//Tweede Minioren Club Meet in Beilen

Tweede Minioren Club Meet in Beilen

Op zondag 10 oktober werd alweer de tweede Minioren Club Meet gezwommen, dit keer in Beilen. Dit seizoen zijn er vier voorrondes. De snelle vervangende tijden waren na de vorige wedstrijd gelukkig aangepast.

Ook vandaag waren er weer veel estafettes. Leuk om met elkaar zo te zwemmen. Op de eerste estafette was er helaas geen deelname. Het eerste programmanummer was daarom de 100 meter rugslag voor de jongens minioren 6 en jonger (2010 en jonger). Amor van der Veen begon erg sterk en zwom meteen een mooi PR. Mathijs Boersma bleef wat boven zijn PR en Ramon Vos werd jammer genoeg gediskwalificeerd.

De meisjes minioren 5 en jonger (2011 en jonger) begonnen met de 100 meter vrije slag. Dit was nog maar de tweede keer dat de meisjes van ZPC dit zwommen. Ze moeten nog een beetje wennen aan de indeling, maar dat is logisch. Dat wordt vanzelf makkelijker. Ilse Zuurman zwom deze keer als enige een PR, maar dat was wel meteen een PR van 8 seconden. Heel knap! De andere meiden bleven boven hun PR van de vorige keer. Fien Bentum had nog geen tijd staan, maar heeft dat vanaf nu wel. Heel goed gedaan allemaal.

Eva ter Horst mocht voor ZPC de 100 meter wisselslag zwemmen. Dit deed ze heel erg goed. Ze zwom een hele mooie en sterke race, maar jammer genoeg ging het keerpunt van de rugslag naar de schoolslag niet helemaal goed en werd ze gediskwalificeerd.

De jongens waren daarna alweer aan de beurt voor de 100 meter schoolslag. We hebben de afgelopen week geoefend op het schoolslag keerpunt en deze ging bij iedereen goed. Ze tikten alle drie goed met twee handen aan. Mathijs en Ramon bleven iets boven PR en Amor werd jammer genoeg gediskwalificeerd na een te vroege start.

Tijd voor een estafette en ook één die we niet vaak zwemmen: de 4 x 50 meter rugslag. De overnames hadden we niet geoefend, maar deze ging bij iedereen helemaal goed. Ilse, Eva, Mathijs en Amor wisten als eerste aan te tikken. Ook Fien, Hedwig, Jade en Ramon zwommen heel goed. Jammer genoeg buiten mededeling, omdat we niet genoeg jongens hebben. Bij een mix estafette heb je twee meisjes en twee jongens nodig.

De meisjes zwommen daarna de 50 meter vrije slag. Na de 100 meter vrije slag van hiervoor was dit natuurlijk een makkie. Jade van der Veen en Puk van der Starren zwommen allebei een heel mooi PR. Ook de jongens zwommen de 50 meter vrije slag. Ramon ging als een speer en hij zwom een heel dik PR van 3 seconden!

Ilse zwom op de 100 meter wisselslag ook een heel dik PR, haar tweede van deze dag al! Op de 50 meter schoolslag zwom Fayen Ingberg een seconde van haar tijd af. Als meisje geboren in 2013 zwemt ze heel goed met de meiden van een jaar ouder mee. Ook Hedwig zwom een heel mooi PR op deze afstand. Zij zette een tijd neer die negen seconde sneller was dan de vorige.

Tot slot was het tijd voor de koppelrace. Deze estafette zwem je met z’n tweeën. Ilse en Fien zwommen samen waarbij Ilse de rugslag en de vlinderslag deed en Fien de schoolslag en de borstcrawl. Voor Ilse was het best zwaar om de vlinderslag nog te zwemmen, maar ze zette heel goed door. Het andere team van ZPC bestond uit Eva en Puk, maar zij werden helaas gediskwalificeerd.