//Eindelijk weer een minioren wedstrijd

Eindelijk weer een minioren wedstrijd

Ja, we mochten weer. Het was lang geleden en iedereen had er super veel zin in! We mochten eindelijk weer een wedstrijd zwemmen. Zaterdag 25 september stond de Minioren Club Meet op het programma. En wat nóg leuker was? Er mochten ook ouders komen kijken.

Speciaal voor deze wedstrijd waren de ramen van het zwembad afgeplakt en waren er discolampen en een rookmachine. Voor de opmars aan het begin en voor de estafettes werd het zwembad donker gemaakt en mochten de zwemmers oplopen. Net echt.

De kinderen uit de miniorengroep, die uit de voorselectie komen, hadden nog maar een paar keer 50 meter in de wedstrijd gezwommen en moesten vandaag ook al 100 meter zwemmen. Dat is best lastig en dat moet je ook wel even oefenen. Want hoe hard moet je beginnen en hoe gaan de keerpunten ook alweer. Het ging al heel goed vandaag en wat er nog niet goed lukte, gaan we gewoon in de training weer oefenen.

We begonnen vandaag meteen met een estafette, de 4 x 50m vrije slag gemengd. Hier moeten eigenlijk 2 jongens en 2 meisjes in zwemmen, maar helaas heeft ZPC Hoogeveen een beetje een gebrek aan jongens. Dus als er jongens zijn die dit lezen, kom gezellig op de zwemclub (en meisjes ook natuurlijk)!

Eva ter Horst, Hedwig Bork, Tess Broer en Fayen Inberg deden het heel goed en zij tikten als eerste aan in een hele mooie tijd. Ook apart van elkaar zwommen ze mooie tijden.

Daarna mochten Ramon Vos en Amor van der Veen de 100 meter wisselslag zwemmen. Amor was de eerste van nog veel meer vandaag, die gediskwalificeerd werd. Jammer, de volgende keer goed nadenken over hoe het keerpunt van rugcrawl naar schoolslag ook alweer ging, Amor. En natuurlijk goed oefenen in de training. Jammer, want door de diskwalificatie telt zijn hele mooie PR niet. Ramon zwom ook een heel mooi PR van 11 seconden. Hij tikte als vierde aan.

Fien Bentum, Tess Broer, Fabiën van Halderen en Ilse Zuurman begonnen met de 100 meter schoolslag. Fabiën en Ilse werden hier gediskwalificeerd. Fien zwom heel knap onder de 2 minuten, 1.59.49 en Tess zwom 2.13.56. Knap voor de eerste keer!

Daarna was de 100 meter vrije slag aan de beurt. Deze afstand werd gezwommen door Eva ter Horst, Puk van der Starren, Jade van der Veen, Hedwig Bork en Fayen Inberg. Eva tikte als eerste aan in 1.37.96, dat is een PR van 14 seconden! Puk werd vierde, Jade, vijfde, Hedwig zesde en Fayen negende. Heel knap hoor, want voor alle meisjes (behalve Eva) was het de eerste keer dat ze vier banen zwommen in de wedstrijd.

Toen waren de jongens weer aan de beurt. Ook zij zwommen 100 meter vrije slag. Mathijs Boersma tikte als tweede aan in een mooi PR van 1.16.97. Amor tikte als vijfde aan en ook hij zwemt een mooi PR van 1.28.12.

Halverwege is het weer tijd voor een estafette. Deze keer is het de 4 x 50 meter schoolslag gemengd. ZPC deed met twee ploegen mee, maar helaas worden beide ploegen gediskwalificeerd.

Eva zwemt de zware afstand, de 50 meter vlinderslag. Dit doet ze heel goed en ze zwemt voor het eerst onder de minuut: 57.88. Heel knap gedaan.

Ook de jongens zwemmen de 50 meter vlinderslag. Ramon tikt als tweede aan en hij zwemt een dik PR van 46.37. Mathijs en Amor lukt het beide niet om hun PR te halen.

Ilse, Fien, Jade en Fabiën zijn daarna aan de beurt voor de 100 meter rugcrawl. Heel erg knap dat de keerpunten helemaal goed gingen bij alle vier. Ilse had deze afstand al eerder gezwommen en zij zwom negen seconden van haar PR af. Ook Fien, Jade en Fabiën zwommen hele knappe tijden voor de eerste keer.

Eva, Hedwig, Tess, Puck en Fayen zwommen daarna de 50 meter rugcrawl. Ook bij deze afstand tikt Eva als eerst aan in een nieuw PR van 49.95. Hedwig wordt heel knap tweede in 53.56. Ook dit is een dik PR. En ook Tess, Puck en Fayen zwemmen een PR. Heel erg knap! En ook deze meiden hebben allemaal een goed keerpunt gemaakt.

Daarna was het tijd voor iets bijzonders: een koppelrace. Mathijs en Ramon mochten samen een estafette zwemmen. Ramon begon met de 50 meter rugcrawl, daarna Mathijs de 50 meter schoolslag, toen Ramon de 50 meter vlinderslag en tot slot Mathijs weer de 50 meter vrije slag. Ze tikten als eerste aan, heel goed gedaan.

De laatste estafette van de dag werd gezwommen door Ilse, Jade, Fabiën en Puk en nog een team met Fien, Tess, Hedwig en Fayen. Wat knap dat iedereen nog zo goed zwemt na alle afstanden die al gezwommen zijn!

Wat was het fijn om weer met elkaar een wedstrijd te zwemmen en vooral ook dat alle ouders mochten kijken. Gelukkig is de volgende wedstrijd al snel weer!