//Op de valreep nog wedstrijd voor ZPC Hoogeveen

Op de valreep nog wedstrijd voor ZPC Hoogeveen

Deze week was er binnen ZPC Hoogeveen besloten te proberen veel wedstrijden te gaan zwemmen met de groep zwemmers tot 18 jaar. Veel dingen uitzoeken, hoe we dat binnen de regels van de RIVM en de KNZB zo goed mogelijk konden gaan doen en dan zorgen dat hij officieel gaat meetellen. Zo werd er gepland dat op donderdagavond 5 november de eerste wedstrijd zou plaats vinden, was het niet dat minister Rutte op dinsdagavond besloot de zwembaden te sluiten op woensdagavond 4 november om 22.00 uur. Met veel kunst en vliegwerk en medewerking van “de Dolfijn” kon hij gelukkig verplaatst worden naar de woensdagavond en daar waren de trainsters en zwemmers heel blij mee. Zo grepen heel veel zwemmers de kans om nog even heel hard te gaan zwemmen.

Tiaomo van der Veen ging op zijn favoriete 200m rugcrawl drie seconden sneller en kwam nu op 2.09.30 wat een top tijd is en een nieuw Drents record. Hier was het Mac Peeks die naar een kleine p.r. zwom en Olivier Wilbers die met 2.21.25 drie seconden sneller ging.

Senna van der Veen die een poosje wat minder lekker zwom, liet vanavond zien dat dit niet meer aan de orde is en ging op de 200m en 100m rug aanzienlijk sneller. Vooral haar  1.06.48 op de 100m was een mooie tijd en daarmee verbeterde ze zich met drie seconden.

Maar er waren meer goede rugcrawl zwemmers binnen Hoogeveen, zo was het Joy ten Hoove, Dachén Haaijer, Fenna Westerneng en Eliza Kranenborg die op de 200m rug met vele seconden hun tijd verbeterden. Bij de 100m rug ging Maud Dokter naar 1.10.71 en dat was een mooie verbetering van haar oude tijd.

Quinn Heederik die er elke training weer vol ingaat, zwom vandaag op zijn beide afstanden de 200m vlinderslag en de 200m vrije slag naar tijden die landelijk meetellen en dook met 1.58.15 onder de twee minuten grens op de 200 vrij

Bij de vrije slag afstanden was het Isa Kerpels, die op de 200m acht seconden van haar tijd afhaalde. Bij de 100m waren het Jasmijn Sterken, Carlijn Gruppen, Tilly Werners en Charlotte Wilbers, die hun tijd aanscherpten, maar Almyra Santing en Imre Bouwland gingen hier naar tijden die mee gaan doen.

Bij de 200m schoolslag waren het Cai Mink en Luc Kerpels die beide naar hele mooie verbeteringen en tijden zwommen, Cai ging naar 2.42.50 en Luc naar 2.47.76. Hier de beide jonkies Jay Wesseling en Levi Hendriksen die dat alle twee ook deden in een mooie slag en een hele goede race, zwommen ze naar een grote verbetering.

Bij de 100m schoolslag een ontketende Jordey Thole, die lang gewerkt heeft aan zijn beenslag maar daar nu geen enkele moeite meer mee heeft en met een p.r. van elf seconden naar 1.22.61 zwom. Tim Zuurman is van dezelfde leeftijd en hij zwom naar een p.r. van vijf seconden, waar Kylian Heederik in een mooie stijl naar 1.05.09 ging wat een klein persoonlijk recordje was.

Bij de meisjes 100m schoolslag waren het Sofie Vos, Esmee van der Tuuk, Isa Kerpels, Cato en Tilly Werners die hun kans pakten en nieuwe tijden noteerden. Daar was het Riemke Tinneveld die sinds lange tijd en kwakkelen weer een wedstrijdje zwom, maar logischerwijs niet tot een p.r. kwam.

Bij de 100m vlinderslag waren het Taco Hengstman, Ruben Westerneng en Tiamo van der Veen die naar mooie tijden zwommen en vooral Ruben en Taco beginnen beide de vruchten te plukken van hun trainingen bij Hoogeveen. Bij de 100m wisselslag was het alleen Levi Hendriksen die zwom en dat in een nieuwe tijd van 1.29.88.

Bij de 200m wisselslag Olivier Wilbers die hier een p.r. van vier seconden noteerde en de trainsters en hijzelf zitten met smacht op zijn groei te wachten, want dan gaat er echt wat gebeuren. De 200m wisselslag meisjes, Miron Schimmelpenning en Carlijn Gruppen die beiden naar een nieuwe tijd zwommen, waarbij Carlijn de snelste was.

Nienke Koster zwom de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl en kwam op beide afstanden tot hele kleine p.r ’s maar zij heeft door corona op school niet optimaal kunnen trainen. Dominique Dingshoff kwam op haar beide tijden niet tot een p.r. maar ook zij heeft door corona het èèn en ander moeten laten lopen. Gelukkig is er onder de zwemmers nog niks aan de hand, maar hebben zij te maken met veel mensen om zich heen.

Dit was dan eerst voorlopig de laatste wedstrijd, maar zo gauw de Dolfijn weer open gaat word de volgende wedstrijd gepland en zal ook zeker met de oudere zwemmers onder de training wedstrijdjes gedaan worden. Deze zwemmers mogen niet in wedstrijd verband zwemmen, wat erg jammer is.