPC Hoogeveen gaat sprinten in Steenwijk

ZPC Hoogeveen gaat sprinten in Steenwijk

Na een heel mooi weekend in Denemarken ging ZPC Hoogeveen dit weekend naar de sprint in Steenwijk. Deze sprint wedstrijd gaat in een klassement over vier afstanden, alleen word er over de uitslag van de 50m vrije slag een finale gezwommen.

Werd deze de laatste jaren bij de dames en heren gewonnen, dat was nu niet het geval. Bij de heren was Niels van Eck de laatste zeven jaar oppermachtig en bij de dames was het Alinda Dingshoff die de beker drie keer mee naar huis nam. Beide zwemmers waren vandaag niet van de partij, Niels weet nog niet of hij er nog een jaar voor wil gaan, Alinda zwemt bij het OC in Drachten en gaat niet elke week met ZPC mee naar wedstrijden.

De ploeg had helemaal geen dames mee, Wiktoria Redzimska is terug naar Polen om daar te studeren en Mirthe Schenkel was ziek geweest en dan is het niet verstandig om met een sprint wedstrijd te beginnen.

Maik Huser had bijna de taak van Niels overgenomen en de beker mee naar huis genomen, maar hij werd tweede op deze 50m vrije slag in een nieuw p.r. achter Leon van den Hof van Dedemsvaart AC

Charlotte Wilbers mocht bij de dames startten op deze 50m vrije slag ,de beste zes tijd snelsten op de 50m vrije slag zwemmen, zij was hier de jongste en werd knap vijfde.

Ruben Westereng was vandaag los, hij verbeterde zich op elke afstand en deed dat niet op een lullige manier. Hij ging naar hele goede tijden en won bij de jongens 2006 het klassement voor Olivier Wilbers, die op de langere afstanden beter uit de voeten kan en Cai Mink, die hier derde werd. Tiamo van de Veen was daar op drie afstanden de beste, maar het klassement gaat over vier en hij zwemt de schoolslag zo slecht dat dit hem veel seconden kost waardoor hij het podium mist.

Nienke Koster ging er vandaag ook voor, zij zwom hard en was gedreven wat haar nieuwe tijden opleverde en een eerste plaats. Bij haar op het podium stond Fenna Westereng die knap tweede werd, ook voor haar waren er nieuwe tijden op verschillende afstanden.

Bij de meisjes 2008 was het podium voor Dachén Haaijer die tweede was, voor Joy ten Hoove die de bronzen beker meenam. Beiden zwommen hele goede tijden waar vooral Dachén uitblonk door een 0.30.97 op de 50m vlinder en dat was snel.

De leeftijd 2007/2006 zwommen in dezelfde categorie en hier zilver voor Jasmijn Sterken, die vandaag niet op haar best was en brons voor Maud Dokter die op de 50m vrije slag goed begon met 0.28.53. Carlijn Gruppen werd hier vierde en daar was misschien op iets meer gerekend.

Mac Peeks werd in de leeftijd 2005/2004 derde met kleine p.r.’s en vooral op de 50m ss liet hij iets teveel liggen ten opzichte van de nummers èèn en twee.

Bij de heren in het over-all klassement zilver voor Maik Huser en brons voor Darryl Lubbinge. Taco Hengstman die de jongste was in deze heren groep zwom hele mooie tijden, maar kon niet tegen het heren geweld op en werd negende.

Dit a.s. weekend gaat de ploeg deelnemen aan de Nederlandse estafette Kampioenschappen in Rotterdam en zal daar met vijf teams aanwezig zijn.