//Trainingswedstrijd Swimkick minioren

Trainingswedstrijd Swimkick minioren

Maandagavond 2 november is er onder trainingstijd geheel coronaproof een wedstrijd georganiseerd voor de jongste zwemmers van onze club. De zwemmers van de voorselectie en de jongste kinderen van de selectie mochten verschillende afstanden zwemmen. Dat racen was toch wel fijn na een lange tijd geen wedstrijden. En dat was zeker terug te zien in de tijden. De ouders mochten niet aanwezig zijn, maar via video’s werden zij op de hoogte gehouden en konden ze toch mee kijken!

De minioren 2,3 en 4 begonnen met 100 meter rugslag. Ze lieten direct zien dat ze er heel veel zin in hadden, want het regende PR’s. Amor van der Veen zwom 8 seconden van zijn tijd af en finishte in 1:35:26. Ramon Vos en Ilse Zuurman zwommen ook naar twee mooie PR’en 1:42:83 en 2:05:76. Eva ter Horst trapte de wedstrijd af met het grootste PR in de eerste serie, maar liefst 15 seconden zwom ze van haar oude tijd af waardoor ze op 1:56:12 uitkwam.

Femke ter Horst mocht vandaag voor het eerst 100 meter vlinderslag. De spanning was nog best een beetje aanwezig voor de start, maar Femke zwom een hele mooie 100 meter vlinderslag. Ze bleef netjes zwemmen en goed tegen het water drukken waardoor ze uitkwam op een hele snelle 1:42:88.

De jongste minioren uit de voorselectie mochten starten met 50 meter schoolslag. Deze techniekperiode is nog niet geweest, dus helemaal perfect ging het nog niet bij iedereen. Technisch nog niet helemaal perfect, maar wel hele mooie tijden. Voor alle meiden en Vigo een mooie PR, waarbij sommige PR’en toch werden afgekeurd vanwege een te snelle start. Maar ze hadden er ook echt heel veel zin in, dan is het lastig om op het fluitje te wachten.

Na een korte pauze van 5 minuten was het tijd voor de 200 meter vrije slag van de minioren 2,3 en 4 die de wedstrijd hadden afgetrapt met 100 meter rugslag. Amor, Ramon, Ilse en Eva hadden deze afstand buiten de training om, nog nooit gezwommen. Met een strak raceplan doken ze het water in, begonnen ze niet te hard en versnelden ze de laatste 50 meter. Een ware strijd tussen Ramon en Amor eindigde in 3:15:24 voor Ramon en 3:17:57. De meiden maakten het minstens zo spannend. Eva zwom met een sterke laatste baan nog weg bij Ilse en eindigde net boven de vier minuten in 4:00:90, Ilse in 4:02:88.

Na de 200 meter vrije slag was het tijd voor de 100 meter vrije slag voor Mathijs, Rick, Femke en Marlou. Na een zware training van afgelopen vrijdag waarbij de zwemmers 45 minuten lang estafette hadden gezwommen was het voor de trainers duidelijk. Hier konden PR’s gezwommen worden, want vrijdagochtend gingen ze superhard. Mathijs liet zien dat je niet te langzaam moet beginnen voor een PR en knalde de eerste baan ervan door. Hij finishte in 1:24:15 waarmee hij 6 seconden van zijn PR af zwom. Rick gaf Mathijs de winst niet cadeau en streed tot het einde, maar met 1:24:54 moest hij in Mathijs zijn meerdere erkennen. Femke had de zware 100 meter vlinder nog in de benen, waardoor een PR er voor haar niet in zat. Marlou, fris en fruitig, speerde naar 1:38:38 een verbetering van 8 seconden!

De meiden en Vigo uit de voorselectie konden niet wachten om de 50 vrije slag te racen. Nu ze allemaal het keerpunt kunnen moest er wel hard gezwommen worden. De strijd om de winst werd gewonnen door Jade van der Veen die met 58:52 net onder de minuut eindigde. Voor Fabiën van Halderen 56:16, want die miste het keerpunt op een teenlengte. Puk van der Starren 1:00:05, Fien Bentum 1:01:68, Hedwig Bork 1;02:70, Tess Broer 1:07:55 en Vigo Norde 1:15:26 lieten zien dat ze veel hebben geleerd de afgelopen borstcrawl periode, want voor hen allen stond een mooie tijd op de klokken. Allemaal tussen de 1 minuut en 1 minuut 10.

De jongste zwemmers uit de voorselectie zwommen de 50 meter vlinderslag, waarbij het van groot belang is dat je de hele 50 meter goed blijft golven. Eva, Ramon en Amor lieten zien dat ze nog genoeg energie over hadden, want ook hier vlogen de PR’s over de badrand.

De wedstrijd werd afgesloten met de 200 meter wisselslag door Rick, Mathijs, Femke en Marlou. Het hoge tempo van de wedstrijd heeft in deze afstand wel zijn tol geëist, want hier zijn geen PR’en meer gezwommen. Wel een mooie indeling van iedereen waarbij er rustig werd gestart op de vlinderslag, behalve door Femke, en vervolgens in zijn of haar eigen slag hard werd doorgezwommen. Mathijs ging iets te hard op de rugcrawl, waardoor hij op zijn schoolslag niet meer bij kon komen. Maar hij leerde hier wel om een race goed in te delen. Dat neemt hij weer mee!

De wedstijd werd afgesloten met de 4×50 wisselslag. Het leek na 100 meter een gelopen race, maar de vlinderslag van Femke en de borstcrawl van Ramon hebben ervoor gezorgd dat dat team toch nog de winst mee naar huis kon nemen.