//Drents record voor Carlijn Gruppen en Tiamo van der Veen

Drents record voor Carlijn Gruppen en Tiamo van der Veen

Bij een wedstrijd in zwembad “de Dolfijn” werd er door Carlijn Gruppen en Tiamo van der Veen erg hard gezwommen op de 100m rug. Voor beiden kwam er een nieuw Drents record op de klokken en dat met tijden die landelijk mee tellen.

Carlijn ging van 1.10.32 naar nu 1.08.33 en Tiamo bleef met 1.00.41 net boven de minuut maar verbeterde zich met een seconde. Bij deze 100m rugcrawl was het Kylian Heederik die met 0.59.47 onder de minuut dook.

Dachèn Haaijer en Joy ten Hoove zwommen naar respectievelijk 1.12.42 en 1.11.81, deze meisjes zijn 12 jaar en dan zijn dit hele mooie tijden. Senna van der Veen was de snelste met wederom een hele mooie 1.06.75. Veel verbeteringen bij de zwemmers, bij de jongens Taco Hengstman en Luc Kerpels die beiden naar een mooie 1.07 zwommen, Tim Zuurman en Jordey Thole gingen beide vele seconden sneller.

Naast de 100m rug werd er ook de 200m schoolslag gezwommen, de club heeft iedere week een wedstrijd gepland met daarin een programma zodat alle afstanden gezwommen worden, waarbij ook wedstrijden voor de zwemmers 18+ worden gehouden.

De 200m schoolslag bij de jongens werd gewonnen door Kylian Heederik in een mooie tijd van 2.22.47, bij de dames was dit de jonge Dachèn Haaijer die daar iedereen achter zich liet in een mooie 2.57.05. Jordey Thole ging hier naar een p.r. van negentien seconden en zette een mooie 2.57.08. Bij de meisjes mooie nieuwe tijden voor Jasmijn Sterken, Tilly Werners, Isa Kerpels en Fenna Westerneng.

A.s donderdag word de 400m vrije slag en de 100m wisselslag gezwommen en zullen alle zwemmers weer voor goede tijden gaan.

Maandagavond staat er voor de jongste kinderen een wedstrijd op het programma en zo probeert de club in deze vervelende tijd er toch voor te zorgen dat iedereen wedstrijd ritme houd.