//Zwemmers ZPCHoogeveen doen het goed bij Open Nederlands Kampioenschap open water

Zwemmers ZPCHoogeveen doen het goed bij Open Nederlands Kampioenschap open water

Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen in Sleeuwijk, kwamen de zwemmers van ZPC goed voor de dag.

Vrijdag werd er begonnen met de jongere zwemmers/sters en daar waren het Sofie Vos en Olivier Wilbers die beiden de zilveren medaille pakten. Zij deden dit op de 2500m vrije slag en zwemmen in buiten water is wel iets anders dan in een zwembad, dus was het heel knap dat ze allebei in de prijzen zwommen. Sofie deed dit bij de meisjes junioren 1 en 2, zij is 13 jaar en Olivier bij de jongens junioren 3 en 4, hij is 15 jaar. Bij de meisjes junioren 3 en 4, was het Imre Bouwland die daar van start ging en zij haalde in een veld van twintig zwemsters een hele knappe negende plaats.

Zaterdag werden de wedstrijden gezwommen voor de jeugd en senioren zwemmers en daar waren het weer de zwemmers van Hoogeveen die goed meededen. Bij de meisjes jeugd was het Charlotte Wilbers die de gouden medaille haalde op de 5 km vrije slag, daar was het Dominique Dingshoff die zilver pakte. Gezegd moet worden dat het deelnemersveld niet zo heel groot was, waar dat aan lag is niet te zeggen. Bij de dames Alinda Dingshoff die knap een bronzen medaille mee nam, daar wel dertien dames die startten en nog tien die buiten mededeling meededen dus een grote groep in het water. Met haar tijd bij de jeugd werd Charlotte overall bij de dames nog vijfde en Dominique tiende wat een keurige prestatie is.

Bij de jongens jeugd was Quinn Heederik de beste en pakte goud op de 5 km, hij is een buiten specialist, wil graag in buiten water zwemmen en kan dit naast het binnen zwemmen erg goed. Owen Peeks startte bij de heren, hij heeft niet veel ervaring in buitenwater zwemmen, doet af en toe een wedstrijd, maar is beter in een binnenbad waar hij graag lange afstanden wil trainen.
Bij deze heren een aantal zwemmers die in een nationaal talenten centrum trainen, deze hebben tijdens de hele Corona periode door mogen trainen. Owen werd hier net vierde op drie seconden achter de derde en dat was knap, hij zal zich nu weer gaan richten op de 1500m binnen en daar bij de Nederlandse Kampioenschappen in december op willen pieken. Hij bleef qua tijd clubgenoot Quinn nog net voor, die hier overall vijfde werd met zijn winnende tijd bij de jeugd.

De ploeg gaat zich nu richten op het binnenbad, met een competitie in het eerste weekend van oktober en een wedstrijd in Denemarken eind oktober waar naar uitgekeken word.