//Laatste wedstrijd van het seizoen met mooie tijden voor zwemmers

Laatste wedstrijd van het seizoen met mooie tijden voor zwemmers

Bij de laatste wedstrijd van dit seizoen werden er door de zwemmers van ZPC Hoogeveen mooie tijden neergezet.

Dominique Dingshoff ging voor het eerst onder de 1 minuut grens op de 100m vrije slag. Daar waren het zo wie zo mooie tijden, Charlotte Wilbers ging nu naar 0.58.89 terwijl broertje Olivier een hele mooie 0.57.74 noteerde, die was vandaag weer goed op dreef en verbeterde al zijn afstanden met seconden.

Nienke Koster ging weer sneller naar nu 1.12.06 en was op haar andere afstanden ook veel sneller als de inschrijftijden, met een mooie 1.16.56 op de rug. Imre Bouwland ging naar 1.05.66 en de dubbele afstand de 200m vrije slag ging  naar 2.22.03, waarna ze op de 100m schoolslag weer een dik p.r. neerzette.

Ruben Westereng, na zijn minuut doorbraak vorige week, deed daar nu een schepje bovenop en ging naar 0.58.75 maar ook zijn 100m schoolslag en vlinderslag gingen nu seconden sneller. De gebroeders Zuurman waren dit weekend goed op dreef en Tim verbeterde zich op de 100m schoolslag met vier seconden, de 100m vlinderslag ging zelfs veertien seconden sneller naar 1.17.80. Rick zwom de 50m nummers en verbeterde zich op de school, vlinder en vrije slag en deed goede zaken vandaag.

Carlijn Gruppen zwom eveneens de 50m nummers, zij ging op de 50m vlinder naar 0.32.80, school naar 0.37.92 en de vrije slag naar 0.29.42. Jordey Tholen zwom op de 50m vlinderslag een dik p.r. van vier seconden en zijn rugcrawl ging nu naar 1.15.12. Kwam hij met een schaarslag naar Hoogeveen, die is er inmiddels uitgehaald, waardoor zijn schoolslag heel goed geworden is en vandaag op de 50m kwam er een 0.36.78 op de klok.

Cai Mink houd van 50 meters zwemmen, niet te lang en snel, daarbij ging hij wel naar vier nieuwe, mooie tijden. Mac Peeks ging op de 200m vrije slag nu naar 2.01.88 en de 2 minuten grens komt in zicht wat een mooi doel is voor het nieuwe seizoen. Luc Kerpels die altijd heel hard traint, een heel gedreven jongen, zwom de 200m vrije slag naar een tijd van 2.07.36 , zijn 200m rug ging vijf seconden sneller naar nu 2.27.21.

Cato en Tilly Werners zwommen vandaag hun laatste wedstrijd voor Hoogeveen en deden dat uitstekend. Helaas kunnen ze het reizen niet meer voor elkaar krijgen en moeten ze stoppen wat erg jammer is.

De oudere zwemmers kwamen vandaag niet aan hun tijden, maar dat is in zo’n wedstrijd niet zo vreemd. De ploeg gaat nu vier weken zomerstop houden en daarna word er begonnen aan het nieuwe seizoen waarin hopelijk wel veel wedstrijden gezwommen kunnen worden.