//Goede B competitie  in deze bijzondere tijden

Goede B competitie  in deze bijzondere tijden

Laat ik vooropstellen dat ik voor de zwemmers blij ben dat er überhaupt gezwommen mag worden in deze Covid tijd. Maar als ploegleiding vond ik de wedstrijd in ons thuisbad maar niks. Mondkapje op, ik moest blijven zitten, mocht dus niet staan om aanwijzingen te geven, of te juichen of aan te moedigen….. dat viel me dus best erg tegen.

Maar er is super mooi gezwommen, mooie pr’s ! iedereen heeft weer zijn uiterste best gedaan en we zullen zien waar dit toe leidt in de stand. Een super GROOT compliment voor onze club, deze wedstrijd was oorspronkelijk gepland in Beilen, maar daar durfden ze het niet aan. Dit moet een forse druk voor  onze vrijwilligers geweest zijn, omdat de Hoofdklasse ’s middags ook al in ons thuisbad gezwommen zou worden! Super bedankt voor jullie inzet, zonder jullie hadden wij en De Reest niet kunnen zwemmen.

De wedstrijd startte met de 4x50m wissel. Jay, Rick , Levi en Mark haalden maar liefst 10 sec van de inschrijftijd af!!! Dat was een prachtig begin. De meiden Nienke, Ilse, Imre en Isa waren op de 4x 50m vrij ook iets sneller en dat is fijn voor onze puntenscore. Op de 100m rug een uitstekende 2e plek voor Daniëlle, met Merlin als 2e puntenzwemster. Loïsa benaderde haar tijd en onze meezwemmende ploegleider Madelon kon haar tijd niet zwemmen. . Wel heel fijn dat Madelon de informatie van Karin en mij bij de zwemmers kon brengen! Wij mochten onze “kooi” niet uit!

Erik knalde op de 50m vrij naar een super 28.93 en debutant Mark Venema haalde maar mooi bijna 5 sec  van zijn tijd af! Jay benaderde zijn tijd op de 50m school, maar komt op deze afstand nog wat tekort om voor de punten te zwemmen. Imre is echt een zwemster voor de wat langere afstanden, haar  tijd van 2.26.87 was op de 200m vrij goed voor de 1e plek. Leah werd 3e en Elisa haalde ruim 11 sec van haar tijd af en heeft nu 2.44.18 staan! Mooie tijden van de dames!

Op de altijd zware 100m vlinder bleven Isa en Tilly ruim onder de vervangende tijd. Isa verbeterde zich met ruim 6 sec tot 1.31.59, Tilly zwom dit voor het eerst en noteerde een knappe 1.44.67. Cato finishte in  1.51.07, ook voor haar was dit de eerste keer. De slagen waren goed, dus de verbetering komt dan vanzelf!  Voor Levi en Rick stond de 50m vlinder op het program, Levi verbeterde zich iets tot 42.62, Rick lukte dat deze keer niet.

Ilse won de 100m vrij in een mooie 1.12.95, een prima pr!. Nienke werd 2e en Milena verpulverde haar tijd met maar liefst 9 sec!!! Ook nieuwe tijden voor Luka en Nina. Anna Venema lukte dat nu nog niet, maar dat komt! Erik zat goed op zijn inschrijftijd bij de 50m school, Mark snoepte 2 sec van zijn tijd af. Op de 50m vrij dook Daniëlle tot haar genoegen net onder de 30sec grens, met  29.71 werd ze 2e. Merlin knabbelde 0,2 sec van haar tijd af. Maartje Pol, Karin Nicola, Bracha Bork en Iris Langevoort deden vandaag voor het eerst mee. De meiden trainen net als Mark sinds Augustus op de woensdag mee en gaan hartstikke goed vooruit! Martje had volgens de statistieken de grootste verbetering vandaag en dat was op deze slag! Van 46.59 naar 40.78 is een prima start! Bracha ging van 50.77 naar 45.16, Iris haalde ruim 2 sec eraf en Karin ruim 1 sec. Karin startte wat traag, dus daar ligt nog veel winst!

Femke en Marlou zwommen de 50m rug, beide meiden haalden hele happen van hun tijden af. Femke won in 41.80, Marlou klokte 51.01, dat belooft veel voor de toekomst. Leah won de 50m school, Imre verbeterde zich hier weer  goed met ruim 3 sec. Jay zorgde voor punten op de 200m vrij, hij was zelf niet zo enorm tevreden met zijn tijd. Hij ging te hard van start en moest dat op het eind bekopen, maar dat is een mooi leermoment! Daniëlle won de 50m school, Merlin werd 3e. Alleen Karin kon zich verbeteren en heeft nu 53.70 staan.  Iris bewoog bij de start en dat leidt tot een diskwalificatie. In de competitie zijn de regels nu eenmaal wat strenger.

Erik gleed wat weg bij start en keerpunt op de 100m rug en dat zag je direct terug in zijn tijd. Een .hele serie nieuwe pr’s op de 100m wissel!  Isa won in 1.24.66, voor Tilly  (bijna 1 sec eraf) en Cato. Femke haalde liefst 3,5 sec eraf, Luka ook 4,5 (hoewel ze niet helemaal tevreden was). Milena was vanmiddag erg goed op dreef, ze was nu ruim 3 sec sneller. Nina haalde zelfs 7 sec van haar tijd af en Marlou klokte met 1.56.02 een pr van 3 sec. Ilse won de 50m vlinder, Nienke werd 3e in 42.05 een nieuw pr. Op de 100m vrij bleven Levi en Rick boven de vervangende tijd. De afsluitende estafette 4x 100m vrij werd na een spannende strijd nipt gewonnen door Daniëlle , Merlin, Loïsa en Imre.

Op de site staan alle tijden , wat deze waard zijn? Geen idee, we weten ook niet of alle clubs de competitie gaan zwemmen. Zondagmiddag hadden 5 clubs in onze regio gezwommen en staan wij 3e. We gaan het zien! Hopelijk tot in november!

Ingrid Schoemaker