//ZPC Hoogeveen maakt gebruik van trainingsmogelijkheden buiten

ZPC Hoogeveen maakt gebruik van trainingsmogelijkheden buiten

Het is al sinds 14 december dat de ploeg van ZPC Hoogeveen niet meer binnen heeft kunnen trainen. Dus toen de mogelijkheid daar was om in een buitenbad van start te gaan, werd dit met beide handen aangegrepen. Zwartsluis en Hasselt gingen hun buitenbaden openen en al snel was er contact gelegd om met deze beide baden in zee te gaan.

Buiten sporten is weer mogelijk, maar omdat ZPC afhankelijk is van een zwembad en deze nog steeds, i.v.m. de corona, gesloten blijft werd er naar een oplossing gezocht. De zwemmers die het afgelopen jaar in rook zagen opgaan ,die na hun terugkeer eind februari 2020 vanaf Tenerife bijna het hele jaar niet hebben kunnen trainen. Natuurlijk gingen in maart 2020 de baden dicht en dat werd door “de Dolfijn” aangegrepen om een verbouwing te doen waardoor het bad op 4 juli weer open ging.

Daarna kwam de zomervakantie waarin de ploeg heeft door getraind en na een paar onderlinge wedstrijdjes kwam in november weer de mededeling dat het bad twee weken dicht ging. Eind november weer open, maar dat duurde niet heel lang toen op 14 december de boodschap kwam dat alle zwembaden weer gesloten werden. Dus al met al geen succesvol seizoen voor de zwemmers, die geen Nederlandse Kampioenschappen konden zwemmen.

De competitie waarin ZPC op het hoogste niveau zwemt (eredivisie), wat andere sporten wel de mogelijkheid geeft om in competitie verband uit te komen, werd na één wedstrijd waar de ploeg op de vijfde plaats kwam alweer uitgesteld en is voor dat seizoen verder gestaakt. Maar nu is er dan weer een lichtpuntje aan de horizon en is de club begonnen met twee keer in de week een training, inmiddels uitgebreid naar vier keer.

Wedstrijden zullen er niet veel meer zijn dit seizoen, wat tot juli duurt, maar dat is dan niet anders en de ploeg zal zich zeker goed gaan voorbereiden voor een mooi seizoen 21/22 waarin we hopen vele mooie wedstrijden te kunnen gaan zwemmen.

Verder heeft de zwemploeg de mogelijkheid aangegrepen om op de zondagmorgen met elkaar een work out te doen in het bos, waar ze kracht en souplesse samen bundelen en een mooi parcours hebben uitgezet waar de zwemmers kunnen trainen.

Dit maakt dat de zwemmers elkaar weer ontmoeten en hun energie weer kwijt kunnen in wat ze het liefste doen, sporten.