//Fijne B-competitie in Hoogeveen

Fijne B-competitie in Hoogeveen

Afgelopen zaterdag was eindelijk weer een competitiewedstrijd voor de D groep, heerlijk! We hadden er allemaal veel zin in, bij de laatste wedstrijd moesten wij als 18+ploegleiding nog in ons “hok” staan, vreselijk! De Yell werd goed geoefend en we konden beginnen!!

Heren zijn er helaas niet, dus daarmee krijgen wij veel vervangende tijden. Gek genoeg heeft de KNZB ook alle tijden aangescherpt (ja ook voor onze competitie) en daarom is het bijzonder knap dat een groot deel van de ploeg deze scherpe tijden heeft gehaald!!

Voor ons begon de wedstrijd met 4×50 m vrijeslag. Femke ter Horst, Nora Lynn Otten, Nina Bentum en Luka Wassink werden 2e in 2.24.19. Ons 2e team met Iris Langevoort, Marlou Slomp, Bracha Bork en Anna Venema werden helaas gediskwalificeerd door een te vroege overname. We gaan dit weer oefenen in de training!

Danielle Kruizinga worstelde met haar zwempak, maar ze werd mooi 2e op de 50m ss. Ze was niet tevreden met haar tijd, de afstand was te kort voor haar om op stoom te komen.  Wendy de Boer-Gruppen, Loïsa van der Veere en Madelon Verheul zwommen allemaal een pr! En das heel knap zo in het begin van het seizoen! Mark Venema startte bij de heren , ook voor hem een klein pr, maar de vervangende tijd lag nog n stuk lager.

Elisa Kranendonk en Ilse Bentum vochten een mooi duel uit op de 200m vrij. Elisa tikte net wat eerder aan, ze werd met 2.38.50 3e voor Ilse. Elisa zwom bijna 6 sec van haar tijd af, Ilse verbeterde zich met bijna 3 sec, super dames! Femke zwom  als enige de 100m vlinder, ze deed het uitstekend, ruim onder de vervangende tijd (en dus minder punten!) .

Amor van der Veen won de 50m rug, met een pr van 40.58, Ramon Vos werd 3e , zijn tijd van 45.22 was ook een pr. Deze jongens tellen dit jaar nog niet mee voor de punten, maar doen wel weer wedstrijdritme op! Luka werd 3e op de 100m vrij,  haar 1.17.99 was een mooie verbetering van haar tijd. Ook Nina verbeterde zich en met 1.23.40 was ze een fractie sneller dan de vervangende tijd, dus weer wat winst! Nora Lynn verbeterde zich ook mooi met ruim 2 sec, Iris haalde er ook bijna 2 sec vanaf, Marlou zat mooi op haar inschrijftijd, net als Bracha. Anna knabbelde er 1 sec vanaf!

Rick Zuurman en Mathijs Boersma zwommen de 40m vlinder, een lastige slag. Rick verbeterde zich iets, maar de vervangende tijd was echt veel te scherp (in ons geval wel fijn!) , Mathijs tikte niet 2 handen t keerpunt aan, dat mag dus helaas niet.

Na de pauze haalde Danielle maar liefst 1,5 sec van haar tijd op de 100 wissel af, dat is als senior een super prestatie! Met 1.18.45 werd ze 2e.  Wendy en Loísa waren al ns sneller, Madelon knokte naar een klein pr. Op de 50m school een 3e tijd voor Ilse, net voor Elisa deze keer. Elisa zwom een klein pr, zij was super op dreef vandaag. Ook een klein pr voor Bracha. Iris zat vlak op haar tijd. Femke werd 3e op de 100m wissel, vlak voor Nora Lynn. Beide meiden bleven een fractie onder de vervangende tijd, dus dat was mooi! Marlou haalde een mooie hap van haar tijd af. Anna was wat in de war tijdens t zwemmen, dus voor haar helaas een dis. Mathijs verpulverde zijn tijd op dezelfde slag, met 1.36.17 ging er maar liefst 22 sec vanaf! Rick deed het iets bescheidener, maar ruim 2 sec verbetering is ook mooi.

Amor werd 2e op de 100m school met een mooi pr , 7 sec eraf! Ramon tikte helaas niet gelijktijdig aan tijdens een keerpunt , dus een dis. Soms willen zwemmers te snel verder na t keerpunt en is t in de draai net niet gelijk… komt wel! Nina verbeterde zich met ruim 6 sec op de 50m vlinder, ook een pr voor Luka, heel goed allebei! Mark zwom voor t eerst de 100m vrij, en heeft n 1.36.21 staan, maar dat kan nog veel harder!! Voor ons was de 4x 50m wi dames het  laatste nummer. Ilse opende als rug zwemster, Wendy had t zwaar met de school, Danielle vloog op de vlinder en Elisa knalde op de vrij. Met 2.26.17 werden  ze knap 2e!

De tussenstand is nog niet bekend, maar met ons kleine ploegje hebben we het knap gedaan. Zoals t nu lijkt staan we 10e (van de 11), met maar een kleine achterstand (3,5 sec) op plek 9. Ook plek 8 is met 18 sec nog in het vizier!