//Achttien plus zwemt eindelijk weer een wedstrijd bij ZPC Hoogeveen

Achttien plus zwemt eindelijk weer een wedstrijd bij ZPC Hoogeveen

Het is een lastige tijd en zeker voor de zwemmers van achttien jaar en ouder, waarvoor het lastig is om wedstrijd te zwemmen. De regels zijn streng, niet meer dan dertig zwemmers in het bad en dan is het tijdens opening moeilijk om voor deze groep een wedstrijd in te plannen. Dus zondagmiddag na sluiting van het bad, was het de beurt aan deze zwemmers en daar waren ze erg blij mee.

Aangevuld met de oudere junioren/jeugd zwemmers tot een max van dertig konden ze een behoorlijk programma afwerken en viel het mee dat er nog zo goed gezwommen werd. Deze groep traint momenteel alleen in de ochtend uren voor opening zodat ze niet tegelijk met de bezoekers in het bad zijn en zodoende is de training intensiteit behoorlijk naar beneden gehaald.

Begonnen werd er met de 200m wisselslag met daar een dikke p.r. voor Mac Peeks, waar broer Owen won en net boven zijn beste tijd bleef. Hier verder dikke p.r’s voor Tiamo van der Veen, Luc Kerpels en Ruben Westerneng.

Bij de dames Charlotte Wilbers die won, zij heeft het corona virus gehad en is bezig met herstel, maar bleef dicht bij haar p.r. in de buurt dus gaat de goede kant weer op. Deze jonge zwemmers hebben veel hinder van de corona die er op de scholen heerst en doordat ze dagelijks met klasgenoten omgaan, een verhoogt risico om ziek te worden.

Bij deze 200m wisselslag waren het  Imre Bouwland, Almyra Santing en Jasmijn Sterken die aanzienlijk sneller gingen. De 200m rugcrawl zette voor Ruben Westerneng zijn tweede p.r. op de klokken en Quinn Heederik ging van 2.19.18 naar 2.15.88. Coen de Lang won deze 200m rug en hij deed dit in een tijd naar behoren in deze periode van minder trainen en geen wedstrijden zwemmen. Zwemmers raken hierdoor hun ritme kwijt en blijven wel onderhoudend trainen maar na zoveel weken moeten ze dan toch wat aan inhoud inleveren.

Bij de 50m vlinderslag waren het Taco Hengstman en Senna van der Veen die beide onder de 30 seconden doken. Daar Eliza Kranendonk en Dominique Dingshoff beide met een mooie p.r. waarbij gezegd moet worden dat Dominique weer een poos niet heeft kunnen trainen door een besmette klasgenoot.

Bij de mannen 100m schoolslag was het Niels van Eck die won, alle zwemmers bleven in de buurt van hun p.r. maar zetten geen nieuwe tijden op de klok. Bij de dames 100m schoolslag waren het Maud Dokter en Jasmijn Sterken die beide mooie tijden noteerden en aanzienlijk sneller gingen.

De zware 200m vlinderslag  gezwommen door Owen Peeks, Quinn Heederik en Senna van der Veen, leverde alleen voor Senna een nieuwe tijd op. Bij de kortere afstanden is het moeilijker om een p.r. te zwemmen , daar was het Tiamo van der Veen die 0.28.75 zwom op zijn 50m rug en Taco Hengstman ging hier naar 0.30.61.

Als laatste de 100m vrije slag en daar was het Kylian Heederik die naar een nieuwe tijd van 0.54.32 zwom en dat is een mooie tijd. Olivier Wilbers ging hier met 0.59.69 onder de minuut, hij heeft de laatste tijd hinder ondervonden van quarantaine door de corona bij zijn zus en dan is dit heel knap.

Maandagavond zwemmen de jongste kinderen een wedstrijd, waarna er op de donderdagavond(mits het zwembad nog open is) de junioren/jeugd weer aan bod komen.