//Goede week voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Goede week voor zwemmers ZPC Hoogeveen

De herfstvakantie werd door de zwemmers van ZPC goed benut, door elke dag twee trainingen af te werken en op de beide zaterdagen stond er een wedstrijd in ”de Dolfijn” op het programma. Vorige week zaterdag was dat er èèn met lange afstanden waar hele mooie tijden gezwommen werden. Bij de wedstrijd afgelopen zaterdag stonden de 200meter nummers op het programma en dat de zwemmers na zo’n intensieve training week nog hard kunnen zwemmen zagen we in de tijden terug.

Vorige week was het Sofie Vos die op de 800m helemaal los ging en een dik p.r. van 9.56.98 zwom. Bij deze afstand waren er veel zwemmers die hun tijd met vele seconden verbeterden, zo gingen Jasmijn Sterken en  Imre Bouwland een halve minuut sneller dan hun inschrijftijd en Charlotte Wilbers die deze afstand zwom en al een snelle tijd heeft staan verbeterde deze toch weer naar nu 9.17.26. Dominique Dingshoff bleef dicht in de buurt en zwom naar een p.r. van tien seconden 9.21.05.

Bij de jongens hele mooie tijden voor Tiamo van der Veen 9.01.43 en Luc Kerpels 9.07.04. De 1500m vrije slag bij de heren werd gewonnen door Owen Peeks in 16.24.17, maar hier was het de jonge Olivier Wilbers die een tijd van 16.59.77 zwom en dat was voor hem een dik p.r. Tim Zuurman ging hier bijna anderhalve minuut onder zijn p.r. en hij laat zien dat het vele, harde trainen hem geen windeieren legt. Leeftijd genoot Jordey Thole had dezelfde verbetering en ging nu naar 19.23.33 Bij de meisjes waren het Joy ten Hove en Esmee van der Tuuk die voor de 1500m gingen en beiden deden dat zeer verdienstelijk.

Bij de 400m wisselslag was het Carlijn Gruppen die met 5.26.09 veel indruk maakte, zij verbeterde zich met 26 seconden. Begonnen werd er met de zware 200m vlinderslag waar Quinn Heederik won maar waar Tim Zuurman, Ruben Westereng en Luc Kerpels deze voor de eerste keer zwommen in behoorlijke tijden.

Afgelopen zaterdag was het Dachen Haaijer die met 2.47.67 indruk maakte op de 200m schoolslag en liet zien dat zij tot de top in haar leeftijd behoort. Bij de jongens Kylian Heederik die een mooie schoolslag heeft en net boven zijn beste tijd bleef. Cai Mink zwom naar 2.40.23 en dat was een verbetering van twee seconden ten opzichte van zijn oude tijd, Jordey Thole deed dat met een p.r. van tien seconden nog beter en ging naar 2.47.61.

Bij de heren 200m rug een mooie strijd tussen Owen Peeks en Tiamo van der veen die Tiamo won in een tijd 2.07.63 maar ook Owen scoorde een mooie 2.09.55, hier een kleine p.r. voor Mac Peeks van 2.14.50. Bij de 200m rug waren het Fenna Westereng, Nienke Koster, Carlijn Gruppen, Esmee van der Tuuk, Almyra Santing, Isa Kerpels, Joy ten Hove en Imre Bouwland, die hun tijden flink verbeterden, maar ook Charlotte Wilbers die deze afstand won zwom een nieuwe tijd.

Bij de 200m vrije slag ging het helemaal los, Quinn Heederik ging naar 1.56.56 en liet Owen Peeks achter zich 1.57.15. Deze jongens hadden in de morgen nog een fikse training afgewerkt en dan zo zwemmen dat belooft wat voor het a.s. weekend als de ploeg naar Denemarken gaat. Hier was het Taco Hengstman die erg hard vertrok, dit wel moest bezuren, maar ondanks dat naar 2.04.06 ging.

Bij de dames Dominique Dingshoff die er met Charlotte Wilbers een mooie strijd van maakte en won in 2.07.80 tegen 2.08.13 voor Charlotte. Mirthe Schenkel die terug gekeerd is bij de club, na een uitstap gemaakt te hebben naar het OC in Hengelo zwom vandaag weer een p.r. op deze 200m vrije slag en dat stemt tot tevredenheid. Nora Lynn Otten die voor de eerste keer met de selectie mee zwom en daar nette tijden noteerde, moet nog veel leren. Zij is onlangs meer gaan trainen en zal hier erg aan moeten wennen.

Bij de 200m wisselslag was het Senna van der Veen die won in een p.r. 2.32.49 en Maud Dokter werd hier tweede in 2.34.20 wat tevens een p.r. was.

Als kleinsten deden Ramon Vos en Amor van der Veen mee aan deze wedstrijd en deze beide jongetjes zijn de toekomst voor ZPC en laten zien dat we daar nog heel erg van gaan genieten. Mooie tijden voor beiden op de 200m rug en 200m vrije slag waarbij ieder een afstand won.

De ploeg gaat deze week gas terug nemen en zal dan op vrijdagmorgen in alle vroegte met de bus naar Denemarken vertrekken waar ze een driedaagse wedstrijd gaan zwemmen. Oud zwemmer Ardi Knol is trainer in Denemarken bij Haderslev Svomme Klub en daar gaat de club deelnemen aan de SYDCUP2021.